ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații din practica de Energie de la BSMP văd un interes sporit în zona de Oil & Gas, în care au mai multe mandate. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Ne așteptăm ca activitatea să continue pe un trend ascendent și anul viitor

21 Decembrie 2020   |   Ștefania Enache

Multe dintre proiectele pe care avocații le aveau în lucru la începutul anului au fost finalizate cu succes.

Ionut Bohâlteanu (Managing Partner) si Anda Călin (Senior Associate) - Bohâlteanu & Asociatii

 
 
În ciuda pandemiei, care a afectat serios multe sectoare economice, practica de Energie & Resurse Naturale din cadrul firmei Bohâlțeanu & Asociații (BSMP) a avut, anul acesta, o activitate susținută. Avocații au fost implicați în foarte multe proiecte, expertiza lor fiind solicitată în dosare care au vizat de la aspecte ce țin de activitatea de zi cu zi, corporate restructuring, contracte de tip ISDA până la proceduri de transfer de capacități energetice și mandate de M&A. „Încă de la începutul anului 2020 și până în prezent, ne-am focusat pe astfel de proiecte”, punctează Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner BSMP și Coordonator al Departamentului de Energie & Resurse Naturale.


Avocații preconizează că în continuare vor apărea proiecte importante în acest domeniu, nevoile clienților fiind foarte variate. În prezent, firma de avocatură are în lucru mandate care privesc „day-to-day activity”, dar și proiecte specifice de M&A sau preluări de active/creanțe. De asemenea, echipa este implicată într-o serie de lucrări în zona employment, corporate, fiscalitate, dreptul concurenței. „În plus, practica noastră de litigii a avut o multitudine de mandate în domeniul energiei, fie că vorbim despre dispute cu autoritățile de reglementare, fie de dispute între jucătorii din domeniul energiei și diverși debitori, preponderent chiar în procedura insolvenței”, menționează Ionuț Bohâlțeanu.

La rândul său, Anda Călin, Senior Associate în cadrul BSMP, subliniază faptul că se constată anul acesta un interes sporit în zona de oil&gas, firma de avocatură fiind implicată în foarte multe proiecte. „Avem mandate diverse, pornind de la pregătirea și negocierea unor contracte specifice activității societăților care activează pe această piață (contracte de transport, mentenanță mecanică, reparații și vânzări de echipamente etc.), preluarea anumitor contracte (gas2power), până la corporate restructuring, preluarea unor active etc. Ne așteptăm ca, și anul viitor, să continue activitatea în această sferă, urmând un trend ascendent”, detaliază avocatul.

„Ne așteptăm să vedem în continuare proiecte de anvergură în domeniul Energiei, având chiar acum un proiect de M&A în faza incipientă, care ne așteptăm să se dezvolte în viitorul apropiat. Cu siguranță societățile care activează în acest domeniu vor continua să caute oportunități de dezvoltare și de îmbunătățire a serviciilor, care mai tot timpul presupun și o componentă juridică”, completează Ionuț Bohâlțeanu.

Firma a finalizat cu success multe proiecte

Multe dintre proiectele pe care avocații le aveau în lucru la începutul anului au fost finalizate cu succes. De altfel, echipa BSMP s-a implicat într-un număr important de tranzacții de tip M&A în domeniul energiei.

 „Unul dintre mandatele finalizate cu succes anul acesta a presupus achiziția de către un important jucător pe piața energiei a unui furnizor și distribuitor de gaze naturale din România. Asistența noastră a inclus asistarea clientului pe perioada negocierilor cu vânzătorii, pregătirea documentației pentru tranzacție, însă subzistă și ulterior finalizării tranzacției, fiind implicați într-o serie de aspecte juridice în cadrul societății preluate”, explică Anda Călin.

Un alt mandat complex soluționat de experții BSMP a apărut în contextul preluării de către o societate a unor zăcăminte. Asistența avocaților a fost canalizată pe o gamă largă de aspecte: aspecte corporate, pregătirea și negocierea unui set de contracte necesare în activitatea de zi cu zi, aspecte de employment etc.

De asemenea, profesioniștii BSMP au în lucru un nou proiect interesant care începe să fie creionat și care privește achiziția unui distribuitor de gaze din România.

„Am putea spune că proiectele-cheie ale firmei în domeniul energiei sunt tranzacțiile de tip M&A menționate anterior, fiecare dintre acestea având un grad de dificultate sporit și o serie de particularități care au fost adevărate provocări, cărora, credem noi, le-am făcut față cu brio. Poate cel mai complex a fost proiectul finalizat privind preluarea unui distributior și furnizor de gaze naturale întrucât a presupus, pe de o parte, negocieri cu vânzătorii, iar pe de altă parte, negocieri ample cu un număr mare de creditori ai societății-țintă, aceasta din urmă fiind în procedura insolvenței.”, subliniază Managing Partner-ul BSMP.

Toate aceste mandate complexe au fost coordonate de Ionuț Bohâlțeanu, care a avut alături o echipă formată din doi avocați seniori specializați – Anda Călin și Andreea Roman, dar și din avocați stagiari.

Portofoliul de clienți din domeniul energiei pe care îl deține BSMP include entități specializate, jucători importanți care activează pe această piață în diverse zone ale țării și care sunt în continuă căutare de expansiune.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 30 / 5531
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | ZRVP is recruiting a SENIOR ASSOCIATE – Corporate ̸ M&A
LegiTeam | ZRVP is recruiting a SENIOR ASSOCIATE – Real Estate
Proiectele din Energie gestionate anul trecut de echipa ȚZA, majoritare în segmentul de regenerabile și oil&gas | Irina Moinescu, Partener: Clienți mari au început să pună un accent deosebit pe dezvoltarea segmentul de producere a energiei din surse regenerabile. Anticipăm că activitatea noastră în acest domeniu se va menține cel puțin la cote similare lui 2020
Buzescu Ca, în tranzacția prin care grupul internațional Algolia preia filiala românească a companiei MorphL AI
LegiTeam: Secretary position (Bondoc și Asociații SCA)
Avocații Bondoc & Asociații, pregătiți pentru expansiunea industriei high-tech și accelerarea proceselor de digitalizare. Asistență sofisticată și o practică puternică, cu un spectru larg de mandate pentru jucători de top
Tranzacțiile M&A i-au ținut ocupați pe avocații din practica de Energie și Resurse Naturale de la Radu și Asociații SPRL. Radu Diaconu, Associate Partner: Departe ca 2020 să fie un an pierdut. Sectorul se caracterizează printr-o efervescență de proiecte
LegiTeam: Radu și Asociații SPRL recrutează avocați stagiari pentru practica de consultanță
Avocații Mușat & Asociații întrevăd o creștere spectaculoasă a proiectelor de energie, dacă statul se va concentra pe câteva direcții strategice. Iulian Popescu, Deputy Managing Partner: În ultimii ani am observat o recurență crescută a mandatelor din partea firmelor internaționale care, deși au prezență în România, preferă să lucreze cu departamentele noastre specializate
LegiTeam: Bondoc si Asociatii is looking for a Real Estate lawyer
Raportul CMS Emerging Europe M&A 2020 | Activitate tranzacțională încetinită, dar cu premise puternice de revenire. România, peste media regională
Sistemul de sănătate și-a dezvăluit anul trecut mai multe vulnerabilităţi care pot fi reglementate şi combătute. Cele mai mari probleme cu care s-au confruntat jucătorii din sectorul Healthcare & Pharma și provocările anului 2021, analizate de Livia Zamfiropol și Alina Lăcătuș, Parteneri DLA Piper România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...