ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

RTPR își consolidează echipa de Parteneri prin promovarea Roxanei Ionescu și a lui Cosmin Tilea. Costin Tărăcilă (Managing Partner): Competența, implicarea, anvergura, atitudinea și nu în ultimul rând loialitatea merită recompensate

12 Ianuarie 2022   |   BizLawyer

Cosmin Tilea s-a alăturat echipei RTPR în 2005, iar Roxana Ionescu în 2007.

 
 
Doi dintre cei mai experimentați avocați din ariile lor de practică, cu un palmares consistent, recunoscuți la nivel local și internațional și membri vechi ai echipei RTPR, Roxana Ionescu – specializată în Concurență și M&A și Cosmin Tilea – specializat în Banking & Finance, au fost numiți Parteneri în cadrul RTPR. Ei se alătură astfel echipei de 7 Parteneri formată din Costin Tărăcilă, Victor Pădurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici, Valentin Berea, Alina Stăvaru și Raluca Năstase și vor contribui la dezvoltarea accelerată a firmei de avocatură.

„Competența, implicarea, anvergura, atitudinea și nu în ultimul rând loialitatea merită recompensate. Atât Roxana, cât și Cosmin și-au început cariera în cadrul RTPR acum aproape 15, respectiv 17 ani și au trecut prin toate nivelurile profesionale. Amploarea și complexitatea proiectelor pe care le-au coordonat, determinarea și asumarea ne-au convins să le propunem această promovare binemeritată. În industrie este cunoscut că în cadrul RTPR numirile de parteneri sunt oarecum rare, întrucât sunt atent cântărite și deplin meritate. Pe de altă parte, este a doua rundă de promovări interne de parteneri în ultimii 3 ani, ceea ce dovedește că nivelul echipei de seniori este foarte ridicat. Le suntem recunoscători Roxanei și lui Cosmin pentru tot ce am realizat până acum împreună, alături de toți ceilalți colegi, și avem convingerea că în continuare vom obține și mai multe realizări notabile în beneficiul clienților noștri”, a declarat Costin Tărăcilă, Managing Partner RTPR.


Roxana Ionescu s-a alăturat echipei RTPR în 2007. Este unul dintre cei mai experimentați avocați specializați în dreptul concurenței din România, asistând companii locale și internaționale în investigații antitrust, proceduri de notificare a concentrărilor economice, aspecte de conformare cu legislația concurenței, precum și în proiecte de fuziuni și achiziții.

„Sunt mândră de numirea mea ca partener în firma în care am crescut, este o recunoaștere a eforturilor și muncii depuse în ultimii aproape 15 ani și o dovadă că meritele și implicarea sunt recompensate în RTPR. Le mulțumesc partenerilor pentru încredere și sprijin necondiționat, clienților pentru apreciere, precum și colegilor mei excepționali – actuali și foști – pentru profesionalism și dedicare. În avocatura de business nu există realizări individuale, este o muncă de echipă care dă roade doar dacă fiecare își respectă angajamentele la cel mai înalt nivel. În ceea ce privește RTPR, acest aspect este evident din poziționarea firmei și a avocaților săi în cele mai prestigioase clasamente din industrie. Pe viitor voi continua să construiesc în ariile mele de specialitate Concurență și M&A, având un mix de competențe care s-a dovedit a fi de succes, Consumer Protection, precum și zone de expertiză adiacente”, a declarat Roxana Ionescu, noul Partener al RTPR.

Roxana a asistat numeroși clienți în investigații ale autorității de concurență, cum ar fi MOL România, Aegon Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat, Tymbark Maspex, Panasonic, fiind recent implicată în investigații pe piața energiei (nu mai puțin de 3 investigații), a asigurărilor și leasingului. De asemenea, Roxana asistă clienții în proiecte complexe de concentrări economice, asocierea de competențe de concurență și M&A conferindu-i o înțelegere globală asupra proiectelor.

