ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Sindicaliştii de la Metrou discutau despre asasinarea lui Drulă: Cât dreaq costă nişte racheţi? (stenograme)

16 Mai 2022   |   Agerpres

La data de 24 martie 2021, pe acelaşi grup de comunicare, Cozonac Cristian a postat următorul mesaj, referindu-se la ministrul Cătălin Drulă şi la directorul general Ştefan Paraschiv: "dacă şi dă afară şi taie şi din bani (...) trebuie să îi omorâm (...) la propriu", Popescu Iulian avertizându-l să nu mai spună aşa ceva nici în glumă, pentru că sunt supravegheaţi.

 
 
Sindicaliştii de la Metrou, apropiaţi de liderul Ion Rădoi, au discutat în martie 2021, pe un grup de WhatsApp, despre mai multe "idei" pentru a rezolva conflictul cu fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, la un moment dat fiind pusă în discuţie angajarea unor "racheţi ucraineni".

Extrase din rechizitoriul prin care Ion Rădoi, preşedinte al sindicatului Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou (USLM), a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2022, pentru folosirea influenţei şi şantaj, arată modul în care oamenii liderului de sindicat se gândeau să rezolve relaţia tensionată cu Drulă, în contextul protestelor declanşate de sindicalişti în martie 2021.

Potrivit rechizitoriului DNA, au fost identificate pe grupul de socializare WhatsApp al salariaţilor Metrorex, din care făcea parte şi Iulian Popescu, lider tineret la USLM şi persoană de încredere a lui Ion Rădoi, mai multe mesaje legate de nemulţumirile salariaţilor şi modul de rezolvare a acestora.


Unul dintre mesaje a fost transmis de Cozonac Cristian, cu referire la situaţia fostului director al Metrorex Ştefan Paraschiv şi a ministrului Cătălin Drulă.

Conform rechizitoriului, în cadrul acestui grup au fost vehiculate mai multe "idei" pentru a pune capăt nemulţumirilor, una dintre ele, vehiculată de Cozonac Cristian, fiind de "a pune preţ" pe capetele lui Drulă şi Paraschiv prin angajarea unor racheţi ucraineni, "ceva de calitate", care să fie plătiţi în urma donaţiilor celor 5.000 de angajaţi - fiecare câte 1.000 de lei, urmând a fi strânsă suma de un milion euro: "hai pe ei"..."cât dreaq costă nişte racheţi d-ăia ucraineni" (...) "hai naiba să punem preţ pe capetele lor" (...) "5.000 de angajaţi dacă donează fiecare 1.000 lei" (...) facem vreun milion de euro şi luăm ceva de calitate" (...) "punem preţ pe 2 capete (...) Drulă şi directorul (...) şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace" (...) "păi altfel nu se mai poate, ajungem la disperare".

O altă idee vehiculată de un angajat Metrorex (NicuMTX) era aceea a "opririi din circulaţie a trenurilor de către mecanicii de tren, ca semn de protest pentru că li se taie salariile, a unei greve spontane pentru a nu fi acuzat sindicatul, mecanicii neputând fi daţi afară ca urmare a protestului deoarece "nu ai pe cine să angajezi în loc".

Popescu Iulian, lider la tineret USLM, le-a dat asigurări pentru cea de a doua idee, urmând să forţeze o grevă sau protest: "dacă se dă semnalul o să forţăm ceva":

"Popescu: câţi mecanici sunt dispuşi să facă asta nicule?
Nicu MTX: sunt 2-3 celorlalţi le este frică
Popescu: mâine vorbiţi între voi şi opriţi trenurile dacă aveţi sânge în instalaţie
Nicu MTX: la mecanici cam întotdeauna a fost problema asta.
Popescu: Mda, dacă se dă semnalul o să forţăm ceva".

La data de 24 martie 2021, pe acelaşi grup de comunicare, Cozonac Cristian a postat următorul mesaj, referindu-se la ministrul Cătălin Drulă şi la directorul general Ştefan Paraschiv: "dacă şi dă afară şi taie şi din bani (...) trebuie să îi omorâm (...) la propriu", Popescu Iulian avertizându-l să nu mai spună aşa ceva nici în glumă, pentru că sunt supravegheaţi.

Ion Rădoi, preşedinte al sindicatului Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenţei şi şantaj. Dosarul are ca obiect investigarea modului în care Rădoi şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea de lider sindical pentru a obţine foloase necuvenite din exploatarea şi administrarea spaţiilor comerciale din staţiile de metrou şi din căile de acces către metrou, în perioada septembrie 2017 - iulie 2021.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1035 / 4450
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...