ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații i.Lo | Legal Design obțin o soluție de referință într-o procedură de achiziție publică a unui contract cu o valoare estimată totală de peste 6 milioane Euro

02 Octombrie 2023   |   BizLawyer

Echipa implicată în acest proiect a fost formată din Amelia Teis - Avocat Partener, Luana Popovici - Avocat Partener și Anastasia Ilie - Avocat Asociat.

Amelia Teis (Partener) si Luana Popovici (Partener) - i.Lo | Legal Design

 
 
Echipa de avocați i.Lo | Legal Design specializați în litigii administrative și achiziții publice a obținut în fața Curții de Apel București o nouă soluție definitivă favorabilă clientului într-o procedură de achiziție publică de produse cu o valoare totală estimată de peste 6 milioane euro.

Soluția este una de referință, atât CNSC, cât și Curtea de apel București, reținând că, în cazul procedurilor de atribuire derulate în mai multe etape, solicitarea de clarificare, în etapa a II-a a unei proceduri, a modului de îndeplinire a unei cerințe aferente etapei I a aceleiași proceduri, este inadmisibilă.

În cauză, autoritatea contractantă a transmis în cadrul etapei a II-a a procedurii licitației restrânse o solicitare de clarificări care viza depunerea de către ofertant a unor documente și explicații care fie erau aferente etapei I a Procedurii, deja finalizată, fie se circumscriau unor cerințe noi, nespecificate în cuprinsul documentației de atribuire.


Or, în cadrul procedurilor de atribuire derulate în mai multe etape (cum este licitația restrânsă), solicitările de clarificări privind criteriile de calificare și selecție pot fi formulate de către Autoritatea contractantă exclusiv în etapa aferentă analizei acestora, singura excepție de la această regulă fiind reprezentată doar de o procedură de atribuire derulată într-o singură etapă.

În egală măsură, o solicitare de clarificări trebuie să vizeze modul de îndeplinire a cerințelor cuprinse în documentația de atribuire, orice clarificare sau solicitare de documente suplimentare fiind limitată la cadrul creat deja de către autoritatea contractantă prin cerințele documentației de atribuire, devenite obligatorii.

„În linie cu jurisprudența europeană, autoritatea contractantă poate analiza oferta exclusiv prin raportare la criteriul de atribuire stabilit prin documentația de atribuire, fără a putea reveni asupra evaluării inițiale a candidaturii” – Luana Popovici, Partener i.Lo I Legal Design.

„Ne bucurăm de fiecare dată când reușim să obținem rezultate remarcabile pentru clienții noștri, cu atât mai mult cu cât acestea sunt unele care trasează linii jurisprudențiale într-un domeniu de nișă cum este cel al achizițiilor publice.” – Amelia Teis, Partener i.Lo I Legal Design.

Echipa implicată în acest proiect a fost formată din Amelia Teis - Avocat Partener, Luana Popovici - Avocat Partener și Anastasia Ilie - Avocat Asociat.

Despre i.Lo Legal Design:
Cu peste 20 de ani de experiență în domeniul juridic, Teis Cercel Mareș Popovici SCA a creat o combinație unică între consultanța juridică de top și automatizarea proceselor din domeniul juridic prin intermediul tehnologiilor digitale inovative, adaptate nevoilor clienților.
Societatea de avocatură oferă nu doar servicii juridice tradiționale, cum ar fi soluționarea disputelor, achizițiile publice, dreptul muncii, comercial sau administrativ, dar mai ales soluții de automatizare a activității juridice.
Primul produs recent lansat în zona legal tech este i.Lo Legal Design, un chatbot juridic care are și o componentă proprie AI și care răspunde în fracțiuni de secundă la peste 1000 de întrebări din domeniul dreptului muncii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 200 / 1724
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...