ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

LadyLawyer | Ana Popa, avocatul care a crescut frumos și a evoluat în aceeași firmă de la începutul carierei, nu s-a plictisit nicio clipă, a învățat și învăță în continuare de la oamenii cu care colaborează: ‘Cred în beneficiile pașilor mici, apăsați și temeinic făcuți pe drumul către desăvârșire profesională și succes’

05 Martie 2020   |   Ștefania Enache

Ana Popa, Managing Associate al Țuca Zbârcea & Asociații, una dintre doamnele din liga întâi a avocaturii de business, consideră că este foarte importantă persoana cu care lucrezi, alături de care te formezi.

Ana Popa, Managing Associate al ?uca Zbârcea & Asocia?ii

 
 
În orice profesie este necesar ca, pe tot parcursul carierei, să existe o disponibilitate continuă de a învăța. Mai mult, meseria se poate „fura” de la cei cu care colaborezi. În caz contrar, există riscul plafonării.

Ana Popa, Managing Associate al Țuca Zbârcea & Asociații, una dintre doamnele din liga întâi a avocaturii de business, consideră că este foarte importantă persoana cu care lucrezi, alături de care te formezi.

„Și mai importante sunt valorile pe care ți le transmite, pentru că, la un moment dat, petrecând foarte mult timp împreună, devii, într-o formulare plastică, „oglinda” acelei persoane. Desigur că valorile firmei sunt importante, la fel de importanți fiind și oamenii care alcătuiesc nucleul unei firme de avocatură. Nu poți lucra eficient dacă nu rezonezi cu persoanele cu care lucrezi și nu aveți un set de valori comune”, punctează avocatul, într-un articol dedicat doamnelor avocat, publicat de LadyLawyer.ro.


Într-o profesie, așa cum este cea de avocat, contează în egală măsură cu cine lucrezi și cum și cât lucrezi. Nu poți performa dacă lucrezi cu cineva cu care nu ai absolut nicio chimie, de la care simți că nu ai ce să înveți, de care, poate, îți este teamă, care te timorează etc.

Atunci când te simți confortabil cu persoanele cu care lucrezi, randamentul este vizibil mai bun, vii cu drag la birou, orele petrecute la birou nu sunt resimțite ca fiind o corvoadă, un sacrificiu. „În ceea ce privește „cum” lucrezi, întotdeauna am fost de părere că eficiența și organizarea sunt calități intrinseci ale oricărui avocat de succes. Prin urmare, dacă ești eficient și organizat, lucrezi mai intens, dar ai avantajul că nu îți petreci nopțile la birou”, adaugă Ana Popa.
Cariera se dezvoltă pas cu pas

Ciclurile de vârstă într-o carieră, inclusiv în cea dezvoltată în avocatura de business, sunt necesare și ajută la o formare profesională bună. „Cum este mai puțin uzual ca un proaspăt absolvent de facultate să devină CEO al unei mari companii, la fel de neuzual este să devii partener în cadrul unei mari firme de avocatură în primii ani ai carierei. Nu pentru că ai fi mai puțin deștept, ori mai puțin pregătit, dar pentru că îți lipsesc o anumită experiență, inclusiv de viață și o anumită maturitate care, ne place sau nu, fac diferența”, explică avocatul.

Ana Popa subliniază faptul că în firma Țuca Zbârcea & Asociații există o serie de criterii necesar a fi îndeplinite pentru a avansa pe o poziție superioară. „Unul dintre acestea (dar, nicidecum, singurul) este acela al experienței în profesie și al experienței acumulate în cadrul firmei. Un aspect foarte important este acela al experienței acumulate alături de avocații din firmă, fiind esențial cine te formează, lângă cine crești și unde înveți „meserie”. În funcție de context, etapele pot fi arse, desigur. Nu cred, însă, în beneficiile arderii unor etape, ci, dimpotrivă, mi se pare că ne facem un mare deserviciu procedând astfel. Observ la mai tânăra generație o grabă și o dorință foarte puternică de a avansa cât mai rapid, de a arde pe cât posibil cât mai multe etape și de a ajunge în top, dacă se poate, ieri. Deși sunt o persoană competitivă, nu mi-am dorit niciodată să ard etape, crezând foarte tare în beneficiile pașilor mici, apăsați și temeinic făcuți spre drumul către desăvârșire profesională și succes”, nuanțează avocatul în LadyLawyer.ro.

Sfaturi utile pentru tinerii abia intrați în profesie

Specialistul Țuca Zbârcea & Asociații are și câteva sfaturi pentru tinerii care abia au intrat în profesie. Astfel, plecând de la premisa că proaspătul avocat își desfășoară deja activitatea într-un mediu profesionist în care are posibilitatea reală de a se dezvolta, Ana Popa este de părere că un prim obiectiv care trebuie avut în vedere este acela de a se specializeza într-un anumit domeniu al dreptului, apoi de a se perfecționa în mod continuu. „În continuare, consider că este esențială colaborarea cu un avocat de la care simte că poate învăța și alături de care poate evolua pe plan profesional. Apoi, desigur, este firesc să își propună să avanseze în carieră și să crească atât pe plan profesional, cât și ca nivel al onorariului. Stimularea avocaților, inclusiv, a angajaților prin oferirea șansei de a avansa pe scara ierarhică, cu toate beneficiile ce derivă din aceasta, este de esența unei bune funcționări a oricărei firme, inclusiv a celor de avocatură”, mai spune avocatul.

