ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații i.Lo | Legal Design obțin o soluție de referință într-o procedură de achiziție publică a unui contract cu o valoare estimată totală de peste 6 milioane Euro

02 Octombrie 2023   |   BizLawyer

Echipa implicată în acest proiect a fost formată din Amelia Teis - Avocat Partener, Luana Popovici - Avocat Partener și Anastasia Ilie - Avocat Asociat.

Amelia Teis (Partener) si Luana Popovici (Partener) - i.Lo | Legal Design

 
 
Echipa de avocați i.Lo | Legal Design specializați în litigii administrative și achiziții publice a obținut în fața Curții de Apel București o nouă soluție definitivă favorabilă clientului într-o procedură de achiziție publică de produse cu o valoare totală estimată de peste 6 milioane euro.

Soluția este una de referință, atât CNSC, cât și Curtea de apel București, reținând că, în cazul procedurilor de atribuire derulate în mai multe etape, solicitarea de clarificare, în etapa a II-a a unei proceduri, a modului de îndeplinire a unei cerințe aferente etapei I a aceleiași proceduri, este inadmisibilă.

În cauză, autoritatea contractantă a transmis în cadrul etapei a II-a a procedurii licitației restrânse o solicitare de clarificări care viza depunerea de către ofertant a unor documente și explicații care fie erau aferente etapei I a Procedurii, deja finalizată, fie se circumscriau unor cerințe noi, nespecificate în cuprinsul documentației de atribuire.


Or, în cadrul procedurilor de atribuire derulate în mai multe etape (cum este licitația restrânsă), solicitările de clarificări privind criteriile de calificare și selecție pot fi formulate de către Autoritatea contractantă exclusiv în etapa aferentă analizei acestora, singura excepție de la această regulă fiind reprezentată doar de o procedură de atribuire derulată într-o singură etapă.

În egală măsură, o solicitare de clarificări trebuie să vizeze modul de îndeplinire a cerințelor cuprinse în documentația de atribuire, orice clarificare sau solicitare de documente suplimentare fiind limitată la cadrul creat deja de către autoritatea contractantă prin cerințele documentației de atribuire, devenite obligatorii.

„În linie cu jurisprudența europeană, autoritatea contractantă poate analiza oferta exclusiv prin raportare la criteriul de atribuire stabilit prin documentația de atribuire, fără a putea reveni asupra evaluării inițiale a candidaturii” – Luana Popovici, Partener i.Lo I Legal Design.

„Ne bucurăm de fiecare dată când reușim să obținem rezultate remarcabile pentru clienții noștri, cu atât mai mult cu cât acestea sunt unele care trasează linii jurisprudențiale într-un domeniu de nișă cum este cel al achizițiilor publice.” – Amelia Teis, Partener i.Lo I Legal Design.

Echipa implicată în acest proiect a fost formată din Amelia Teis - Avocat Partener, Luana Popovici - Avocat Partener și Anastasia Ilie - Avocat Asociat.

Despre i.Lo Legal Design:
Cu peste 20 de ani de experiență în domeniul juridic, Teis Cercel Mareș Popovici SCA a creat o combinație unică între consultanța juridică de top și automatizarea proceselor din domeniul juridic prin intermediul tehnologiilor digitale inovative, adaptate nevoilor clienților.
Societatea de avocatură oferă nu doar servicii juridice tradiționale, cum ar fi soluționarea disputelor, achizițiile publice, dreptul muncii, comercial sau administrativ, dar mai ales soluții de automatizare a activității juridice.
Primul produs recent lansat în zona legal tech este i.Lo Legal Design, un chatbot juridic care are și o componentă proprie AI și care răspunde în fracțiuni de secundă la peste 1000 de întrebări din domeniul dreptului muncii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 65 / 1594
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Încă un ‘Chinese wall’ într-o tranzacție de M&A | GNP Guia Naghi and Partners a asistat părțile în preluarea parțială a Next Energy Distribution de către CIS Gaz. Ce avocați au fost implicați
Client Choice by Lexology – 2024 | Alina Tugearu, partener ZRVP, intră în topul preferințelor clienților pentru practica de Arbitration & ADR: ”Premiul confirmă munca depusă de echipa noastră de arbitraj în ultimii ani și, mai ales, dedicarea oferită clienților”. Anul acesta doar doi avocați români au fost aleși exclusiv de către clienții in-house lawyers, într-o procedură ce nu poate fi influențată
Vlăsceanu & Partners a asistat Alive Capital în achiziționarea unui proiect fotovoltaic de 23 MW
Sectorul Healthcare, Pharma & Life Sciences este extrem de activ, iar problematicile sunt într-o evoluție permanentă, atât intern, la nivelul companiilor și produselor pe care le dezvoltă, cât și extern, venite din partea autorităților de reglementare, spun avocații biroului local DLA Piper, firmă cu o practică puternică și un portofoliu vast de proiecte. De vorbă cu partenerele Alina Lăcătuș și Livia Zamfiropol despre provocările perioadei, modul în care lucrează echipa și proiectele sofisticate în care sunt implicați avocații
Schoenherr, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
EXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare
Stratulat Albulescu a asistat compania Respira Verde si fondatorii acesteia cu privire la exit-ul partial catre OMV Petrom. Cristina Man (Partner) a coordonat echipa
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...