Cele mai mari proiecte de M&A în care a fost implicată sau pe care le-a coordonat sunt: vânzarea lanțului de supermarketuri Profi către Enterprise Investors (2009) și ulterior către Mid Europa Partners (2016 - una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani din România); vânzarea Regina Maria către Advent (2010) și ulterior către Mid Europa Partners (2015); intrarea Meridiam SAS în acționariatul Netcity Telecom (2021).

Cosmin Tilea s-a alăturat echipei RTPR în 2005 și are o experienţă foarte bogată în finanțări transfrontaliere și mandate care implică garanții, împrumuturi municipale, datoria publică, achiziţii publice, tranzacții în sectorul imobiliar și energetic. De aproape 17 ani a acordat consultanță juridică, în peste 150 de proiecte de finanțări, băncilor și instituțiilor financiare internaţionale, dar și antreprenorilor și dezvoltatorilor cu privire la tranzacţii complexe de finanţare imobiliară și a achizițiilor, finanțări structurate, precum și cu privire la diverse aspecte de real estate. De asemenea este foarte experimentat în finanțarea dezvoltării de proiecte (project finance), asistând mai multe instituții financiare internaționale și bănci cu privire la finanțarea celor mai mari proiecte regenerabile din România.

„Această promovare este onorantă pentru mine și demonstrează că meritele și competențele sunt recunoscute și recompensate în cadrul RTPR. Mi-am petrecut întreaga carieră de avocat în RTPR și încă de la absolvirea facultății am simțit că această echipă a fost ca o a „doua casă” pentru mine și locul ideal pentru a dobândi cele mai avansate și complexe competențe în domeniul tranzacțiilor de finanțări. Prin această promovare doresc să continui împreună cu ceilalți parteneri să dezvoltăm și să diversificăm practica de finanțări și drept bancar și să oferim asistență la cele mai ridicate standarde clienților noștri, atât bănci, instituții financiare și fonduri de investiții, cât și antreprenori. Sunt foarte recunoscător tuturor colegilor pentru întregul sprijin în tranzacțiile în care am lucrat împreună până acum și, mai ales, partenerilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o de-a lungul anilor, precum și cu ocazia acestei promovări”, a declarat Cosmin Tilea, noul Partener al RTPR.

Câteva dintre cele mai complexe proiecte pe care le-a coordonat în ultimii ani includ finanțarea achiziției de către Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) a activelor din România ale Grupului CEZ; finanțarea în valoare de 360.000.000 USD acordată de un sindicat de bănci românești în favoarea mai multor companii din Grupul Rompetrol; finanțările acordate de BERD, IFC și BSTDB mai multor companii din Grupul EDP pentru dezvoltarea unor parcuri fotovoltaice și eoliene cu o putere instalată de peste 400MW; finanțarea de către Raiffeisen Bank International și Raiffeisen Bank a dezvoltării mai multor parcuri logistice de către unul dintre cei mai mari proprietari de spații logistice din Europa.

Ambii avocați sunt recunoscuți de cele mai renumite ghiduri juridice internaționale, Chambers, Legal 500 și IFLR1000.

Roxana Ionescu a primit distincțiile de Rising Star pentru România la Premiile Rising Star EMEA 2021 și 2020 oferite de către Euromoney Legal Media Group, pentru categoria Dreptul concurenței/Antitrust, Next Generation Partner (Legal 500 2021, Dreptul concurenței și al UE), Notable practitioner (IFLR1000 2021-22), fiind de asemenea în clasamentul Chambers.

Cosmin Tilea a primit distincțiile de Rising Star (Legal 500 2021, Banking & Finance) și Notable Practitioner (IFLR1000 2021-22), fiind de asemenea recomandat în Chambers.

