
Bucharest Arbitration Days, 6-7 Iunie. Avocați din elita arbitrajului internațional vor discuta, la București, teme de actualitate
02 Mai 2019
Cristian BadeaEvenimentul este susținut de BizLawyer
![]() |
Curtea de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a Romaniei va organiza în perioada 6-7 iunie prima ediție a Bucharest Arbitration Days (BARD), un eveniment ce își propune să aducă la București elita arbitrajului local și internațional. Evenimentul este susținut de BizLawyer. Printre sponsorii BARD sunt firmele de avocatură Cliffond Chance Badea, CMS, Filip & Company, Mușat & Asociații, NNDKP, Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA), Schoenherr, Suciu Popa, Țuca Zbârcea & Asociații și Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP).
Lucrările conferinței internaționale se vor desfășura în amfiteatrul “Alexandru I. Cuza” de la CCIR Business Center din București. Agenda evenimentului - aici.
Lucrările conferinței internaționale se vor desfășura în amfiteatrul “Alexandru I. Cuza” de la CCIR Business Center din București. Agenda evenimentului - aici.
Tema de dezbatere a primei zile va fi ”Is there a Need to Reform International Arbitration?”, cuvintele de deschidere fiind rostirte de Mihai Daraban, președintele CCIR și Prof Dr. Ștefan Deaconu, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.
Moderator al discuțiilor din primul panel va fi Crina Baltag, doctor in drept, avocat, specialist in arbitraj comercial și arbitrajul investițiilor, lector universitar-invitat al Universității din Stockholm, fost lector universitar al Școlii de Arbitraj Internațional - Queen Mary University of London și al Facultății de Drept, Universitatea FGV - Rio de Janeiro, fost Secretar-General al Curții de Arbitraj și Mediere Amcham Brazilia, Lector universitar, Universitatea Bedfordshire. Key Speaker va fi Professor Loukas Mistelis (director of the School of International Arbitratin at Queen Mary University of London).
A doua sesiune va avea ca temă de dezbatere ”The future of investment arbitration in the post-Achmea era” și va fi moderată de Florian Nițu, Managing Partner PNSA, membru în Colegiul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional. Printre lectori se vor regăsi Dr. Judith Knieper (Legal Officer UNCITRAL), Dr. Markus Burgstaller (partener Hogan Lovells - Londra), Epaminontas Triantafilou (partener Quinn Emanuel – Londra) și Mercy McBrayer (Research and Academic Affair Coordinator, Chartered Institute of Arbitrators – Londra).
Vor urma prelegerile susținute de Jose Ricardo Feris (Partener Squire Patton Boggs – Paris), Laila El Shetenawi (Arbitru independent și mediator – Dubai) și Jonathan Barnett (Consultant, Nivalion AG – Viena), într-o sesiune moderată de Sorina Olaru, Partener NNDKP și membru în Colegiul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional.
Prima zi a conferinței va continua sub tema ”Is there a Need to Reform International Arbitration?”, într-o sesiune moderată de Cornel Popa, Partener TZA și membru în Colegiul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional. Vorbitori vor fi Raid Abu-Manneh (Partener, Mayer Brown – Londra), Lucy Greenwood (Arbitru internațional, Greenwood Arbitration – Londra) și Stefan Brocker (Partener, Mannheim Swortling – Stockolm).
A doua zi va debuta cu o sesiune moderată de Prof Dr. Ștefan Deaconu, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României și Dr. Crenguța Leaua, Managing Partner Leaua Damcali Deaconu Paunescu – LDDP, avocat, doctor în drept, conferenţiar universitar, fost Vicepreşedinte al Curţii de Arbitraj CCIR și fost Vicepreședinte al Curții Internaționale de Arbitraj ICC Paris. Lester Schiefelbein (CEO, Silicon Valley Arbitration & Mediation Center, fost Vicepresedinte și Deputy General Counsel al Lockheed Martin), va aborda tema ”Arbitration and ADR in Science & Technology Disputes”.
A doua sesiune a zilei, în care vorbitori vor fi Miroslav Dubovsky (Partener DLA PIPER – Praga), Roman Prekop (Partener Barger Prekop Attoneys – Bratislava), Dr. Beata Gessel Kalinowska Vel Kalisz (Senior Partner – Varșovia) și Artem Doudko (Partener Osborne Clarke – Londra) va fi moderată de Dr. Cosmin Vasile, Managing Partner ZRP și membru în Colegiul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1920 / 2038 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...