ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Despre tinerii avocați care au intrat în rândul partenerilor din firmele mari | Azi, Anca Zegrean (Biriș Goran): Nu cred că am sărit vreo etapă a evoluției profesionale, doar că pe unele le-am parcurs ceva mai repede. Nu poți avea succes de unul singur; trebuie să contribui, să conlucrezi, să dai înapoi celor din jur atenție, sprijin, ghidare

24 Martie 2021   |   Ștefania Enache

Planul său este acela ca, peste cinci ani, să fie în topul avocaților de Dreptul muncii, coordonator al unei echipe extinse de avocați împreună cu care să gestioneze un portofoliu bogat de spețe de nișă, interesante și stimulative pentru gândire, din zona de relații salariați.

 
 
Anca Zegrean a făcut un pas important în cariera sa, la începutul acestui an, intrând în rândul partenerilor firmei de avocatură Biriș Goran SPARL.Promovarea tinerei profesioniste a venit firesc, fiind o recunoaștere a rolului pe care avocatul și l-a asumat în cadrul echipei și pe care l-a crescut etapă cu etapă. Pentru a ajunge în acest punct al carierei sale, Anca s-a bucurat de tot sprijinul colegilor avocați, dar și de cel al Partenerilor Biriș Goran. BizLawyer îi va prezenta, in perioada următoare, pe avocații tineri, care au intrat în ultimul an în rândul partenerilor din firmele de avocatură cu echipe si proiecte mari.

Întregul parcurs profesional, pe care Anca Zegrean l-a avut de-a lungul carierei sale, a reprezentat temelia acestei promovări. Tânăra a evoluat de la avocatul litigant, care s-a făcut remarcat prin soluțiile complexe oferite clienților, la Coordonatorul practicii de Dreptul Muncii, pentru ca astăzi să fie Partener în cadrul unei firme în continuă dezvoltare. „Și asta ține de o pasiune pe care mi-am cultivat-o în timp, și anume cea referitoare la Dreptul muncii. Partenerii din Biriș Goran au încurajat diversificarea interesului meu profesional și practic am construit împreună această practică”, declară avocatul.


O pregătire academică mixtă

Anca spune despre ea că este „un produs” interesant al școlii de avocatură, pe de o parte, și al școlii de științe economice, pe de cealaltă. „O combinație care mă ajută să mă adaptez rapid lucrului cu clienții noștri și să le pot oferi consultanță atât complexă cât și pragmatică. În ceea ce privește leadership-ul, intuiesc că vine dinspre partea pregătirii economice, lucru care mă ajută să fiu nu doar organizată, cât și un bun organizator și agregator de soluții la rândul meu”, precizează Partenerul Biriș Goran.

Întotdeauna a crezut că rolul profesional ți-l definești singur, în sensul că poți fi tot ce îți alegi să fii și că implicarea este o chestiune de drive intern. Prin urmare, este conștientă că, în mod evident, rolul de Partner implică noi atribuții (și provocări), în sensul răspunderii sporite nu doar la nivelul echipei pe care o coordonează, dar și față de clienții pe care îi administrează.

„Fac parte dintre cei care nu așteaptă momente anume sau praguri de promovare ca să aducă la masă idei noi, de îmbunătățire. Mă preocupă dezvoltarea practicii mele, a oamenilor cu care lucrez, dar sunt întotdeauna implicată și în proiecte inter-departamentale, dacă vreți să îi spunem așa. Și, dacă aș avea o concluzie pe tema asta, ar fi faptul că, cu cât mai fluide sunt structurile, cu atât mai ușor te poți plia pe proiectele de care te ocupi. Încurajez munca pe proiecte și învățarea, curiozitatea în formă continuată”, subliniază Anca.

