ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Radu și Asociații SPRL a asistat SN Nuclearelectrica SA în tranzacția încheiată cu Compania Națională a Uraniului SA. Andrei Stefanovici a coordonat echipa

24 Martie 2021   |   BizLawyer

Echipa Radu și Asociații SPRL, coordonată de Andrei Stefanovici (Director), a fost formată din Alexandra Constantin (Senior Associate, Regulatory) și Irina Bica (Senior Associate, Corporate si Real Estate). Anca Atanasiu (Managing Associate) și Ana Flueran (Senior Associate) au gestionat aspectele din sfera dreptului muncii și a proprietății intelectuale.

Andrei Stefanovici, Director, Radu si Asociatii SPRL

 
 
Radu și Asociații SPRL a acordat asistență juridică societății S.N. Nuclearelectrica S.A., singurul producător de energie nucleară din Romania, în proiectul vizând preluarea liniei de procesare a octoxidului de uraniu de la Compania Națională a Uraniului S.A., Sucursala Feldioara.

Decizia strategică de a achiziționa o parte din activele Feldioara necesare procesării materiei prime a avut în vedere asigurarea integrată a capabilităților de producție la nivelul S.N. Nuclearelectrica S.A. și, în egală măsură, asigurarea producției de fascicule de combustibil și operarea în condiții optime a FCN Pitești și CNE Cernavodă, în contextul extinderii capacității centralei nucleare, și menținerea ciclului combustibilului nuclear la nivel național, la un cost avantajos al tranzacției.


Echipa Radu și Asociații SPRL, coordonată de Andrei Stefanovici (Director), a fost formată din Alexandra Constantin (Senior Associate, Regulatory) și Irina Bica (Senior Associate, Corporate si Real Estate). Anca Atanasiu (Managing Associate) și Ana Flueran (Senior Associate) au gestionat aspectele din sfera dreptului muncii și a proprietății intelectuale.

Asistența juridică oferită a constat în realizarea unei analize juridice de tip due diligence cu privire la Sucursala Feldioara a Companiei Naționale a Uraniului și activele care au făcut obiectul vânzării precum și în suportul acordat S.N. Nuclearelectrica S.A. cu privire la redactarea și negocierea contractului de vânzare-cumpărare și a documentelor tranzacției.

Cosmin Ghiță, Director General al S.N. Nuclearelectrica S.A., a declarat: “Sunt încântat de colaborarea cu echipa Radu și Asociații SPRL. Au avut o contribuție importantă la realizarea acestei tranzacții și doresc sa le mulțumesc pe această cale pentru suportul acordat pe durata întregului proces.”  

“Suntem bucuroși că am putut fi alături de Nuclearelectrica în prima etapă a acestei tranzacții și avem convingerea că putem fi parteneri de încredere și în etapele ce trebuie parcurse pentru finalizarea proiectului", a declarat Andrei Stefanovici, Director, Radu și Asociații SPRL.

Tranzacția este supusă aprobării autorităților competente și îndeplinirii condițiilor prealabile stabilite de către părți pentru finalizarea sa.


Tranzacție structurată în două etape

Potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori (BVB), ca  urmare  a  derularii  unei  analize  de  tip  due  diligence, SNN a identificat activele necesare pe care urmeaza sa le integreze strategic in structura si astfel SNN, prin aceasta tranzactie, va integra ciclul de fabricatie a combustibilului nuclear tip CANDU, cu exceptia activitatii de minerit.

Obiectul tranzactiei este format doar din active (terenuri, cladiri, constructii speciale, instalatii, utilaje si echipamente).

Preluarea unor active ale Sucursalei Feldioara este structurata in doua etape distincte:  Data  semnarii contractului, etapa care a avut  loc in data de 18 martie 2021 si Data Finalizarii. Intre cele doua etape sunt  prevazute  o  serie  de  conditii  prealabilecare  depind  in  mare  masura  de suportul CNU.  

