ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Investiţii de 44,5 mil. lei pentru modernizarea staţiei de cale ferată Bartolomeu (proiect)

02 Aprilie 2021   |   Agerpres

Potrivit proiectului de Hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Modernizare peroane în staţia CF Bartolomeu, refacere platforma staţiei şi zonele adiacente", lungimea liniilor din staţii propuse pentru reparaţii este de 4,958 kilometri, iar lucrările vor dura 10 luni.

 
 
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va investi 44,5 milioane de lei pentru modernizarea staţiei de cale ferată Bartolomeu, proiect ce presupune îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie feroviară prin execuţia unor lucrări de infrastructură şi suprastructură CF şi înlocuirea unui număr de şapte aparate de cale uzate, mărind astfel siguranţa transportului şi refacerea platformei staţiei, a zonelor adiacente şi refacerea reţelei de apă pluvială.
 
Potrivit proiectului de Hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Modernizare peroane în staţia CF Bartolomeu, refacere platforma staţiei şi zonele adiacente", lungimea liniilor din staţii propuse pentru reparaţii este de 4,958 kilometri, iar lucrările vor dura 10 luni.
 
"Proiectul de modernizare în staţia CF Bartolomeu (situată pe linia CF 205 Braşov - Podu Olt la km 4+151) îşi propune să îmbunătăţească condiţiile de circulaţie feroviară prin ridicarea nivelului şi lăţirea peroanelor în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană, reconfigurarea dispozitivului de linii CF existent prin execuţia unor lucrări de infrastructură şi suprastructură CF, înlocuirea unui număr de şapte aparate de cale uzate din staţie (nr. 5, 7, 15, 17, 14, 18 şi 20) cu aparate de cale noi, mărind siguranţa transportului şi refacerea platformei staţiei, a zonelor adiacente şi refacerea reţelei de apă pluvială", potrivit descrierii pe scurt a reglementării.
 
Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 44,497 milioane de lei, iar finanţarea se realizează din fonduri de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" SA, precum şi din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.
 
"Realizarea lucrării face parte din strategia de dezvoltare pe termen scurt, mediu şi lung cuprinsă în Master Planul General de Transport aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 666 din 14 septembrie 2016 ce are ca obiectiv asigurarea condiţiilor pentru crearea unui sistem de transport eficient, sustenabil, flexibil şi sigur, preocupare esenţială pentru dezvoltarea economică a României. În acest sens, în vederea îmbunătăţirii infrastructurii de transport sunt cuprinse programe de reparaţii şi reînnoiri pentru recuperarea deficitului de întreţinere şi reparaţii capitale aferente elementelor ce alcătuiesc infrastructura feroviară", se menţionează în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.
 
Conform documentului, în prezent, SRCF Braşov urmează să deruleze şi proiectul de realizare a conexiunii feroviare la Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav, aflat la stadiul de întocmire a studiului de fezabilitate.
 
"Prin caietul de sarcini s-a cerut Consultantului să identifice cea mai bună alternativă privind realizarea legăturii dintre reţeaua feroviară existentă şi AIBG. Una dintre variantele care trebuie luate în calcul în cadrul SF-ului este realizarea unei linii duble, neelectrificate şi centralizate în staţia Bartolomeu, dar cu racordare din linia magistrală 200, cap Y, tocmai ca să nu afecteze lucrările preconizate a se realiza la liniile din incinta staţiei. Dacă se va considera că această variantă ar fi cea fezabilă, eventualele modificări necesare în instalaţiile SCB vor fi cuprinse în proiectul de realizare a legăturii feroviare la Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav", se arată în notă.
 
Prin realizarea acestui obiectiv de investiţii de utilitate publică de interes naţional se va realiza: ocuparea şi atragerea forţei de muncă pe perioada execuţiei lucrărilor; atragerea transportului internaţional de mărfuri pe secţiunea de cale ferată; crearea unei conexiuni modernizată pentru transportul de călătorilor la Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav; dezvoltarea economică şi socială a zonei; reducerea poluării; reducerea numărului de accidente.
 
De asemenea, analiza investiţiei propuse a identificat un impact pozitiv pe plan local, iar piaţa muncii va fi influenţată în sens pozitiv, în favoarea muncitorilor calificaţi (muncitori calificaţi în construcţii, pentru perioada de execuţie şi muncitori pentru prestări diverse servicii în perioada de operare).
 
Totodată, se apreciază că implementarea acestui proiect de hotărâre va avea impact pozitiv asupra volumului producţiei de materiale de construcţii, comerţului cu materiale de construcţii, serviciilor de transport şi reţelei de ocupare a forţei de muncă.
 
Finalizarea acestui obiectiv duce la îmbunătăţirea condiţiilor mediului de afaceri, deplasarea călătorilor şi transportul de mărfuri pe acest tronson devenind atractiv, spune documentul. În plus, lucrările proiectate au o influenţă benefică asupra calităţii mediului prin reducerea poluării fonice şi a noxelor eliminate de mijloacele de transport auto, se mai spune în document. A
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2197 / 5142
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...