
Țuca Zbârcea & Asociații, desemnată „Firma de Avocatură a Anului din România” în cadrul IFLR Europe Awards
06 Mai 2021
BizLawyerȚuca Zbârcea & Asociații a fost desemnată „Firma de Avocatură a Anului din România” în considerarea rolului avut într-o serie de tranzacții multijurisdicționale și cu mare impact local, printre care vânzarea activelor CEZ către fondul de investiții australian MIRA.
![]() |
Publicația britanică International Financial Law Review – IFLR a anunțat ieri seară, în cadrul unei ceremonii virtuale, câștigătorii trofeelor anuale „IFLR Europe Awards”. Pentru a șasea oară, Țuca Zbârcea & Asociații s-a numărat printre premianți, firmei revenindu-i marele trofeu pentru România.
Țuca Zbârcea & Asociații a fost desemnată „Firma de Avocatură a Anului din România” în considerarea rolului avut într-o serie de tranzacții multijurisdicționale și cu mare impact local, printre care vânzarea activelor CEZ către fondul de investiții australian MIRA.
„Această nouă distincție internațională marchează bilanțul a 12 luni în care ne-am propus să rămânem cât mai aproape de clienții noștri, să fim solidari și recunoscători. Le mulțumim pe această cale clienților și colaboratorilor noștri, precum și întregii noastre echipe – acest premiu reprezintă recunoașterea deplină a energiei și determinării, dar și profesionalismului membrilor firmei noastre, într-o perioadă marcată de incertitudini și turbulențe pe fondul pandemiei COVID-19”, a declarat Gabriel Zbârcea, Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații.
Țuca Zbârcea & Asociații a fost desemnată „Firma de Avocatură a Anului din România” în considerarea rolului avut într-o serie de tranzacții multijurisdicționale și cu mare impact local, printre care vânzarea activelor CEZ către fondul de investiții australian MIRA.
„Această nouă distincție internațională marchează bilanțul a 12 luni în care ne-am propus să rămânem cât mai aproape de clienții noștri, să fim solidari și recunoscători. Le mulțumim pe această cale clienților și colaboratorilor noștri, precum și întregii noastre echipe – acest premiu reprezintă recunoașterea deplină a energiei și determinării, dar și profesionalismului membrilor firmei noastre, într-o perioadă marcată de incertitudini și turbulențe pe fondul pandemiei COVID-19”, a declarat Gabriel Zbârcea, Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații.
Patru firme pe lista scurtă
În acest an, pe lista scurtă a premianților IFLR au fost patru firme: trei firme locale independente - Bondoc & Asociații, Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu (RTPR) și Țuca Zbârcea & Asociații, precum și biroul local al firmei internaționale Clifford Chance.
Anul trecut Clifford Chance Badea a primit premiul Casa de Avocatură a Anului în România pentru inovație în servicii juridice, în cadrul Premiilor IFLR Europa 2020. Premiul pentru România a revenit și în 2020 firmei coordonate de Daniel Badea, după recunoașterea primită în 2014, 2015, 2017 și 2018.
Citește și
→ Premiile IFLR Europa 2020: Clifford Chance Badea este pentru a 5-a oară Casa de Avocatură a Anului în România. Recunoașterea validează inovația în serviciile juridice
În 2019 Țuca Zbârcea & Asociații a fost desemnată cea mai inovatoare firmă de avocatură din România („Most Innovative Law Firm of the Year: Romania”) pentru rolul avut în tranzacția prin care compania franceză Sanofi a vândut divizia de medicamente generice din Europa (Zentiva) pentru 1,9 miliarde de euro către fondul Advent International.
Citește și
→ Țuca Zbârcea & Asociații, desemnată „Firma cea mai inovatoare din România” în cadrul IFLR Europe Awards
De altfel, firma Țuca Zbârcea & Asociații este deținătoarea altor două premii naționale, obținute în cadrul galelor „IFLR Europe Awards” din 2012 și 2016. Tot în 2016 i-a fost atribuit și trofeul „Tranzacția Anului” la nivel european („M&A Deal of the Year”) pentru achiziția activităților de energie și rețele ale Alstom, derulată de General Electric în peste 20 de jurisdicții, inclusiv România. Iar în 2018, International Financial Law Review – IFLR i-a decernat premiul „High Yield Deal of the Year”.
România a fost introdusă pentru prima dată în 2011 pe lista țărilor în care IFLR acordă acest premiu, Muşat & Asociaţii, fiind atunci desemnată de IFLR „Casa de avocatură a anului în România“
Zeci de firme de avocatură din Marea Britanie, Germania, Olanda, Franţa, Italia, Spania, Grecia, Ucraina, Turcia, dar şi Rusia sau Statele Unite ale Americii au fost nominalizate la premiile din acest an. Printre acestea se numără: Freshfields Bruckhaus Deringer; Baker and McKenzie; Hogan Lovells, Norton Rose; Skadden Arps; Shearman and Sterling; Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, Kirkland & Ellis, Latham & Watkins, Milbank, Paul Hastings, Allen & Overy, Linklaters, Weil Gotshal & Manges, White & Case etc.
Pe lângă cele 26 de premii naţionale, International Financial Law Review – IFLR a mai acordat trofee si firmelor de avocatură şi echipelor implicate în cele mai importante proiecte ale anului trecut în diferite arii de practică.
Evenimentul „IFLR Europe Awards” este unul de referință în industrie, recunoscând meritele celor mai importante și mai active firme de avocatură din Europa cu expertiză în domeniile financiar-bancar, piețe de capital și fuziuni și achiziții.
International Financial Law Review – IFLR este editorul ghidului IFLR 1000 al celor mai activi consultanți pe piața financiară internațională.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1223 / 1981 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...