Un profesionist care își dorește să evolueze și să se mențină în top trebuie, în primul rând, să fie extrem de bine pregătit, să fie empatic cu nevoile clienților, să găsească soluții ingenioase, să gândească „outside the box”, ceea ce presupune să fie bine conectat la contextul social și economic existent și să fie întotdeauna acolo pentru clientul său.

De asemenea, avocatul ar trebui să fie în măsură să aducă plus valoare clientului său, ceea ce presupune să își cunoască foarte bine clientul sau potențialul client, precum și afacerea acestuia.

În plus, avocatul trebuie să emane încredere, să fie sigur pe el, fără a degaja un aer de superioritate, să fie serios atunci când îi este încredințat un mandat și să acorde fiecărui client aceeași importanță, indiferent de valoarea onorariului primit.

Norocul de a lucra într-o firmă mare

Ana Popa susține că se consideră o persoană extrem de norocoasă din punct de vedere profesional. Spune că a crescut frumos și a evoluat în aceeași firmă de avocatură de la începutul carierei sale de avocat, nu s-a plictisit nicio clipă, a învățat și învăță în continuare de la oamenii cu care colaborează, ceea ce este minunat pentru ea.

„Fiind o persoană care crede mult în oameni și în forța unității, principalul avantaj al apartenenței mele la firmă, dacă îl pot numi astfel, sunt oamenii care o alcătuiesc. De la doamnele care ne țin birourile curate, până la partenerii fondatori, suntem o echipă unită, care tragem în aceeași direcție. Un al doilea foarte important avantaj este dat de natura și complexitatea proiectelor gestionate de firmă care vin aproape întotdeauna cu provocări juridice și ne obligă, practic, să fim creativi, să gândim „outside the box” și să țesem strategii inovatoare și curajoase. Un al treilea avantaj, în strânsă legătură cu cel de-al doilea, este reprezentat de anvergura clienților pe care îi reprezentăm și de diversitatea ariilor de practică în care ne este solicitată expertiza. Accesul la clienți mari, cum ar fi societăți multinaționale sau internaționale, aduce cu sine o serie de avantaje, între care cunoașterea unor noi culturi atât la nivel organizațional și de business, cât și la nivel personal, intersectarea cu instituții din dreptul țării de proveniență a clientului, anvergura proiectelor etc”, a conchis Ana Popa, Managing Associate al Țuca Zbârcea & Asociații.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 319 / 5567
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Victorie definitivă într-un litigiu în domeniul prețurilor de transfer pentru echipa RTPR
Bohâlțeanu & Asociații cooptează în echipă un fost director juridic și afaceri corporative al unei multinaționale din energie. Cosmin Predoiu devine partener în cadrul firmei
Lady Lawyers dețin o pondere importantă în cadrul Popescu & Asociații | În avocatură, viziunea și creativitatea sunt elemente esențiale, care fac diferența de fiecare dată, spun doamnele avocat. Munca, studiul continuu, seriozitatea și responsabilitatea pavează drumul către succes
Echipa de M&A de la ZRVP asistă mai multe tranzacții în care vânzători autohtoni își transferă businessul către investitori locali sau internaţionali. Anca Danilescu, Senior Partener: Lichiditatea la nivel macro este încă semnificativă şi estimez că va rămâne la fel pe tot parcursul anului. Cei care vor finaliza un exit curat în 2021 vor fi câştigătorii următorului deceniu
Echipa de M&A de la BSMP are pe masa de lucru cinci proiecte în diverse stadii, după cel mai bun an din istoria firmei, cu tranzacții semnificative în domenii precum oil & gas, farma sau aviation. Investitorii se uită acum la tranzacții semnificative, spre deosebire de criza din 2008, când focusul era pe business-uri în dificultate, spun partenerii care coordonează practica
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv (Litigii)
LegiTeam | Popovici Nițu Stoica & Asociații recrutează avocați de Concurență (3-5 ani)
Consultanța aferentă proiectelor de regenerabile, în special solar și vânt, a urcat subtanțial ca pondere absolută în portofoliul Vlăsceanu, Ene și Asociații. De vorbă cu partenerul Daniel Vlăsceanu despre cele mai sensibile aspecte ale industriei, proiecte, planuri și clienți
Litigiu privind anularea actelor autorităților fiscale pentru stabilirea prețurile de transfer câștigat de avocații NNDKP
LegiTeam | Popovici Nițu Stoica & Asociații recrutează avocați de Concurență și ̸ sau GDPR (1-3 ani)
Schoenherr o cooptează pe Adriana Stoian drept coordonatoare a practicii de consultanță fiscală
2021 va fi anul creșterii accelerate pentru Grupul E-INFRA, cu o țintă de avans de peste 40%, către o cifră de afaceri de cca. 200 mil. €. Adina Calfa, Group General Counsel: Ne așteptăm ca volumul de muncă din zona de tip regulatory, dar și din zona achiziții publice să crească semnificativ | Cu ce firme de avocați colaborează Grupul în proiectele sale
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...