
Ultima zi pentru înscrierea la simularea examenului de admitere la Facultatea de Drept a Universității București. Gradul de dificultate al subiectelor va fi similar celui de la concursul de admitere propriu-zis | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept: Concursul de admitere are reputația unui concurs exigent întrucât funcțiunea lui este aceea de a selecta, de regulă la o rată de 4-5 candidați pentru fiecare loc finanțat de la bugetul de stat, pe viitorii studenți ai uneia dintre cele mai prestigioase facultăți din țară
06 Mai 2024
Ștefania EnacheDuminică, 12 mai, este programată simularea examenului de admitere la Facultatea de Drept. Până acum, s-au înscris peste 1.150 de candidați, dar înscrierile continuă până marți, ora 14.00.
![]() |
Tinerii care își doresc să devină studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București au posibilitatea de a se familiariza cu atmosfera examenului de admitere. Instituția de învățământ organizează, pe 12 mai, simularea admiterii. Concursul se derulează după aceleași reguli care se aplică și în cazul admiterii propriu-zise, subiectele pe care candidații le primesc având același grad de dificultate. Înscrierile la simulare se mai pot face până pe 7 mai, ora 14.00.
Duminică, 12 mai, este programată simularea examenului de admitere la Facultatea de Drept. Până acum, s-au înscris peste 1.150 de candidați, dar înscrierile continuă până marți, ora 14.00. „Înscrierile sunt încă în curs de înregistrare și confirmare. Înscrierile la simularea concursului de admitere se fac online, prin încărcarea pe platforma ADMA de către candidat a cărții de identitate/pașaport și a chitanței/ordin de plată/dovada achitării online a taxei de înscriere la simularea concursului de admitere”, ne-a declarat Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din București.
Duminică, 12 mai, este programată simularea examenului de admitere la Facultatea de Drept. Până acum, s-au înscris peste 1.150 de candidați, dar înscrierile continuă până marți, ora 14.00. „Înscrierile sunt încă în curs de înregistrare și confirmare. Înscrierile la simularea concursului de admitere se fac online, prin încărcarea pe platforma ADMA de către candidat a cărții de identitate/pașaport și a chitanței/ordin de plată/dovada achitării online a taxei de înscriere la simularea concursului de admitere”, ne-a declarat Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din București.
Candidații își verifică nivelul de pregătire
Instituția de învățământ din Capitală organizează această simulare din anul 2022. „Este o formă de a sprijini candidații la concursul din vară pentru ca, spre sfârșitul primăverii, să își verifice nivelul de pregătire în modul cel mai relevant cu putință prin rezolvarea, în condiții similare celor de concurs, a unor subiecte de natura și gradul de dificultate al celor care vor fi administrate la concursul propriu-zis. În felul acesta candidații se obișnuiesc cu atmosfera de concurs și cu nivelul de exigență al acestuia. Ei pot verifica aspectele în care este nevoie să își îmbunătățească nivelul de pregătire și au la dispoziție încă două luni în care să-și orienteze eforturile pentru a se perfecționa, întocmai cu privire la acele aspecte, astfel încât nivelul atins până la data concursului să le permită promovarea lui cu succes”, a explicat Prof. univ. dr. Răzvan Dincă.
Totodată, această simulare oferă și Facultății de Drept prilejul de a evalua nivelul general al competențelor candidaților din următoarea sesiune de admitere față de subiecte de natura și dificultatea celor relevante pentru clasificarea din această sesiune, astfel încât această relevanță să fie calibrată corect față de obiectivele de selecție ale concursului în adecvare cu aria de selecție.
Până sâmbătă, 4 mai, instituția din București înregistrase deja peste 1.150 de candidați la simularea examenului de admitere, dar înscrierile sunt încă în curs de înregistrare și confirmare, numărul participanților fiind posibil să crească. Anul trecut, de exemplu, au participat la simulare 1.250 de tineri.
Simularea se organizează după reguli similare cu examenul de admitere, subiectele fiind elaborate după aceleași criterii de dificultate ca și cele de la concursul din vară. Și corectarea lucrărilor se face în același mod ca și lucrările de concurs, utilizându-se o procedură automată de corectare a răspunsurilor la grile.
„Gradul de dificultate al subiectelor la simularea concursului de admitere trebuie să fie similar celui de la concursul de admitere propriu-zis pentru a le transmite candidaților un mesaj relevant cu privire la stadiul pregătirii lor. Desigur, concursul de admitere de la Facultatea de Drept are reputația unui concurs exigent întrucât funcțiunea lui este aceea de a selecta, de regulă la o rată de 4-5 candidați pentru fiecare loc finanțat de la bugetul de stat, pe viitorii studenți ai uneia dintre cele mai prestigioase facultăți din țară”, a punctat decanul Facultății de Drept.
Prof. univ. dr. Răzvan Dincă a subliniat faptul că de când organizează simularea concursului de admitere, Facultatea de Drept a înregistrat o creștere atât numărul candidaților la concurs cât și numărul candidaților admiși în fiecare an.
„Creșterea numărului candidaților la concurs se explică prin parteneriatul pe care, prin exercițiul de pregătire pe care îl organizează în cadrul simulării concursului, facultatea îl oferă tinerilor absolvenți de liceu dornici de a încerca să-i treacă pragul. Este o formă de a ne împrieteni cu viitorii noștri candidați și de a-i ajuta să fie mai buni la adevărata întâlnire cu noi. Iar faptul că ei sunt cu adevărat mai buni la acea întâlnire rezultă din creșterea numărului candidaților admiși (care se repercutează asupra programului de învățământ la distanță întrucât la cursurile de zi întreaga capacitate de școlarizare a fost an de an ocupată). Rezultă, de asemenea, din creșterea de la un an la altul a mediilor minime de admitere la buget și la taxă din învățămntul de zi, deși cam tot din 2022 s-a adăugat o nouă probă în cadrul concursului și anume aceea de gândire critică. Aceste dinamici demonstrează că simularea prealabilă a concursului contribuie atât la îmbunătățire nivelului de pregătire al candidaților cât și la adecvarea dificultății subiectelor la aria de selecție a studenților pe care o alcătuiesc acești candidați. În ultimă instanță, având candidați mai buni avem și studenți mai buni, ceea ce se verifică în generațiile ultimilor ani care ne dau speranța că viitorul dreptului românesc are o perspectivă promițătoare”, a nuanțat interlocutorul BizLawyer.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 275 / 1981 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...