ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mandate variate pentru echipa de Banking & Finance de la Bohâlțeanu & Asociații, anul acesta | Proiecte de finanțare, inclusiv din fonduri europene, autorizarea unor instituții financiare-nebancare și pregătirea unor acorduri de vânzare de NPLs, printre mandatele cheie ale echipei. Implementarea unor noi soluții de digitalizare și proiecte complexe de regulatory, printre cele mai interesante mandate on-going

12 Ianuarie 2023   |   Ștefania Enache

Daniela Milculescu (Partener) coordonează aria de Banking & Finance din cadrul BSMP.

Daniela Milculescu (Partener) şi Andreea Roman, Managing Associate - Bohâlţeanu & Asociaţii

 
 
Pentru Departamentul de Banking & Finance din  cadrul firmei Bohâlțeanu & Asociații (BSMP), anul 2022 a fost unul extrem de activ, pe masa de lucru a avocaților aflându-se un număr important de proiecte. Mandatele soluționate au fost unele variate și au vizat atât probleme de banking, cât și finanțări, digitalizare sau leasing.„Proiectele-cheie în care echipa noastră s-a implicat anul acesta sunt reprezentate de proiecte de finanțare (inclusiv din fonduri europene), asistență juridică acordată unor instituții financiare cu privire la procesul de autorizare a unor instituții financiare-nebancare, dar și pregătirea sau restructurarea documentației de creditare sau în legătură cu operațiuni de factoring”, precizează Daniela Milculescu, Partener BSMP.


Munca intensă a avocaților în dosarele de finanțare din 2022 s-a finalizat cu succes, avocatul BSMP caracterizând perioada ca fiind una aglomerată, în care numărul mandatelor încheiate a surclasat anii anteriori. „În ceea ce privește zona de finanțare, am asistat cu privire la un acord de finanțare, implicând fonduri europene, dar și proiecte inedite de finanțare prin intermediul unor operațiuni de factoring, care, în mod tradițional, erau utilizate de instituțiile financiare ca o componentă auxiliară activităților de creditare”, explică Daniela Milculescu.

Proiecte care implică digitalizarea afacerilor

La rândul său, Andreea Roman, Managing Associate BSMP, menționează faptul că mulți dintre clienții departamentului de Banking & Finance din cadrul firmei Bohâlțeanu și Asociații sunt într-o continuă căutare de soluții de digitalizare a modului în care își conduc afacerile, conștienți fiind, în primul rând, de beneficiile acestor demersuri, dar și de provocările actuale posibil cauzate de lipsa unor astfel de soluții.

„Astfel, anul acesta, mandatele legate de digitalizare ale clienților din domeniul financiar-bancar au fost concentrate înspre soluții ce facilitează utilizarea semnăturilor electronice în cadrul procesului de identificare a clienții, precum și înspre soluții de digital onboarding. Astfel, consultanța juridică acordată de către avocații firmei Bohâlțeanu și Asociații a presupus o serie de acțiuni necesare pentru implementarea acestor procese de digitalizare, precum analiza din punct de vedere juridic, prin raportare la normele legale aplicabile în această materie, a modelului de business ce nu implică digitalizarea (prin raportare la politicile interne aplicabile, contractele încheiate de către clienți), a noilor metode de lucru ce presupun digitalizarea, precum și redactarea actelor cu caracter juridic necesare în vederea implementării acestor soluții”, detaliază avocatul.

De asemenea, echipa de specialiști a firmei de avocatură a oferit asistență și în tranzacții cu portofolii de credite. În această categorie regăsim, de exemplu, un proiect care a implicat asistență acordată unei importante instituții financiare în vederea pregătirii și negocierii unor acorduri de vânzare de NPLs ale clientului, precum și o serie de adaptări particulare ulterioare ale acestor acorduri. Totuși, în ultimul an, ponderea acestui tip de mandate a fost mai redusă în tabloul proiectelor BSMP.

