ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Țuca Zbârcea & Asociații obține o nouă anulare a unei decizii de impunere ANAF având ca obiect recalificarea diurnei în venituri de natură salarială

10 Decembrie 2021   |   BizLawyer

O echipă mixtă de avocați ai Țuca Zbârcea & Asociații și consultanți fiscali ai Țuca Zbârcea & Asociații Tax a asistat și reprezentat cu succes un operator de transport internațional rutier în fața Tribunalului Sibiu în legătură cu anularea deciziilor emise de autoritățile fiscale.

 
 
Țuca Zbârcea & Asociații a obținut în instanță anularea unei Decizii de impunere emisă de ANAF având ca obiect recalificarea diurnei în venituri de natură salarială. Avocații firmei obținuseră suspendarea unor Decizii de impunere similare și în alte cauze ajunse pe rolul instanțelor de judecată.

O echipă mixtă de avocați ai Țuca Zbârcea & Asociații și consultanți fiscali ai Țuca Zbârcea & Asociații Tax a asistat și reprezentat cu succes un operator de transport internațional rutier în fața Tribunalului Sibiu în legătură cu anularea deciziilor emise de autoritățile fiscale.

Deciziile de impunere prin care organele fiscale au recalificat indemnizația de detașare/delegare (diurna) în venituri de natură salarială sunt susceptibile de anulare, în cazul în care poate fi demonstrată lipsa unei reale analize cu privire la aplicarea instituțiilor juridice ale detașării transnaționale / delegării din Codul Muncii și a legislației fiscale conexe acestora.


Prin hotărârea obținută de echipa Țuca Zbârcea & Asociaţii în data de 8 decembrie, Tribunalul Sibiu a anulat decizia de impunere precum și decizia dată în soluționarea contestației prin care organele fiscale au recalificat diurnele acordate de un operator de transport. Această hotărâre marchează obligația organelor fiscale de a furniza o analiză corespunzătoare a condițiilor de legalitate și temeinicie cu privire la specificul relațiilor de muncă și fiscale dintre operatorii de transport internațional și conducătorii auto angajați.

De asemenea, soluția obținută conturează o practică judiciară și administrativă recentă prin care hotărârile relevante emise de Curtea de Justiție a Uniunii Europene devin un model benefic de analiză a condițiilor în care își desfășoară activitatea operatorii de transport internațional.

Din echipa Țuca Zbârcea & Asociaţii, care reprezintă clienții în fața organelor fiscale și a instanțelor de judecată în dispute fiscale precum cele de mai sus, fac parte Ioana Hrisafi (Avocat Asociat) și Mihail Petcu (Avocat senior), cu suportul echipei de consultanți fiscali din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații Tax, Ramona Chițu (Tax Director) și Andreea Florian (Tax Manager).

Chiar și în contextul în care adoptarea unei amnistii fiscale cu privire la obligațiile de plată rezultate din recalificarea diurnei în venituri de natură salarială devine din ce în ce mai plauzibilă, Țuca Zbârcea & Asociații recomandă operatorilor de transport internațional rutier să se pregătească cu rigurozitate pentru inspecțiile fiscale și să analizeze cu atenție constatările organelor fiscale atât în cursul inspecției, cât și în cadrul soluționării contestațiilor.

De altfel, subiectul recalificării diurnelor în venituri de natură salarială, o temă ce suscită mult interes din partea transportatorilor, a fost dezbătut de către avocații și consultanții Țuca Zbârcea & Asociații în cadrul conferinței „Disputele fiscale – direcții și evoluție” din data de 8 decembrie 2021.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 270 / 6079
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Administrarea probelor în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum arată portofoliul de mandate al practicii de Dispute Resolution de la GNP - Guia Naghi & Partners și cum lucrează echipa. Creștere accelerată a numărului de dosare și de clienți noi, în 2022 | Octavian Adam, Partener, liderul departamentului: Proiectele gestionate sunt, în general, foarte complexe și necesită un înalt grad de specializare, deoarece implică adoptarea unor strategii care se bazează atât pe cunoștințe aprofundate ale diverselor ramuri de drept aplicabile, cât și pe o abordare creativă a problematicii fiecărui proiect
RTPR alături de fondatorii Qualitance la vânzarea afacerii. Alina Stăvaru (Partner) și Cezara Urzică (Managing Associate), în prima linie
Filip & Company asistă EVERGENT Investments la achiziția MWARE Solutions. Echipă coordonată de Monica Stătescu (partener)
ZRVP obține o nouă victorie pentru OMV Petrom într-un arbitraj internațional ICC Paris, tribunalul arbitral respingând integral pretenții de aproximativ 18 mil. USD. Ce avocați au fost în prima linie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
Ultimele 12 luni au contribuit la menținerea nivelului de adrenalină a litigatorilor CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații, spun partenerii firmei | Tendință de creștere a activității echipei de litigii, atât ca număr de proiecte noi, dar mai ales prin sporirea gradului de complexitate a cazurilor instrumentate. Multe soluții favorabile primite în diferite dosare
LegiTeam | ZRVP recrutează avocați stagiari (Departamentul Litigii)
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...