ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Despre tinerii avocați care au intrat în rândul partenerilor din firmele mari | Azi, Andra Mihalache (Mușat & Asociații): A fi un avocat bun nu te califică automat pentru a fi partener în cadrul unei firme de avocați. În plus față de nivelul profesional, este nevoie de viziune, strategii de succes, capacitatea de a anticipa domeniile în dezvoltare cu impact juridic, expertiza în industrie

08 Aprilie 2021   |   Ștefania Enache

Portalul nostru îi va prezenta, în perioada următoare, pe tinerii avocați care au intrat în ultimul an în rândul partenerilor din firmele de avocatură cu echipe și proiecte mari. BizLawyer a prezentat-o recent pe Anca Zegrean (Biriș Goran) și va continua acest demers cu alți tineri avocați care au intrat în prima linie în ultimele luni.

 
 
Andra Mihalache a primit anul acesta un vot de încredere din partea Mușat & Asociații, fiind promovată în poziția de partener al firmei de avocatură. Noul statut reprezintă o consecință firească a faptului că tânăra și-a asumat și a asimilat valorile profesionale ale organizației în care a crescut în carieră.„Calitatea lucrărilor avocațiale, capacitatea de a lucra în echipă, abilitatea de a menține și dezvolta relațiile de business cu clienții, rigurozitatea, dar și constituția umană contribuie în egală măsură la dezvoltarea leadership-ului profesional. În construirea și fundamentarea leadership-ul este esențială atât grija față de propriul parcurs profesional, cât și față de echipă și structura organizațională”, a declarat Andra pentru BizLawyer.


Portalul nostru îi va prezenta, în perioada următoare, pe tinerii avocați care au intrat în ultimul an în rândul partenerilor din firmele de avocatură cu echipe și proiecte mari. BizLawyer a prezentat-o recent pe Anca Zegrean (Biriș Goran) și va continua acest demers cu alți tineri avocați care au intrat în prima linie în ultimele luni.

Promovarea la statutul de partener reprezintă o mare provocare pentru orice profesionist, în contextul în care dimensiunea activității avocațiale din poziția de partener este complexă și implică o abordare caleidoscopică, atât din perspectivă pragmatică, de business, cât și din perspectiva coeziunii echipei coordonate.

„Sunt multe schimbări și provocări profesionale aduse de noua poziție, ce presupun o orientare către activitatea de management, gestionarea unui număr semnificativ de clienți, dar și de coeziunea unei echipe de avocați împreună cu care să obții cele mai bune rezultate. A fi un avocat bun nu te califică automat pentru a fi partener în cadrul unei firme de avocați, întrucât, în plus față de nivelul profesional, este nevoie de viziune, strategii de succes, capacitatea de a anticipa domeniile în dezvoltare cu impact juridic, expertiza în industrie”, precizează Andra Mihalache.




Deși modalitatea de desfășurare a activității profesionale a fost adaptată constant de-a lungul celor 30 de ani de activitate ai firmei, avocatul consideră că este responsabilitatea fiecărui coordonator de echipă de a implementa constant know-how-ul consolidat până în prezent, dar și de a-și aduce propria contribuție la dezvoltarea sa și de a adapta acest know-how la noile realități juridice, sociale și economice.

Printre obiectivele pe care noul Partener Mușat & Asociații le urmărește și pe care le consideră foarte importante, se înscriu, deopotrivă, consolidarea unei echipe de avocați coezive, durabile și de succes, optimizarea activităților juridice în cadrul echipei în funcție de experiență, arii de practică și calități ale fiecărui avocat, dar și implicarea în strategia de dezvoltare a firmei raportat la cerințele pieței.

„Consider că este necesară implicarea directă a coordonatorului unei echipe în orice problemă ce prezintă un anumit grad de complexitate și care poate afecta în mod semnificativ activitatea unui anumit client. Implicarea presupune atât perspectivelor juridice prin strategia abordată pentru realizarea și apărarea drepturilor clientului, dar și asigurarea unui nivel ridicat al calității activității avocațiale pe întregul parcurs al proiectului. Expertiza în industrie și consolidarea ariei de practică reprezintă elemente cheie în conturarea profilului clienților asistați. În principal, clienții pe care îi asistăm sunt atât companii locale, cât și multinaționale din diverse industrii și cu vizibilitate în domeniul imobiliar din perspectiva unor proiecte imobiliare de amploare, a căror reprezentare o asigurăm cu succes în faza negocierilor, dar și în fața instanțelor de judecată”, susține avocatul.




„În mod evident, alegerea oamenilor potriviți reprezintă unul dintre cele mai importante, dar și dificile aspecte cu care se confruntă un lider de echipă. Modelul avocatului care se poate integra în cadrul echipei pe care o coordonez va avea toate abilitățile profesionale clasice ale unui avocat de excepție, precum un nivel temeinic al cunoștințelor juridice, un înalt grad de organizare și responsabilitate, spontaneitate și atenție ridicată la detalii. De asemenea, cerința calităților umane este foarte importantă, precum empatia, împărtășirea cunoștințelor juridice, loialitatea, dorința constantă de a-i ajuta pe ceilalți membri ai echipei în momentele dificile și abilitatea de a fi un team player într-un mediu deosebit de competitiv.”

