
Promovări în cadrul Zamfirescu Racoți Vasile & Partners | Șapte avocați fac un pas înainte în carieră
22 Aprilie 2020
BizLawyerEchipa de avocați colaboratori coordonatori numără în prezent 11 avocați, printre care Marina-Crenguța Florea și Ionuț Niță, care s-au alăturat firmei la data de 1 ianuarie 2020, odată cu integrarea DBO în ZRVP. Adina Jivan a fost de asemenea recent cooptată în echipa de Litigii a firmei în calitate de Managing Associate.
![]() |
Societatea de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) anunță noi promovări pe diferite trepte de senioritate în urma procesului de evaluare aferent anului 2020, ce a luat în considerare contribuția profesională la succesul firmei, gradul de implicare în proiecte și feedback-ul pozitiv din partea clienților.
Din cele șapte promovări, trei au vizat poziții de middle-management. Astfel, începând cu data de 1 aprilie 2020, avocații Andreea Macașoi, Doru Cosmin Ursu și Bogdan Radu au avansat la poziția de Managing Associates (avocați colaboratori coordonatori), ce le va aduce calitatea de lideri de proiecte în ariile lor de expertiză și responsabilități administrative extinse. Alți patru avocați - Lidia Trandafir, Sabina Donescu, Ionuț Chisăr și Bogdan Cheran au făcut un pas înainte în carieră și au devenit Senior Associates.
Din cele șapte promovări, trei au vizat poziții de middle-management. Astfel, începând cu data de 1 aprilie 2020, avocații Andreea Macașoi, Doru Cosmin Ursu și Bogdan Radu au avansat la poziția de Managing Associates (avocați colaboratori coordonatori), ce le va aduce calitatea de lideri de proiecte în ariile lor de expertiză și responsabilități administrative extinse. Alți patru avocați - Lidia Trandafir, Sabina Donescu, Ionuț Chisăr și Bogdan Cheran au făcut un pas înainte în carieră și au devenit Senior Associates.
Echipa de avocați colaboratori coordonatori numără în prezent 11 avocați, printre care Marina-Crenguța Florea și Ionuț Niță, care s-au alăturat firmei la data de 1 ianuarie 2020, odată cu integrarea DBO în ZRVP. Adina Jivan a fost de asemenea recent cooptată în echipa de Litigii a firmei în calitate de Managing Associate.
“La începutul lunii martie am finalizat procedurile de evaluare anuală a avocaților și am fost foarte mulțumiți să constatăm că rezultatele și performanțele unui număr mare de colegi impun promovarea acestora pe treapta următoare de senioritate. Promovarea a devenit efectivă în mijlocul stării de urgență și are un efect terapeutic pentru noi: este confirmarea faptului că școala noastră de avocați funcționează la nivelul consacrat și amintește ceea ce nu trebuie uitat niciodată, mai ales în momente ca cel de față – viața merge înainte!”, a declarat Cosmin Vasile, Managing Partner.
Despre avocații promovați:

Andreea Macașoi are o experiență profesională de peste 10 ani în litigii civile și comerciale, aria sa de practică fiind orientată, cu precădere, spre domenii precum dreptul financiar-bancar, restructurare, insolvență și executări silite. Andreea oferă servicii de asistență juridică unor jucători importanţi pe piaţa naţională şi internaţională, cum sunt instituțiile financiar-bancare sau societățile de leasing, în procedurile de insolvență împotriva unora dintre cele mai mari companii din industria energiei regenerabile, industria construcțiilor, industria avicolă, industria de reciclare a deșeurilor sau industria auto.

Doru Cosmin Ursu s-a alăturat echipei ZRVP în anul 2016, având o bogată experiență în gestionarea cu succes a proiectelor privind infracțiuni de serviciu sau în legătura cu serviciul, infracțiuni economico- financiare, infracțiuni în domeniul pieței de capital, privatizări și achiziții publice, spălare de bani, trafic de droguri, infracțiuni contra vieții, solicitări privind punerea în executare a unor mandate europene de arestare și cereri de extrădare. Este membru al Asociației Criminaliștilor din România și al European Criminal Bar Association.

Bogdan Radu are o experiență de zece ani în domeniul insolvenței, al dreptului comercial și al dreptului bancar. Practica sa curentă se concentrează pe proiecte legate de recuperarea de creanţe, executari silite și procedura insolvenței. Bogdan reprezintă în principal instituții financiare în legătură cu recuperarea creditelor neperformante în cadrul procedurilor de insolvență, în diferite dispute privind executarea contractelor de credit sau de garanție, precum și în litigiile imobiliare.

