ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Despre tinerii avocați care au intrat în rândul partenerilor din firmele mari | Azi, Olga Niță - primul avocat de la Filip & Company care a trecut prin toate etapele dezvoltării profesionale în cadrul acestei firme, pornind de la poziția de „summer student”: Peste ani mă văd tot aici, contribuind cot la cot cu ceilalți colegi la misiunea de valorizare a echipei și de creștere a companiei

29 Aprilie 2021   |   Ștefania Enache

Pe întreg parcursul său profesional, Olga Niță s-a ghidat după motto-ul „skill first, recognition second”. Avocatul a avut întotdeauna în vedere să ajungă în poziția de a îndeplini un anumit rol în mod faptic înainte să fie atașat acestui rol și un titlu oficial.

 
 
Pentru Olga Niță, proaspăt promovată pe poziția de Partener al firmei Filip & Company, evoluția unui avocat este sută la sută muncă.Din punctul său de vedere, este greu de vorbit despre talent în avocatură, se poate vorbi cel mult despre o înclinație spre gândirea analitică, iar inovația nu este altceva decât curajul de a alege calea mai puțin bătătorită. „Cel mai mult contează persoanele cu care lucrezi  - colaborarea cu persoanele cu mai multă experiență, cuplată cu delimitarea unei identități profesionale proprii. Meseria nu se fură, fiind un concept evolutiv, iar valorile firmei sunt cele care determină parcursul ei și longevitatea echipelor”, susține Olga Niță.

Portalul nostru continuă să îi prezinte pe tinerii avocați care au intrat în ultimul an în rândul partenerilor din firmele de avocatură cu echipe și proiecte mari. BizLawyer le-a prezentat recent pe Anca Zegrean (Biriș Goran), Andra Mihalache (Mușat & Asociații), Roxana Abrașu (NNDKP), Eugen Sârbu (Oglindă & Partners) și Cristi Tudor (Mușat & Asociații) și va continua acest demers cu alți tineri avocați care au intrat în prima linie în ultimele luni.


Pe întreg parcursul său profesional, Olga Niță s-a ghidat după motto-ul „skill first, recognition second”. Avocatul a avut întotdeauna în vedere să ajungă în poziția de a îndeplini un anumit rol în mod faptic înainte să fie atașat acestui rol și un titlu oficial.

Prin urmare responsabilitățile care vin odată cu promovarea sa în poziția de partener al firmei Filip & Company nu sunt neapărat noi. „Însă în mod clar unele vor căpăta o pondere diferită, cum ar fi activitatea de dezvoltare și coordonare a echipelor la nivelul Filip & Company, respectiv activitatea de business development. Cred că promovarea aceasta este un efect firesc al activității mele desfășurate în cadrul Filip & Company. În ceea ce mă privește, am încercat să-mi îndeplinesc cât mai bine rolul, în fiecare dintre pozițiile deținute (fiind primul partener în Filip & Company care a trecut prin toate etapele dezvoltării profesionale în cadrul acestei firme – de la poziția de „summer student” până la poziția de „partener”), însă având întotdeauna atitudinea de responsabilitate pentru orice proiect în care am fost implicată, încercând să preiau cât mai mult din munca făcută de persoanele cu rol senior”, subliniază avocatul.
Chiar dacă responsabilitățile nu sunt neapărat noi, rolul de partener vine la pachet și cu o implicare mai intensă în activitatea de dezvoltare și coordonare a echipelor la nivelul Filip & Company, respectiv activitatea de business development.

„Unul din proiectele mele de suflet este implementarea în activitatea de avocatură de consultanță a metodei „SCRUM” (folosită extensiv în activitatea de software development), care are în vedere utilizarea unui proces colaborativ, iterativ, incremental și evolutiv în ducerea la îndeplinire a proiectelor – cred că este un mod de lucru inovativ, care ar duce la o îmbunătățire a termenelor de livrare pe diverse proiecte, respectiv la o satisfacție crescută din partea echipei de proiect și a clienților”, menționează Olga Niță.

Avocatul este de părere că, în această meserie, există cicluri de dezvoltare profesională care nu corespund întru totul unor cicluri de vârstă, ci mai degrabă unor cicluri de maturitate tehnică și relațională. „Din punct de vedere (strict) temporal, un asemenea parcurs poate duce la o „ardere” a anumitor circluri de vârstă. Obiectivele unui tânăr avocat ar trebuie să fie lucru într-o echipă interesată de progesul profesional rapid al acestuia, dobândirea de abilități tehnice avansate (care vine la pachet cu încrederea din partea colegilor) și, nu în ultimul rând, o remunerație care să reflecte în mod corect munca pe care o prestează”, nuanțează Partenerul Filip & Company.

