ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații din practica de Energie de la BSMP văd un interes sporit în zona de Oil & Gas, în care au mai multe mandate. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Ne așteptăm ca activitatea să continue pe un trend ascendent și anul viitor

21 Decembrie 2020   |   Ștefania Enache

Multe dintre proiectele pe care avocații le aveau în lucru la începutul anului au fost finalizate cu succes.

Ionut Bohâlteanu (Managing Partner) si Anda Călin (Senior Associate) - Bohâlteanu & Asociatii

 
 
În ciuda pandemiei, care a afectat serios multe sectoare economice, practica de Energie & Resurse Naturale din cadrul firmei Bohâlțeanu & Asociații (BSMP) a avut, anul acesta, o activitate susținută. Avocații au fost implicați în foarte multe proiecte, expertiza lor fiind solicitată în dosare care au vizat de la aspecte ce țin de activitatea de zi cu zi, corporate restructuring, contracte de tip ISDA până la proceduri de transfer de capacități energetice și mandate de M&A. „Încă de la începutul anului 2020 și până în prezent, ne-am focusat pe astfel de proiecte”, punctează Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner BSMP și Coordonator al Departamentului de Energie & Resurse Naturale.


Avocații preconizează că în continuare vor apărea proiecte importante în acest domeniu, nevoile clienților fiind foarte variate. În prezent, firma de avocatură are în lucru mandate care privesc „day-to-day activity”, dar și proiecte specifice de M&A sau preluări de active/creanțe. De asemenea, echipa este implicată într-o serie de lucrări în zona employment, corporate, fiscalitate, dreptul concurenței. „În plus, practica noastră de litigii a avut o multitudine de mandate în domeniul energiei, fie că vorbim despre dispute cu autoritățile de reglementare, fie de dispute între jucătorii din domeniul energiei și diverși debitori, preponderent chiar în procedura insolvenței”, menționează Ionuț Bohâlțeanu.

La rândul său, Anda Călin, Senior Associate în cadrul BSMP, subliniază faptul că se constată anul acesta un interes sporit în zona de oil&gas, firma de avocatură fiind implicată în foarte multe proiecte. „Avem mandate diverse, pornind de la pregătirea și negocierea unor contracte specifice activității societăților care activează pe această piață (contracte de transport, mentenanță mecanică, reparații și vânzări de echipamente etc.), preluarea anumitor contracte (gas2power), până la corporate restructuring, preluarea unor active etc. Ne așteptăm ca, și anul viitor, să continue activitatea în această sferă, urmând un trend ascendent”, detaliază avocatul.

„Ne așteptăm să vedem în continuare proiecte de anvergură în domeniul Energiei, având chiar acum un proiect de M&A în faza incipientă, care ne așteptăm să se dezvolte în viitorul apropiat. Cu siguranță societățile care activează în acest domeniu vor continua să caute oportunități de dezvoltare și de îmbunătățire a serviciilor, care mai tot timpul presupun și o componentă juridică”, completează Ionuț Bohâlțeanu.

Firma a finalizat cu success multe proiecte

Multe dintre proiectele pe care avocații le aveau în lucru la începutul anului au fost finalizate cu succes. De altfel, echipa BSMP s-a implicat într-un număr important de tranzacții de tip M&A în domeniul energiei.

 „Unul dintre mandatele finalizate cu succes anul acesta a presupus achiziția de către un important jucător pe piața energiei a unui furnizor și distribuitor de gaze naturale din România. Asistența noastră a inclus asistarea clientului pe perioada negocierilor cu vânzătorii, pregătirea documentației pentru tranzacție, însă subzistă și ulterior finalizării tranzacției, fiind implicați într-o serie de aspecte juridice în cadrul societății preluate”, explică Anda Călin.

Un alt mandat complex soluționat de experții BSMP a apărut în contextul preluării de către o societate a unor zăcăminte. Asistența avocaților a fost canalizată pe o gamă largă de aspecte: aspecte corporate, pregătirea și negocierea unui set de contracte necesare în activitatea de zi cu zi, aspecte de employment etc.

De asemenea, profesioniștii BSMP au în lucru un nou proiect interesant care începe să fie creionat și care privește achiziția unui distribuitor de gaze din România.

„Am putea spune că proiectele-cheie ale firmei în domeniul energiei sunt tranzacțiile de tip M&A menționate anterior, fiecare dintre acestea având un grad de dificultate sporit și o serie de particularități care au fost adevărate provocări, cărora, credem noi, le-am făcut față cu brio. Poate cel mai complex a fost proiectul finalizat privind preluarea unui distributior și furnizor de gaze naturale întrucât a presupus, pe de o parte, negocieri cu vânzătorii, iar pe de altă parte, negocieri ample cu un număr mare de creditori ai societății-țintă, aceasta din urmă fiind în procedura insolvenței.”, subliniază Managing Partner-ul BSMP.

Toate aceste mandate complexe au fost coordonate de Ionuț Bohâlțeanu, care a avut alături o echipă formată din doi avocați seniori specializați – Anda Călin și Andreea Roman, dar și din avocați stagiari.

Portofoliul de clienți din domeniul energiei pe care îl deține BSMP include entități specializate, jucători importanți care activează pe această piață în diverse zone ale țării și care sunt în continuă căutare de expansiune.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1062 / 1697
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...