ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

RTPR își consolidează echipa de Parteneri prin promovarea Roxanei Ionescu și a lui Cosmin Tilea. Costin Tărăcilă (Managing Partner): Competența, implicarea, anvergura, atitudinea și nu în ultimul rând loialitatea merită recompensate

12 Ianuarie 2022   |   BizLawyer

Cosmin Tilea s-a alăturat echipei RTPR în 2005, iar Roxana Ionescu în 2007.

 
 
Doi dintre cei mai experimentați avocați din ariile lor de practică, cu un palmares consistent, recunoscuți la nivel local și internațional și membri vechi ai echipei RTPR, Roxana Ionescu – specializată în Concurență și M&A și Cosmin Tilea – specializat în Banking & Finance, au fost numiți Parteneri în cadrul RTPR. Ei se alătură astfel echipei de 7 Parteneri formată din Costin Tărăcilă, Victor Pădurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici, Valentin Berea, Alina Stăvaru și Raluca Năstase și vor contribui la dezvoltarea accelerată a firmei de avocatură.

„Competența, implicarea, anvergura, atitudinea și nu în ultimul rând loialitatea merită recompensate. Atât Roxana, cât și Cosmin și-au început cariera în cadrul RTPR acum aproape 15, respectiv 17 ani și au trecut prin toate nivelurile profesionale. Amploarea și complexitatea proiectelor pe care le-au coordonat, determinarea și asumarea ne-au convins să le propunem această promovare binemeritată. În industrie este cunoscut că în cadrul RTPR numirile de parteneri sunt oarecum rare, întrucât sunt atent cântărite și deplin meritate. Pe de altă parte, este a doua rundă de promovări interne de parteneri în ultimii 3 ani, ceea ce dovedește că nivelul echipei de seniori este foarte ridicat. Le suntem recunoscători Roxanei și lui Cosmin pentru tot ce am realizat până acum împreună, alături de toți ceilalți colegi, și avem convingerea că în continuare vom obține și mai multe realizări notabile în beneficiul clienților noștri”, a declarat Costin Tărăcilă, Managing Partner RTPR.


Roxana Ionescu s-a alăturat echipei RTPR în 2007. Este unul dintre cei mai experimentați avocați specializați în dreptul concurenței din România, asistând companii locale și internaționale în investigații antitrust, proceduri de notificare a concentrărilor economice, aspecte de conformare cu legislația concurenței, precum și în proiecte de fuziuni și achiziții.

„Sunt mândră de numirea mea ca partener în firma în care am crescut, este o recunoaștere a eforturilor și muncii depuse în ultimii aproape 15 ani și o dovadă că meritele și implicarea sunt recompensate în RTPR. Le mulțumesc partenerilor pentru încredere și sprijin necondiționat, clienților pentru apreciere, precum și colegilor mei excepționali – actuali și foști – pentru profesionalism și dedicare. În avocatura de business nu există realizări individuale, este o muncă de echipă care dă roade doar dacă fiecare își respectă angajamentele la cel mai înalt nivel. În ceea ce privește RTPR, acest aspect este evident din poziționarea firmei și a avocaților săi în cele mai prestigioase clasamente din industrie. Pe viitor voi continua să construiesc în ariile mele de specialitate Concurență și M&A, având un mix de competențe care s-a dovedit a fi de succes, Consumer Protection, precum și zone de expertiză adiacente”, a declarat Roxana Ionescu, noul Partener al RTPR.

Roxana a asistat numeroși clienți în investigații ale autorității de concurență, cum ar fi MOL România, Aegon Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat, Tymbark Maspex, Panasonic, fiind recent implicată în investigații pe piața energiei (nu mai puțin de 3 investigații), a asigurărilor și leasingului. De asemenea, Roxana asistă clienții în proiecte complexe de concentrări economice, asocierea de competențe de concurență și M&A conferindu-i o înțelegere globală asupra proiectelor.

Cele mai mari proiecte de M&A în care a fost implicată sau pe care le-a coordonat sunt: vânzarea lanțului de supermarketuri Profi către Enterprise Investors (2009) și ulterior către Mid Europa Partners (2016 - una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani din România); vânzarea Regina Maria către Advent (2010) și ulterior către Mid Europa Partners (2015); intrarea Meridiam SAS în acționariatul Netcity Telecom (2021).

Cosmin Tilea s-a alăturat echipei RTPR în 2005 și are o experienţă foarte bogată în finanțări transfrontaliere și mandate care implică garanții, împrumuturi municipale, datoria publică, achiziţii publice, tranzacții în sectorul imobiliar și energetic. De aproape 17 ani a acordat consultanță juridică, în peste 150 de proiecte de finanțări, băncilor și instituțiilor financiare internaţionale, dar și antreprenorilor și dezvoltatorilor cu privire la tranzacţii complexe de finanţare imobiliară și a achizițiilor, finanțări structurate, precum și cu privire la diverse aspecte de real estate. De asemenea este foarte experimentat în finanțarea dezvoltării de proiecte (project finance), asistând mai multe instituții financiare internaționale și bănci cu privire la finanțarea celor mai mari proiecte regenerabile din România.

