ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Who’s Who Legal by Lexology: Dr. Cosmin Vasile, managing partner ZRVP, considerat Thought Leader în Litigii Comerciale. El este apreciat ca fiind “un avocat de litigii de top pe piața românească”

11 Iunie 2024   |   M. T.

Cosmin Vasile este, de asemenea, o prezență constantă în topul practicienilor în arbitraj internațional Who’s Who Legal Arbitration, clasament ce cuprinde practicieni din peste 300 de firme în 58 de jurisdicții, calificați drept cei mai buni avocați din lume în domeniul arbitrajului, recomandați pentru expertiza semnificativă în gestionarea disputelor internaționale complexe.

 
 
Dr. Cosmin Vasile, partener coordonator în cadrul societății de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP), este singurul avocat român listat în catalogul de referință al celor mai valoroși avocați de litigii la nivel mondial, WWL Thought Leaders: Commercial Litigation, ediția 2024. El este apreciat ca fiind "un avocat de litigii de top pe piața românească", care excelează și în domeniul construcțiilor, al ingineriei și al arbitrajului. WWL Thought Leaders: Commercial Litigation reunește într-un singur raport expertiza, cunoștințele și perspectiva unora dintre cei mai importanți avocați de litigii din lume.


Cea mai recentă rundă de cercetare internațională efectuată de această publicație a evidențiat 330 de avocați pledanți din 272 de firme de avocatură în 53 de jurisdicții, evidențiați ca urmare a implicării în proiecte de referință finalizate cu succes și a încrederii cu care au fost investiți de către clienți.

Întrebat de editorii Who’s Who Legal by Lexology cum vede viitorul litigiilor comerciale, Cosmin Vasile a răspuns că mizează pe continuarea specializării și diversificării. ”Deja nu se poate discuta despre litigii comerciale ca despre un concept unic, din cauza numeroaselor subdiviziuni și forme sub care se soluționează acestea, și anume instanțe specializate/ tribunale arbitrale din diverse domenii care se adaptează și funcționează în diverse circumstanțe (personal, online, hibrid etc.). , proceduri de soluționare a litigiilor pe mai multe niveluri care decurg din contracte complexe și specializate, care au avut un succes extraordinar în diverse sectoare (de exemplu, construcții, energie, petrol și gaze etc.), proceduri simplificate (aproape automatizate) pentru cererile cu valoare redusă și, nu în ultimul rând, tinând cont de impactul viitor al inteligenței artificiale în soluționarea litigiilor. Toate acestea sunt realități care se vor accentua din ce în ce mai mult în anii următori. Sunt convins că, în mai puțin de 10 ani, diverse domenii de litigii se vor diferenția unele de altele într-o asemenea măsură încât vor fi percepute ca fiind proceduri complet distincte”, a explicat coordonatorul ZRVP.
Dr. Cosmin Vasile este, de asemenea, o prezență constantă în topul practicienilor în arbitraj internațional Who’s Who Legal Arbitration, clasament ce cuprinde practicieni din peste 300 de firme în 58 de jurisdicții, calificați drept cei mai buni avocați din lume în domeniul arbitrajului, recomandați pentru expertiza semnificativă în gestionarea disputelor internaționale complexe. El este considerat Thought Leader și în domeniul arbitrajului și a fost descris de publicațiile de profil drept “o stea” a lumii arbitrajului, “un practician experimentat și competent cu o atitudine extraordinară”.

Reamintim că, în ediția 2024 a ghidului Who's Who Legal Arbitration, șapte avocați din tot atâtea firme sunt nominalizați în categoria Recommended, fiind considerați lideri în domeniul lor, iar alți trei, de la o singură firmă, sunt considerați Future Leader, categorie în care intră numele proeminente ale următoarei generații, selecția fiind limitată la practicieni cu vârsta de până la 45 de ani.

Citește și

→   Who’s Who Legal Arbitration 2024 | Zece avocați români din șapte firme locale sunt recunoscuți la nivel internațional pentru practica de arbitraj. ZRVP are cei mai mulți avocați listați

Prin interviuri cu practicienii înșiși, WWL Thought Leaders: Commercial Litigation își propune să scoată în evidență ceea ce îi plasează pe acești practicieni în vârful pieței globale de litigii. Aceștia merită o mențiune specială nu numai pentru expertiza și experiența lor în consilierea unora dintre cele mai sofisticate spețe, ci și datorită capacității lor de a inova și de a inspira. Experiența și înțelegerea lumii juridice și perspectivele lor unice în domeniu pot fi, fără îndoială, lămuritoare și instructive pentru un spectru larg de cititori, fie că este vorba de clienți, consilieri corporativi, practicieni consacrați, persoane aflate la început de drum în avocatură sau celor interesati de practicarea dreptului la cel mai înalt nivel.

Lexology este platforma numărul unu de ”legal intelligence” la nivel global în materie de informații juridice menite a reduce riscurile, a fi la curent cu schimbările și pentru a găsi consultanță de specialitate, pe baza informațiilor, a analizelor de perspectivă și a îndrumărilor de specialitate de la cele mai importante firme de avocatură din lume.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 16 / 1741
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ionuț Alexandru Anghel, Group legal counsel - Ericsson, juristul trecut prin firme de top în avocatura de business și format în unele dintre cele mai sofisticate și cu miză proiecte: “Profesionistul Dreptului are, aidoma unui dascăl, o vocație socială: el trebuie să lumineze acolo unde este întuneric, să apropie acolo unde există divergență, să creeze reguli și să asigure respectarea lor, eliminând arbitrariul din societate”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Attorney (flexible position) Competition, EU & Foreign trade - Bucharest
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Cătălin Istrate, Head of Legal & Business Conduct la Gilead Sciences Romania: “O bună înțelegere a businessului și ieșirea din zona de risk-free sunt calități pe care juriștii ar putea să le exerseze mai mult. De asemenea, digital și AI sunt domenii pe care juriștii ar trebui să le înțeleagă cât mai bine, pentru a nu fi depășiți de ele”
Frații Micula câștigă apelul și continuă ofensiva legală împotriva statului român în instanțele americane pentru recunoașterea unei datorii de 356 mil. $ | Judecătorii americani spun că România a încercat să “reîmpacheteze” argumente anterioare și a eșuat argumentând că hotărârile CJUE în procedurile privind ajutoarele de stat au invalidat sentința. “Vom continua să urmărim executarea silită împotriva României în Statele Unite și în alte jurisdicții”, amenință avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...