Procurorii americani susţin că un om de afaceri român, identificat cu inițialele G. P., l-a angajat pe Hunter Biden pentru a influenţa politica SUA
08 August 2024
AgerpresÎn document, procurorii au indicat că intenţionează să prezinte dovezi care să arate că Hunter Biden şi un partener de afaceri "au primit o remunerare de la un mandant străin care a încercat să influenţeze politica şi opinia publică americană şi să determine Statele Unite să investigheze ancheta asupra G.P. din România".
Procurorii din dosarul fiscal penal din SUA împotriva lui Hunter Biden l-au acuzat pe acesta că a acceptat plăţi de la un om de afaceri român care a încercat să "influenţeze agenţii guvernamentale americane" în legătură cu o anchetă penală în România, relatează Reuters.
Departamentul de Justiţie al SUA a făcut această afirmaţie într-un dosar depus miercuri la tribunalul federal din Los Angeles, unde fiul preşedintelui american Joe Biden va fi judecat pe 9 septembrie pentru evaziune fiscală. Acesta a pledat nevinovat.
Potrivit postului de televiziune ABC, reclamaţia are legătură cu serviciile prestate de Hunter Biden pentru Gabriel Popoviciu, un român bogat identificat ca "G.P." în documentaţie şi despre care procurorii spun că l-a angajat pe Hunter Biden pentru activităţi juridice la sfârşitul anului 2015, când Joe Biden era vicepreşedinte al Statelor Unite.
Departamentul de Justiţie al SUA a făcut această afirmaţie într-un dosar depus miercuri la tribunalul federal din Los Angeles, unde fiul preşedintelui american Joe Biden va fi judecat pe 9 septembrie pentru evaziune fiscală. Acesta a pledat nevinovat.
Potrivit postului de televiziune ABC, reclamaţia are legătură cu serviciile prestate de Hunter Biden pentru Gabriel Popoviciu, un român bogat identificat ca "G.P." în documentaţie şi despre care procurorii spun că l-a angajat pe Hunter Biden pentru activităţi juridice la sfârşitul anului 2015, când Joe Biden era vicepreşedinte al Statelor Unite.
Reuters nu a putut verifica independent că "G.P." este Popoviciu. Avocaţii lui Hunter Biden nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii. Procurorii nu au răspuns imediat la solicitări similare. Casa Albă a refuzat să comenteze. Popoviciu nu a putut fi contactat după orele de lucru, scrie agenţia britanică de presă.
În document, procurorii au indicat că intenţionează să prezinte dovezi care să arate că Hunter Biden şi un partener de afaceri "au primit o remunerare de la un mandant străin care a încercat să influenţeze politica şi opinia publică americană şi să determine Statele Unite să investigheze ancheta asupra G.P. din România".
Hunter Biden şi partenerul de afaceri "erau îngrijoraţi că activitatea de lobby ar putea provoca ramificaţii politice pentru tatăl inculpatului", iar Hunter Biden a dorit să ascundă "adevărata natură" a activităţii sale pentru G.P., au adăugat procurorii.
G.P. s-a confruntat cu acuzaţii de luare de mită în România, se arată în dosar.
În decembrie anul trecut, un mare juriu federal l-a acuzat pe Hunter Biden că nu a plătit impozite în valoare de 1,4 milioane de dolari între 2016 şi 2019, în timp ce a cheltuit milioane de dolari pe medicamente şi diverse articole de lux.
Fiul preşedintelui american a fost, de asemenea, acuzat de sustragere de la plata impozitelor pentru anul fiscal 2018, când a depus declaraţii false. El se confruntă cu trei acuzaţii de infracţiuni grave şi cu alte acuzaţii de infracţiuni minore.
Separat, Hunter Biden a fost condamnat în iunie de un juriu din Wilmington, Delaware, pentru că a minţit cu privire la consumul ilegal de droguri atunci când a cumpărat un pistol în 2018. El încă nu a fost condamnat.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 15 / 4512 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Reprezentarea părților în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Roxana Bumbac - Buture, Legal & Compliance Manager Nestlé România și Republica Moldova, membră a comitetului de management al companiei și Antitrust Lead SEE, a cărei intervenție într-o speță cu implicații transfrontaliere a fost a recunoscută la nivel global și încununată cu decernarea unui premiu: „În următoarea perioadă voi acorda o atenție deosebită rolurilor recent atribuite, iar în viitorul mai îndepărtat nu exclud posibilitatea de a trece către un rol cu responsabilități de management și leadearship chiar mai mari decât cele deținute acum”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Kinstellar finalizează cu succes achiziția operațiunilor Noerr din București, după preluarea birourilor din Bratislava și Praga. Puternica practică de Tax and Finance de la Noerr consolidează oferta de servicii a firmei pe piața locală. Focus pe clienții vorbitori de limbă germană | Victor Constantinescu, coordonatorul echipei Kinstellar din București, care are acum cca. 50 de avocați și specialiști în consultanță de business: ”Odată cu integrarea echipei și expertizei Noerr, ne extindem capacitățile și consolidăm portofoliul de servicii”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
În spatele scenei, alături de performanta echipă de Dispute Resolution de la Țuca Zbârcea și Asociații, care gestionează peste 4.000 de dosare ̸ an, cu o valoare ce depășește acum 7 miliarde de euro. ”Abilitatea lor de a gestiona spețe complexe și sofisticate din diverse domenii este de neegalat”, spun ghidurile juridice internaționale | Cum lucrează profesioniștii din cel mai numeros departament al firmei, care sunt proiectele fanion și cine sunt avocații care coordonează grupurile de practică
INTERVIU | Din vorbă în vorbă cu Alexandru Iorgulescu, promovat recent pe poziția de Partener la ZRVP: ”Capacitatea de anticipare a mișcărilor adversarului, posibilitatea de a vedea conexiuni acolo unde acestea nu sunt evidente intră în ceea ce eu consider talent. Acesta nu oferă garanția succesului în avocatură, întrucât trebuie dublat de cunoștințe temeinice de drept, de deprinderea tehnicilor de argumentare ̸ persuasiune, de o pregătire minuțioasă a fiecărui caz. Ceea ce se adaugă la talent pentru a completa rețeta succesului în avocatură se poate obține numai prin muncă susținută”
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
RTPR a asistat cu succes Bookster în conflictul juridic cu editurile | Partenerii Valentin Berea și Roxana Ionescu, în echipa care a solicitat intervenția Consiliului Concurenței și a susținut firma în fața autorității. Prof. Lucian Mihai a condus echipa implicată în demersurile în instanță
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...