Partenerul Biriș Goran își amintește că, în drumul său profesional, primul moment important ca avocat în devenire a fost acela în care a trecut examenul de barou și practic a căpătat dreptul de a purta roba. „Îmi amintesc cu claritate momentul în care am deschis coletul cu roba comandată la barou – a fost unul dintre cele mai frumoase momente legate de profesia mea. Ca avocat senior, îmi face o deosebită bucurie momentul în care avocații juniori pe care îi coordonez încep să gestioneze pe cont propriu proiecte și dovedesc inițiativă”, povestește avocatul.
Avocatura, o profesie vocațională

Îi place să trateze profesia de avocat ca pe una vocațională. Partenerul Biriș Goran este de părere că atenția la detaliu, vederea de ansamblu, flexibilitatea în gândire, dar și prețul pus pe acuratețe și claritate, toate acestea sunt competențe care te ajută în această meserie. „Sunt o persoană extrem de deschisă, pun preț pe oameni și pe interacțiunea cu aceștia – atât personal cât și profesional. Pentru mine oamenii sunt aceia care definesc calitatea și reușita demersului profesional de grup. Nu poți avea succes de unul singur – trebuie să contribui, să conlucrezi, să dai înapoi celor din jur – atenție, sprijin, ghidare. În profesia noastră, resursa umană este crucială, iar valorile noastre la Biriș Goran sunt bine pliate pe ce îmi doresc eu de la un mediu profesional – colaborare, spirit de echipă. Sunt norocoasă, pentru că am reușit să mențin un echilibru confortabil între viața personală și cea profesională. Plus că, așa cum zic budiștii, dacă îți place ce faci, nu vei mai munci nici măcar o zi în viața ta”, subliniază Anca.

Pornind de credința că reușita este o muncă de echipă, Partenerul Biriș Goran își alege cu mare grijă colaboratorii. „Caut și mă interesează determinare, pro activitate, creativitate, spirit de echipă și  - cel mai important -  pasiune pentru practica dreptul muncii. Cred cu adevărat că avocatura e o profesie care tine de vocație și pasiune și în faptul că în lipsa acestora nu poți face performanță. Ceea ce face diferența între un colaborator excepțional și unul mediocru sunt gradul de implicare și dorința de a învăța”, explică specialistul.

Cariera sa de până acum a implicat existența unor etape clare în evoluția sa profesională: acumulare de informație și experiență, sedimentarea celor învățate, prelucrarea și punerea lor la treabă pentru a genera un stil personal de muncă și de leadership. „Personal, nu cred că am sărit vreuna dintre etape, doar că pe unele le-am parcurs ceva mai repede”, punctează expertul în Dreptul Muncii.

În ceea ce privește viitorul său profesional, Anca se gândește la două lucruri extrem de importante pentru ea: învățarea permanentă și calitatea relațiilor interumane. Avocatul este de părere că restul vine de la sine.

Planul său este acela ca, peste cinci ani, să fie în topul avocaților de Dreptul muncii, coordonator al unei echipe extinse de avocați împreună cu care să gestioneze un portofoliu bogat de spețe de nișă, interesante și stimulative pentru gândire, din zona de relații salariați.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică
 
Apartenența la Biriș Goran i-a prilejuit ocazia de a lucra alături de profesioniști de înaltă calitate umană, de a avea acces portofoliu divers de clienți de nivel înalt. Prin urmare a avut de la cine învăța și a avut materie primă pentru o învățătură de calitate. „În marea lor majoritate, clienții practicii noastre sunt companii multinaționale, cu un număr mare de angajați, cu problematică diversă și complexă, din zona de banking, IT și manufacturing/FMCG. Nu de puține ori, am avut și clienți persoane fizice”, menționează Anca.

Analizând anul 2020, subliniază faptul că a fost unul care i-a ținut pe angajatori în priză, spre exemplu, din cauza noii legislații pe teme de combatere a hărțuirii și discriminării la locul de muncă, care trebuie integrată, adoptată și explicată la nivelul tuturor angajaților. Au mai existat și proiecte de migrări de personal în urma fuziunilor, dar și adaptarea la noua legislație Covid19.

„Anul 2021 va fi indiscutabil dominat de implementarea, alături de clienții noștri, a pachetului special gândit de echipa practicii de Dreptul muncii cu privire la legislația anti-discriminare și anti-hărțuire. E un produs complex pe care l-am conceput ca să adreseze mai multe necesități ale clienților noștri – alinierea legislativă, crearea și consolidarea politicilor și procedurilor interne pe subiect, precum și educarea managementului și a angajaților cu privire la noul cadru legal care asigură egalitatea de șanse și tratament la locul de muncă”, completează avocatul.

În munca pe care o desfășoară, tânăra crede în flexibilitatea abordării, lucru care o face să se implice și la nivel strategic, dar și direct în operațional acolo unde e nevoie.