RTPR
este una dintre cele mai experimentate și apreciate firme de avocatură din România, recunoscută ca atare de către Legal 500, Chambers și IFLR1000, care an de an clasează firma pe primele locuri în topurile realizate pentru diverse arii de practică, precum Drept bancar și finanțări, Corporate/M&A, Piețe de capital, Soluționarea disputelor, Dreptul Concurenței, Energie și resurse naturale, Real estate și Construcții, Dreptul Muncii și Dreptul Proprietății Intelectuale.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 204 / 6037
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EXCLUSIV | MPR Partners intră în al treilea arbitraj ICSID, cu pretenții de cca. 383 mil. €, alături de avocații biroului newyorkez Squire Patton Boggs. De cealaltă parte, lângă reclamanți stă o firmă cu 1200 de avocați și 30 de birouri pe mai multe continente
Studiu Refinitiv | Sectorul fuziunilor şi achiziţiilor a frânat puternic în primul semestru al acestui an. Activitatea de M&A a scăzut cu 21 % la nivel global, iar în Europa Estică regresul a fost de 18 %. Câteva firme de avocați cu prezență la București strălucesc, însă, în clasamentele globale și europene
Wolf Theiss a asistat un sindicat de bănci în legătură cu acordarea unei facilități de credit către Romgaz S.A. în cadrul tranzacției de preluare a participaţiei Exxon în proiectul de gaze din Marea Neagră
Avocații Kinstellar spun că au remarcat preocuparea angajatorilor de a creiona strategii de menținere a personalului-cheie, fiind mandatați în acest sens cu elaborarea unor programe de tip Stock Option Plan sau a unor scheme de bonusare în funcție de performanțe. Activitate intensă în practica de Employment, cu mandate diverse și o echipă expusă la proiecte cu un caracter multidisciplinar
Noul ghid al Comitetului European pentru Protecția Datelor ar putea aduce o creștere statistică a sancțiunilor, spun avocații Wolf Theiss, firmă cu o echipă dedicată proiectelor din acest domeniu | Biroul din București a asistat clienții în tranzacții complexe, care au implicat aspecte mai sofisticate de protecția datelor. Potențialii cumpărători ai unei afaceri sunt din ce în ce mai interesați să înțeleagă riscurile la care se expun din perspectiva protecției datelor și care sunt modalitățile de a se proteja
Wolf Theiss promovează trei avocați din linia a doua care au participate la unele dintre cele mai importante tranzacţii. Brian Jardine, Managing Partner: Promovarea, recunoaștere a contribuțiilor profesionale deosebite la consolidarea poziției de lider pe piața românească a biroului din București
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Senior Associate | Banking & Finance
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an Associate | Banking & Finance
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Laura Elena Ionașcu, medie finală 9,79 (2021): Cred că notele din timpul facultății pot fi, într-o anumită măsură, indicatori pentru performanța pe care o vei avea în practică, dar succesul profesional nu este determinat de acest aspect. De o importanță majoră sunt și abilitățile practice dobândite, competențele personale, abilitățile de comunicare, de relaționare, de organizare
Arbitrajul KELAG-Kärntner Elektrizitäts-Aktiengesellschaft and others v. Romania intra în linie dreaptă după ce părțile și-au ales arbitrii. România a mers pe mâna unui avocat cu o bogată experiență în comerț internațional, care a lucrat timp de 20 de ani pentru guvernul mexican
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Ion Arhiliuc a trecut Prutul pentru a studia Dreptul la Iași și a fost unul dintre cei mai buni absolvenți din generația anului 2021, cu nota 9,60: ‘Media a atras anumite oportunități. Apreciez că România oferă toate oportunitățile necesare unui profesionist, însă depinde de fiecare dacă uzează de aceste pârghii’
Pe masa de lucru a avocaților Mitel & Asociații au ajuns proiecte legate de protecția datelor cu caracter personal din ce în ce mai sofisticate. Mădălina Mitel, Partener: Data Protection a devenit o practică de sine stătătoare la nivelul societății noastre, iar mandatele primite sunt dintre cele mai diverse și provocatoare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...