„Această promovare este onorantă pentru mine și demonstrează că meritele și competențele sunt recunoscute și recompensate în cadrul RTPR. Mi-am petrecut întreaga carieră de avocat în RTPR și încă de la absolvirea facultății am simțit că această echipă a fost ca o a „doua casă” pentru mine și locul ideal pentru a dobândi cele mai avansate și complexe competențe în domeniul tranzacțiilor de finanțări. Prin această promovare doresc să continui împreună cu ceilalți parteneri să dezvoltăm și să diversificăm practica de finanțări și drept bancar și să oferim asistență la cele mai ridicate standarde clienților noștri, atât bănci, instituții financiare și fonduri de investiții, cât și antreprenori. Sunt foarte recunoscător tuturor colegilor pentru întregul sprijin în tranzacțiile în care am lucrat împreună până acum și, mai ales, partenerilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o de-a lungul anilor, precum și cu ocazia acestei promovări”, a declarat Cosmin Tilea, noul Partener al RTPR.

Câteva dintre cele mai complexe proiecte pe care le-a coordonat în ultimii ani includ finanțarea achiziției de către Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) a activelor din România ale Grupului CEZ; finanțarea în valoare de 360.000.000 USD acordată de un sindicat de bănci românești în favoarea mai multor companii din Grupul Rompetrol; finanțările acordate de BERD, IFC și BSTDB mai multor companii din Grupul EDP pentru dezvoltarea unor parcuri fotovoltaice și eoliene cu o putere instalată de peste 400MW; finanțarea de către Raiffeisen Bank International și Raiffeisen Bank a dezvoltării mai multor parcuri logistice de către unul dintre cei mai mari proprietari de spații logistice din Europa.

Ambii avocați sunt recunoscuți de cele mai renumite ghiduri juridice internaționale, Chambers, Legal 500 și IFLR1000.

Roxana Ionescu a primit distincțiile de Rising Star pentru România la Premiile Rising Star EMEA 2021 și 2020 oferite de către Euromoney Legal Media Group, pentru categoria Dreptul concurenței/Antitrust, Next Generation Partner (Legal 500 2021, Dreptul concurenței și al UE), Notable practitioner (IFLR1000 2021-22), fiind de asemenea în clasamentul Chambers.

Cosmin Tilea a primit distincțiile de Rising Star (Legal 500 2021, Banking & Finance) și Notable Practitioner (IFLR1000 2021-22), fiind de asemenea recomandat în Chambers.

RTPR
este una dintre cele mai experimentate și apreciate firme de avocatură din România, recunoscută ca atare de către Legal 500, Chambers și IFLR1000, care an de an clasează firma pe primele locuri în topurile realizate pentru diverse arii de practică, precum Drept bancar și finanțări, Corporate/M&A, Piețe de capital, Soluționarea disputelor, Dreptul Concurenței, Energie și resurse naturale, Real estate și Construcții, Dreptul Muncii și Dreptul Proprietății Intelectuale.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 14 / 5851
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR alături de Autonom Services la achiziția Premium Leasing. Echipă multidisciplinară de avocați coordonată de partenerii Costin Tărăcilă și Alina Stăvaru
Clienții BSMP din practica de Energie manifestă un apetit ridicat pentru proiecte în segmentele de oil&gas și regenerabile. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Din perspectiva practicii de Energie, putem afirma că anul 2021 a depășit nivelul anilor precedenți pandemiei COVID19
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates | Banking, Finance, Digital & Tech Law
Wolf Theiss a asistat Enercon GmbH în legătură cu vânzarea a 100% din părţile sociale deţinute în cadrul Ecoenergia SRL. Meinhard Stelte, Senior Consultant UEE Holding: ”Avocații noștri de la Wolf Theiss au acordat un sprijin remarcabil în această tranzacție”
SAA anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Doi avocați preiau roluri de partener, alți trei fac un pas înainte în carieră
Practica de Real Estate & Construction de la Wolf Theiss a derulat anul trecut unele dintre cele mai mari tranzacţii din piața locală | Interesul investitorilor se îndreaptă acum, cu precădere, către proiecte logistice şi industriale, dar şi către parcuri fotovoltaice şi eoliene. Piaţa rezidenţială continuă să fie atractivă, atât pe segmentul de high-end ̸ lux, cât şi al locuințelor ‘affordable’, spun avocații
De vorbă cu experții KPMG specializați în achiziții publice, despre modificările legislative, asistența acordată clienților și proiectele cheie din această arie de practică. Vlad Peligrad, Partener KPMG Legal – Toncescu și Asociații: Apartenența la rețeaua KPMG ne aduce avantaje unice pe piață. Echipele mixte de avocați și consultanți fiscali, tehnici, contabili abordează orice proiect din toate perspectivele
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Conferința de administrare a cauzei (Powered by ZRVP)
Avocații de Real Estate de la D&B David și Baias văd semne pozitive pentru 2022 în acest sector afectat de criza sanitară, de modificări legislative cu impact direct asupra costurilor și de lipsa de claritate a unor acte normative. Clauzele de garanție și indemnizații au rămas cele mai discutate subiecte în tranzacțiile imobiliare
MPR Partners intră în al doilea arbitraj ICSID, alături de avocații biroului newyorkez Squire Patton Boggs. De cealaltă parte, lângă reclamanți sunt birourile Schoenherr din Viena și București
Activitatea practicii de real estate de la DLA Piper Dinu a fost aproape „business as usual” în 2021, aspect confirmat și prin realizarea țintelor financiare și creșterea echipei. Cele mai multe proiecte au fost din aria tranzacțiilor - transferuri de proprietate sau de companii cu o componentă majoră imobiliară. Piața rămâne dinamică și ofertantă pentru tranzacții, pe fondul unui apetit ridicat al băncilor în finanțarea sau refinanțarea proiectelor imobiliare, spun avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...