Experiența profesională a Marinei-Crenguța Florea se concentrează pe tranzacții în materie imobiliară, aceasta oferind consultanță juridică generală în cadrul unor proiecte privind dezvoltarea urbană, construcțiile (inclusiv contracte FIDIC), operațiunile de leasing și închiriere. Acordă consultanță cu privire la diverse operațiuni de guvernanță corporativă și aspecte juridice în materie comercială, precum și pe diverse probleme de reglementare și specifice dreptului muncii. Expertiza ei se concentrează, de asemenea, pe aspecte legate de operațiuni de tip due diligence, precum și pe elaborarea, redactarea și negocierea diverselor tranzacții între profesioniști.
![]() Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică |

Adina Jivan își concentrează practica pe litigii civile complexe, dispute în materia contenciosului administrativ si dreptului asigurărilor. Adina a reprezentat cu succes clienți în litigii din domeniul contenciosului administrativ în acțiuni împotriva unor decizii emise de Consiliului Concurenței din România, de autoritățile fiscale, de Autoritatea pentru protecția consumatorilor precum și în litigiile privind achiziții publice. Adina are, de asemenea, o experință bogată și în litigiile din domeniul asigurărilor, cu un accent special pe cazuri de malpraxis și daune morale.

Ionuț Niță este recunoscut pentru experienţa sa ca avocat litigant, fiind specializat in drept comercial și civil, drept administrativ-contencios și achiziții publice. A acumulat experiență semnificativă în cazurile de insolvență, faliment și restructurare, reprezentând atât creditori cât și debitori în diferite etape ale procedurilor. Ionuț oferă servicii de asistență juridică și reprezentare în proceduri prelitigioase, precum și în fața instanțelor ordinare de judecată și curților de arbitraj.

Principalele arii de practică ale Lidiei Trandafir sunt dreptul comercial, dreptul muncii, fuziuni și achiziții. Lidia are o vastă experiență în drept imobiliar, reglementare precum și în sectorul energiei regenerabile. Lidia reprezintă societăți locale si multinaționale din domenii precum fabricarea de materiale de construcție, dezvoltare imobiliară, retail mobilier și decorațiuni interioare, oferind consultanță pe diverse aspecte corporative, de dreptul muncii, reglementare și comerciale.

Sabina Donescu este specializată în soluționarea litigiilor și în arbitraj. Asistă clienți în litigii civile, precum și în litigii referitoare la drepturile de proprietate intelectuală, dreptul muncii, dreptul asigurărilor, dreptul administrativ, achizițiile publice și malpraxisul medical. De asemenea, Sabina se implică în cauze arbitrale în fața ICC Paris privind contractele FIDIC, precum și în fața Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României (București). De asemenea, asistă părțile în procedurile post-arbitraj pentru anularea hotărârilor arbitrale în fața instanțelor române.

Ionuț Chisăr este specializat în domeniul dreptului penal, oferind asistență juridică și reprezentare atât în faza de urmărire penală, cât și în faza camerei preliminare și în faza de judecată. Se implică cu precădere în cauze având ca obiect cercetarea și/sau judecarea unei game variate de fapte, printre care constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri, infracțiuni în legătură cu exercitarea defectuoasă a profesiei, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, spălare de bani, corupție, infracțiuni în domeniul energiei, privind siguranța pe drumurile publice, infracțiuni ce implică acte de violență precum omorul și uciderea din culpă și infracțiuni privind sau în legătură cu mediul de afaceri (delapidare, înșelăciune, abuz în serviciu, fraudarea intereselor financiare ale Uniunii Europene, evaziune fiscală și infracțiuni privind drepturi de autor sau de proprietate intelectuală).

Bogdan Cheran
Bogdan Cheran face parte din echipa de litigii și oferă asistență juridică și reprezentare în materia dreptului civil, dreptului muncii și executării silite. Reprezintă instituții bancare, companii de construcții, telecomunicații și securitate în litigii care implică diverse probleme civile și de muncă.
Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.
ZRVP are o echipă de 67 de avocați, dintre care 13 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu și Mihai Băjenaru (asociați), domnul prof.dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).
ZRVP are o echipă de 67 de avocați, dintre care 13 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu și Mihai Băjenaru (asociați), domnul prof.dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1614 / 2038 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...