
DNA: Daniel Tudorache, urmărit penal pentru abuz în serviciu; prejudiciul - peste 944 milioane de lei
21 Iulie 2022
AgerpresSub urmărire penală a fost pus şi Cosmin-Marius Fodoroiu, care a fost şi el director executiv al Direcţiei Investiţii în cadrul Primăriei Sectorului 1, pentru complicitate la înşelăciune, în formă continuată.
Fostul primar al Sectorului 1 din Capitală Daniel Tudorache a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu derularea unui contract de salubrizare, a informat, joi, DNA.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis, joi, AGERPRES, procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit faţă de Daniel Tudorache şi trei directori executivi, la data faptei, din Primăria Sectorului 1: Bogdan Piţigoi - Direcţia Investiţii, Anca-Dorinela Ludu - Direcţia Management Economic şi Ovidiu Nicolae Fulgeanu - Direcţia Juridică şi Resurse Umane.
Sub urmărire penală a fost pus şi Cosmin-Marius Fodoroiu, care a fost şi el director executiv al Direcţiei Investiţii în cadrul Primăriei Sectorului 1, pentru complicitate la înşelăciune, în formă continuată.
Mai sunt urmăriţi penal un director executiv al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, un director operaţional al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi înşelăciune, în formă continuată, şi un director general adjunct al unei societăţi comerciale pentru înşelăciune, în formă continuată.
Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în cursul anului 2012, s-ar fi procedat, cu încălcarea legii, la ajustarea tarifelor aferente contractului încheiat în anul 2008 de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1 şi s-ar fi acceptat la plată facturi cu aceste tarife şi ulterior unei decizii executorii a Curţii de Conturi din 2016 care solicitase recuperarea sumelor achitate în plus.
Totodată, anchetatorii arată că, în perioada mai 2017 - 16 septembrie 2019, în contextul demersurilor efectuate de societatea comercială pentru modificarea tarifelor serviciului de salubrizare, Unitatea Administrativă Teritorială Sector 1 ar fi fost indusă în eroare prin prezentarea ca adevărată a "împrejurării mincinoase" reprezentată de cuantumul cheltuielilor pe care se fundamentează solicitările societăţii de modificare a tarifelor.
"Acest lucru s-ar fi realizat în scopul obţinerii pentru societatea comercială a unui folos patrimonial injust, în condiţiile în care cheltuielile din evidenţa contabilă ce trebuiau luate în calcul în procedura de modificare a tarifelor angajate nu ar fi reflectat realitatea, fiind inferioare celor indicate de societate în fundamentările tarifelor modificate", precizează procurorii.
DNA informează că, prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu Sectorului 1 Bucureşti în cuantum de 944.575.696 lei concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum pentru societatea respectivă.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1220 / 4752 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...