Andra Mihalache, Partener Mușat & Asociații



„Secretele” succesului profesional

Andra Mihalache subliniază faptul că atunci când se vorbește despre avocatură sunt adesea menționate trei noțiuni: muncă, talent, inovație. „În realitate, nu poate fi stabilită o ierarhie a acestora, toate aceste elemente fiind indispensabile în obținerea succesului în avocatură. Un efort constant, menținut la cele mai înalte standarde indiferent de vechimea în profesie, dar și abilitățile de a identifica soluții inovatoare și de a gestiona temeinic și eficient orice problemă ivită pe parcusul unui proiect sunt elemente de bază ale profesiei”, nuanțează avocatul.

Tânăra crede cu tărie că succesul nu poate fi obținut decât prin capacitatea de reinventare a activității profesionale, ieșirea din tipare, atât prin identificarea unor soluții noi raportat la fiecare speță în parte, cât și prin modalitatea de orientare constantă a activității, privite în ansamblu său către domeniile de actualitate și de interes pentru clienți, ținând cont de evoluția necesităților de business ale acestora.

„Acordarea asistenței juridice de cea mai înaltă calitate, într-un timp cât mai scurt, în concordanță cu exigențele și cerințele clienților, depinde atât de capacitatea individuală de efort, de dezvoltarea profesională a fiecărui avocat, cât și de îndrumările în coordonarea echipei de avocați. Este foarte importantă împărtășirea principiilor și valorilor comune ale firmei, care au format generații de avocați de succes, dar și transferul de cunoștințe juridice în relația cu avocații mai tineri și cu ceilalți colegi. În plus față de standardul profesional, este esențială cultivarea valorilor umane precum încredere, onestitate, solidaritate și dăruire”, completează Andra.

Partenerul Mușat & Asociații este de părere că există anumite etape în evoluția profesională care contribuie în mod direct la dezvoltarea fiecărui avocat, ca un corolar al procesului de maturizare profesională și personală. „Responsabilitatea, implicarea, dezvoltarea expertizei profesionale la cel mai înalt nivel profesional sunt acumulate în diferite grade în funcție de experiență, însă atingerea standardului de excelență promovat de cultura organizațională și urmărit de clienți nu presupune în mod necesar tipare obligatorii de vârstă. Dimpotrivă, un principiu de bază al firmei a fost în permanență încurajarea tinerilor avocați și crearea unui mediu de dezvoltare bazat pe meritocrație, aptitudini antreprenoriale și implicare în valorificarea potențialului firmei”, menționează Andra.

Un avocat aflat la început de drum ar trebui să urmărească, în primul rând, obiectivul de a deveni un bun profesionist în aria de practică pe care și-a ales-o și de a avea un adevărat mentor care să-l îndrume la începutul parcursului profesional. Andra subliniază faptul că o evoluție temeinică, asumată și constantă a abilităților profesionale va aduce cu sine îndeplinirea altor obiective importante precum poziția în cadrul firmei, colaborările cu avocați de renume sau nivelul ridicat al veniturilor.

„Din punctul meu de vedere, singura modalitate de a avansa și de a menține un loc de prestigiu în cadrul ierarhiilor profesionale este reprezentată de perfecționarea constantă a abilităților aflate la dispoziția avocatului. Indiferent de nivelul de experiență acumulat sau de anvergura portofoliului de clienți reprezentați cu succes, sunt imperios necesare atât adaptarea constantă la noile realități juridice, economice și sociale, cât și dorința de a cunoaște noi abordări, soluții sau raționamente ce pot asigura un pas înaintea concurenței”, declară avocatul.

Apartenența la o firmă de avocatură de top aduce multe avantaje pentru orice avocat. „Cultura juridică și expertiza solidă, recunoașterea profesională pe piața avocaturii de business atât pe plan intern, cât și pe plan internațional de mai bine de 30 de ani, dublate de gestionarea unor proiecte de mare anvergură și notorietate prin prisma unui know-how multidisciplinar reprezintă numai unele dintre avantajele apartenenței în cadrul Mușat & Asociații”, nuanțează Andra Mihalache.

Andra Mihalache a fost promovata în pozitia de Partener la începutul acestui an. Potrivit anunțului casei de avocatura, Andra este un avocat litigant cu un acut simt pentru subtilitate si reputatia unor solutii inovatoare in gestionarea litigiilor de drept civil, asistând si reprezentand clienti din aproape toate industriile in dosare deopotriva dificile si sensibile. De-a lungul timpului, Andra a aparat interesele clientilor in dosare complexe, cu accent deosebit in materia restituirii proprietatilor preluate abuziv de regimul comunist, litigii comerciale si de contencios administrativ, dar si cele de reorganizare judiciara sau proceduri de faliment. Promovarea Andrei a raspuns atat increderii de care se bucura din partea clientilor, cat si a colegilor si a confirmat implicarea si rezultatele sale exceptionale in management-ul dosarelor litigioase încredintate de-a lungul ascensiunii ei în cadrul M&A.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 971 / 1707
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...