 „În plus, experiența directă în lucrul cu clientul, precum și exercițiul, fascinant pentru mine, al prezenței în instanță, îmi țin mintea conectată permanent la realitatea spețelor și a problematicii cu care ne confruntăm. Nu cred că o să renunț niciodată complet la activitatea din prima linie. Iar asta se aplică atât în cazul clienților foarte mari, cât și al celor de mai mică anvergură”, adaugă Anca.

Expertul Biriș Goran îi sfătuiește pe cei care activează în avocatură nu piardă legătura cu mediul profesional. „Cunoașterea concurenței, ca și a mediului de afaceri în genere sunt esențiale în a face față provocării acestei meserii. Ca să rămâi relevant, trebuie să fii bine conectat la ce e nou, să îți lărgești permanent network-ul de cunoștințe profesionale, să comunici”, susține Anca.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 461 / 6037
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EXCLUSIV | MPR Partners intră în al treilea arbitraj ICSID, cu pretenții de cca. 383 mil. €, alături de avocații biroului newyorkez Squire Patton Boggs. De cealaltă parte, lângă reclamanți stă o firmă cu 1200 de avocați și 30 de birouri pe mai multe continente
RTPR, lead counsel pentru GreenGroup la achiziția UAB Ecso din Lituania | Avocații au lucrat în 15 tranzacții de M&A, semnate de la începutul anului. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Echipa noastră de Corporate ̸ M&A a avut o vară „fierbinte”
Studiu Refinitiv | Sectorul fuziunilor şi achiziţiilor a frânat puternic în primul semestru al acestui an. Activitatea de M&A a scăzut cu 21 % la nivel global, iar în Europa Estică regresul a fost de 18 %. Câteva firme de avocați cu prezență la București strălucesc, însă, în clasamentele globale și europene
Avocații Kinstellar spun că au remarcat preocuparea angajatorilor de a creiona strategii de menținere a personalului-cheie, fiind mandatați în acest sens cu elaborarea unor programe de tip Stock Option Plan sau a unor scheme de bonusare în funcție de performanțe. Activitate intensă în practica de Employment, cu mandate diverse și o echipă expusă la proiecte cu un caracter multidisciplinar
Noul ghid al Comitetului European pentru Protecția Datelor ar putea aduce o creștere statistică a sancțiunilor, spun avocații Wolf Theiss, firmă cu o echipă dedicată proiectelor din acest domeniu | Biroul din București a asistat clienții în tranzacții complexe, care au implicat aspecte mai sofisticate de protecția datelor. Potențialii cumpărători ai unei afaceri sunt din ce în ce mai interesați să înțeleagă riscurile la care se expun din perspectiva protecției datelor și care sunt modalitățile de a se proteja
Wolf Theiss promovează trei avocați din linia a doua care au participate la unele dintre cele mai importante tranzacţii. Brian Jardine, Managing Partner: Promovarea, recunoaștere a contribuțiilor profesionale deosebite la consolidarea poziției de lider pe piața românească a biroului din București
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Senior Associate | Banking & Finance
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an Associate | Banking & Finance
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Laura Elena Ionașcu, medie finală 9,79 (2021): Cred că notele din timpul facultății pot fi, într-o anumită măsură, indicatori pentru performanța pe care o vei avea în practică, dar succesul profesional nu este determinat de acest aspect. De o importanță majoră sunt și abilitățile practice dobândite, competențele personale, abilitățile de comunicare, de relaționare, de organizare
Arbitrajul KELAG-Kärntner Elektrizitäts-Aktiengesellschaft and others v. Romania intra în linie dreaptă după ce părțile și-au ales arbitrii. România a mers pe mâna unui avocat cu o bogată experiență în comerț internațional, care a lucrat timp de 20 de ani pentru guvernul mexican
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Ion Arhiliuc a trecut Prutul pentru a studia Dreptul la Iași și a fost unul dintre cei mai buni absolvenți din generația anului 2021, cu nota 9,60: ‘Media a atras anumite oportunități. Apreciez că România oferă toate oportunitățile necesare unui profesionist, însă depinde de fiecare dacă uzează de aceste pârghii’
Pe masa de lucru a avocaților Mitel & Asociații au ajuns proiecte legate de protecția datelor cu caracter personal din ce în ce mai sofisticate. Mădălina Mitel, Partener: Data Protection a devenit o practică de sine stătătoare la nivelul societății noastre, iar mandatele primite sunt dintre cele mai diverse și provocatoare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...