Olga Niță se declară extrem de fericită că a avut ocazia să crească și să se formeze profesional în Filip & Company. „Avantajul cel mai evident este misiunea clară conturată la nivelul echipei - „Destination 1st Century” (obiectivul de a deveni prima firmă de avocatură de pe piața locală care va implini 100 de ani). Ca să citez din Cristina Filip (managing partner Filip & Company),  „Suntem aici pentru drumul cel lung. Suntem atenți la nevoia celor care vin din urmă. Sunt oameni pe care îi creștem și dintre ei vrem să ne alegem succesorii.””, subliniază tânăra.„Cel mai fericit moment de împlinire profesională a fost atunci când o persoană care mi-a fost mentor mi-a semnalat că a învățat ceva nou de la mine – dincolo de orice promovare, un asemenea moment marchează cu adevărat succesul profesional, respectiv faptul că am câștigat încrederea unor persoane pe care le admir mult. Și peste cinci ani mă văd tot în Filip & Company, contribuind cot la cot cu ceilalți colegi la misiunea de valorizare a echipei și de creștere a companiei.”
Olga Niță, Partener Filip & CompanyUn portofoliu bogat de proiecte

Olga Niță deține un portofoliu bogat de proiecte. Avocatul a asistat atât clienți internaționali, cât și autohtoni, de dimensiuni mari și până la IMM-uri, din domenii extraordinar de diferite.

„Avem o bază diversă de clienți și ne bucurăm să continuăm în același stil, nișarea pe un anumit segment sau tip de clienți fiind, în opinia mea, calea cea mai scurtă spre stagnare din punct de vedere profesional și de business în industria serviciilor juridice. În toate proiecte mă implic direct și la orice nivel – este singurul mod în care pot simți cu adevărat pulsul unui proiect și dobândi o imagine cât mai completă asupra rolului pe care trebuie să-l îndeplinim pentru a oferi servicii de o calitate ireproșabilă clientului. Cred că munca unui partener este cel mai bine făcută atunci când se implică și în execuție, lucrând cot la cot cu echipa pe care o coordonează. Proiectele desfășurate în acest an sunt în mare parte confidențiale (nefiind finalizate încă, cu excepția proiectului de achiziție Ropeco de către clientul nostru, Romanian Business Consult, lider pe piața de integratori IT), însă pot spune că am fost (și sunt implicată) în câteva proiecte mari M&A, respectiv de piață de capital (oferte de vânzare), fiecare cu un grad de complexitate ridicat (datorat structurii, caracterului inovator din perspectiva practicii existente, respectiv a calendarului accelerat)”, a declarat Olga Niță pentru BizLawyer.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 118 / 5740
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: GNP Guia Naghi & Partners recrutează tineri avocați | Consultanță
Radu și Asociații SPRL devine Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is looking for ambitious graduates to join the firm’s consultancy and litigation practices
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII is recruiting aspiring lawyers admitted to the Bar in the 2021 session
GDPR, după primii 3 ani | Avocații NNDKP spun că operatorii economici alocă mai multe resurse, inclusiv financiare și de personal, pentru respectarea regulilor de protecția datelor. Solicitările cele mai dificile, dar în același timp și cele mai frumoase, sunt cele care vin cu noi situații de fapt, la care autorii Regulamentului nici nu s-au gândit probabil
LegiTeam: Voicu & Filipescu is currently looking for junior lawyers
Ce trebuie să știe absolvenții care vor să prindă un loc în echipa Popescu & Asociații, firmă prețuită de clienți și premiată de directoarele internaționale | Mulți dintre stagiarii din trecut sunt avocații de bază de astăzi, au mini-echipe pe care le coordonează și lucrează în mandate de rezonanță. Octavian Popescu, Partener: Suntem bucuroși să putem împărtăși cu viitorii profesioniști principiile și mai ales realitățile care stau la baza succesului în avocatură, că avem oportunitatea de a deveni mentori și de a-i inspira să fie cei mai buni
Activitatea de M&A din ECE a crescut cu 50% în volum și cu 54% în valoare în S1 – 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Încrederea și apetitul investițional sunt menținute la cote ridicate. În România, mizăm în continuare pe sectoarele care au fost motoare de creștere în ultima perioadă. Rodica Manea, Partener: Investitorii includ criteriile ESG în strategiile lor de M&A și due diligence
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
LegiTeam: Radu și Asociații SPRL is recruiting junior lawyers for the consultancy practice
Avocații NNDKP spun că tranzacțiile locale sindicalizate vor crește atât ca număr, cât și ca dimensiune, marcând în mod lent, dar sigur, apariția unei veritabile piețe locale de împrumuturi de acest tip. Valentin Voinescu, Partner: Suntem doar la începutul acestui trend al finanțărilor sindicalizate pentru proiecte ESG, pe care îl vedem urcând substanțial în următorii 5 ani. Vorbim de o reală separare a clienților băncilor în clienți cu rating ridicat în ESG și restul, aspect care ne așteptăm să aibă consecințe formidabile
Cele mai sensibile aspecte din mandatele avocaților specializați în protecția datelor cu caracter personal de la Guia Naghi & Partners au fost legate de incidentele de securitate. Bianca Naghi, Partener: Proiectele transfrontaliere care au avut în vedere conformitatea cu legislația privind protecția datelor în multiple State Membre, dar și proiectele unor companii care au dorit identificarea cerințelor legale aplicabile unor produse digitale extrem de inovatoare, au fost cele mai complicate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...