Astfel, la data  semnarii s-au agreat termenii si conditiile generale ale tranzactiei si s-au stabilit conditiile prealabile. La data finalizarii se va semna contractul de vanzare-cumparare bunuri imobile in  forma autentica si contractul de vanzare-cumparare bunuri mobile, in baza termenilor si conditiilor stabilite la data semnarii.

Conditiile prealabile au in vedere, in principal, transmiterea si emiterea de catre autoritatile competente a autorizatiilor, permiselor,  avizelor necesare de transfer precum si clarificarea  de catre CNU a  unor aspecte care tin de asigurarea transferului de active.

Decizia  strategica  de  a  achizitiona o parte din activele Feldioara necesare procesarii materiei prime  a avut in vedere asigurarea integrata a capabilitatilor de productie la nivelul SNN si, in egala masura, asigurarea productiei de fascicule de combustibil si operarea in conditii optime a FCN Pitesti si CNE Cernavoda, in  contextul extinderii capacitatii centralei nucleare, si mentinerea ciclului combustibilului nuclear la nivel national, la un cost avantajos al tranzactiei, se mai arata in materialul publicat la BVB.
 


Radu și Asociații SPRL este o societate de avocați ce oferă servicii juridice complete, care includ atât servicii de consultanță juridică cât și asistență și reprezentare în fața instanțelor de judecată, având o practică importantă de controverse și dispute fiscale.
Radu și Asociații SPRL este membră a societăților din grupul Ernst & Young Global Ltd și face parte din rețeaua globală EY Law, aflată în plină expansiune, în cadrul căreia lucrează peste 2400 de avocați în mai mult de 90 de jurisdicții.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 195 / 5774
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Arbitration Rules (Powered by ZRVP)
Despe norocul de a lucra cu profesionişti care îți conferă încrederea şi gradul de libertate necesare pentru a te dezvolta şi a nu rămâne în umbra lor. Andra Constantinescu, după primii 5 ani petrecuți la ZRVP: Un loc în care nu ai cum să nu evoluezi: tipul de proiecte la care eşti expus, complexitatea problemelor dezbătute, caracterul de noutate al mandatelor creează premisele unei evoluţii constante şi vizibile
Bohâlțeanu & Asociații, alături de acționarii Agra’s SA la vânzarea companiei către Scandia Food și ai Memento Group în procedura prin care Aegean Airlines preia pachetul de control în Anima Wings Aviation. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Sunt două tranzacții importante, prin care BSMP își consolidează poziția pe piața avocaturii și își lărgește portofoliul de clienți
Credit sindicalizat de 636 milioane de lei pentru Carmistin, coordonat de BCR. Ce avocați au asistat sindicatul bancar
VIDEO | Dicționar de arbitraj: IBA rules on taking of evidence (Powered by ZRVP)
Finanțări sindicalizate | Avocații de la Mușat & Asociații spun că, în ciuda tendințelor prudente de anul trecut, s-a văzut că nu există o problemă de lichiditate în piață și se așteaptă ca numeroase proiecte de investiții să primească undă verde în viitorul apropiat. Monia Dobrescu, Partener: Analizarea sustenabilității unei companii prin prisma factorilor ESG devine noua realitate și companiile vor fi nevoite să se conformeze și să își adapteze planul de afaceri în consecință
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Soft Law Instruments (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Environmental Law
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates for the legal consultancy practice | corporate, M&A, commercial
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associate for the legal consultancy practice | Banking, Finance, Digital & Tech Law
Ce calități trebuie să demonstreze tinerii stagiari care vor să se alăture echipei Stratulat Albulescu & Asociații. Cum sunt integrați nou-veniții și care sunt beneficiile apartenenței la firma în care jumătate dintre avocați au sub 30 de ani
Cum văd viitorul finanțărilor sindicalizate, în actualul context economic, avocații de Banking & Finance de la Wolf Theiss, care au asistat în ultima perioadă peste 50 de tranzacții de acest tip, printre care și cea mai mare finanțare de pe piața imobiliară din România. Claudia Chiper, Partener: Transparență, claritate cu privire la proiect şi situații financiare satisfăcătoare sunt ingredientele esențiale pentru succesul obținerii de fonduri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...