„Cele mai interesante proiecte aflate pe masa BSMP în continuare sunt cele din materia implementării unor noi soluții de digitalizare, provocările fiind multiple în special datorită reglementărilor în permanentă evoluție în această materie – și aici amintim intrarea în vigoare a Normei ADR privind reglementarea, recunoașterea, aprobarea sau acceptarea procedurii de identificare a persoanei la distanță utilizând mijloace video, care aduce multe schimbări în practica jucătorilor din piață în ceea ce privește implementarea soluțiilor de online onboarding. De asemenea, echipa BSMP are în derulare proiecte complexe de regulatory, printre care maparea legislației aplicabile anumitor sectoare din piața de banking&finance, ținând cont de activitatea specifică derulată”, punctează Daniela Milculescu.

Din perspectiva complexității, o provocare pentru avocații firmei Bohâlțeanu și Asociații a fost procesul prin care un grup de firme financiare au fost asistate în procesul de autorizare la Banca Națională a României ca entitate financiară-nebancară. Chiar dacă la o primă vedere un astfel de proces nu ar trebui să poarte cu sine dificultăți extraordinare, regulile jocului se pot schimba în funcție de particularitățile și structura grupului.

Proiectul a fost coordonat în integralitate, atât din perspectivă corporate, cât și din perspectiva banking & finance de către de către Partenerul Daniela Milculescu, alături de care au lucrat Andreea Roman (Avocat Senior Coordonator) și Andrei Cîmpan (Avocat Senior).

O echipă cu experiență vastă


De altfel, Daniela Milculescu este cea care coordonează aria de Banking & Finance din cadrul BSMP.
Daniela este un profesionist cu o vechime de peste 18 ani și cu o experiență considerabilă în domeniul Banking & Finance, dar și Technology și Real Estate. Ea a fost implicată de-a lungul timpului în proiecte de anvergură cum ar fi tranzacții de tip project finance, credit sindicalizat, achiziția unor bănci sau IFN-uri, înființarea unor instituții financiare locale, redactarea diverselor opinii legale în problematici de drept bancar, dar și în proiecte complexe de restructurare a finanțării, asigurând asistența juridică a băncilor locale și internaționale, atât de partea creditorilor, cât și de partea debitorilor. În același timp, Daniela deține o vastă experiență în chestiuni privind fondurile structurale UE.

Alături de ea o regăsim pe Andreea Roman, Avocat Senior Coordonator. Ea este specializată în Banking & Finance și face parte din echipa care a acordat asistență juridică în multiple proiecte din această arie de practică, precum consultanță juridică în vederea alinierii la standardele și cerințele tehnice specifice impuse la nivel european ale unor soluții și produse pe piața financiară, consultanță juridică cu privire la înființarea unor instituții financiare nebancare, precum și privind implementarea unui acord de finanțare implicând fonduri europene.

Din echipă face parte și Andrei Cîmpan, Avocat Senior. Andrei a lucrat în echipa BSMP de Banking & Finance care a acordat asistență juridică cu privire la pregătirea documentației în vederea autorizării în unui IFN, precum și în multiple mandate în zona Regulatory, inclusiv pregătirea diverselor opinii legale în problematici de drept bancar. Totodată, Andrei este activ în zona digitalizării, participând în diverse mandate în zona de digital banking.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 568 / 1826
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Mușat & Asociații a asistat Naxxar Renewable Energy cu privire la vânzarea pachetului rămas de 40% din Naxxar Wind Farm Four către grupul polonez Polenergia. Mandat complex care a cuprins, printre altele, aspecte de M&A, finanțări și navigarea prin reglementările sofisticate specifice sectorului energetic
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Voichița Crăciun, Head of legal and compliance - PAID România, profesionist 20 de ani experiență, care a acordat servicii de asistență juridică și reprezentare în proiecte complexe, unor companii interne și internaționale, în diferite domenii de activitate: ”Planurile de viitor sunt strâns legate de cele ale companiei pentru care lucrez și unde doresc să continui să aduc un plus de valoare prin activitatea mea și a departamentului pe care îl coordonez”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...