ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”

15 Aprilie 2024   |   BizLawyer

Alina Tugearu a fost, de asemenea, inclusă pe lista scurtă pentru premiul Practicianul anului în România, alături de alți 10 profesioniști români de renume în domeniul proprietății intelectuale.

 
 
Casa de avocatură Zamfirescu Racoți Vasile & Partners a fost desemnată câștigătoarea premiului Firma Anului în România în domeniul litigiilor de brevete, distincție acordată de Managing IP EMEA în cadrul ceremoniei anuale găzduite la Londra în data de 11 aprilie 2024, care a reunit cei mai buni profesioniști în domeniul proprietății intelectuale din lume. ZRVP a câștigat acest premiu și în anul 2019, când firma a primit prestigioasa distincție internațională pentru activitatea în domeniul litigiilor de proprietate intelectuală.

Prezentă la gala de decernare a premiilor Managing IP Awards 2024, Alina Tugearu, partener și coordonator al practicii de litigii de proprietate intelectuală, a declarat: ”Acest premiu este o dovadă a dedicării și expertizei echipei noastre. Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile."


Alina Tugearu a fost, de asemenea, inclusă pe lista scurtă pentru premiul Practicianul anului în România, alături de alți 10 profesioniști români de renume în domeniul proprietății intelectuale.

Premiile Managing IP sunt rezultatul unui program bazat pe o metodologie elaborată, derulat cu frecvență anuală, iar gala de decernare a acestor premii este considerată cel mai distins eveniment de profil dedicat firmelor și profesioniștilor din domeniul proprietății intelectuale din întreaga lume.

Aflate la cea de-a 19-a ediție, premiile Managing IP sunt acordate firmelor, profesioniștilor și companiilor din peste 50 de jurisdicții din întreaga lume, care se află în spatele celor mai inovatoare și provocatoare proiecte de proprietate intelectuală din ultimul an, precum și celor care sunt considerați pionieri ai pieței internaționale de servicii de proprietate intelectuală.

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners are una dintre cele mai puternice echipe de litigatori din România în domeniul brevetelor și mărcilor industriale, avocații Alina Tugearu, Cosmin Vasile și Călin-Andrei Zamfirescu fiind o prezență constantă în topul clasamentelor individuale realizate de directoarele juridice internaționale de profil. Societatea a fost desemnată în ultimii ani drept cel mai bun furnizor de servicii juridice în domeniul disputelor de proprietate intelectuală, fiind lider în clasamentele realizate la nivel internațional de publicațiile specializate World Trademark Review, Managing Intellectual Property, IAM Patent 1000, Chambers & Partners și Legal 500 EMEA.

ZRVP și-a adjudecat în anul 2019 titlul Firma de proprietate intelectuală a anului din România la MIP EMEA Awards. Societatea reprezintă clienți din arii diverse precum pharma și sănătate, construcții, energie, servicii financiare, retail, cosmetice, media și telecom.

Printre mandatele recente ale firmei se numără reprezentarea unei companii farmaceutice în contestarea anulării certificatului suplimentar de protecție, consultanță privind probleme de reglementare în ceea ce privește protecția datelor pentru o firmă de biotehnologie de top sau reprezentarea clientului într-un litigiu privind respingerea unor pretenții de valori foarte mari derivate din pretinsa încălcare a unor brevete în materia oil & gas. Un proiect de succes recent a fost derulat pentru Atelierele Pegas, producător al celui mai cunoscut brand de biciclete din România, reprezentat de ZRVP în litigiul împotriva companiei germane ZEG, proprietar al mărcii Pegasus, având ca obiect acțiunea în anularea mărcii naționale PEGAS și interzicerea comercializării bicicletelor sub această denumire. Litigiul a fost soluționat în favoarea brandului românesc.

Despre Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners
Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.
ZRVP are o echipă de 65 de avocați, dintre care 17 asociaţi: Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru, Cosmin Cojocaru, Marina Crenguța Florea, Ovidiu Șerban, Violeta Saranciuc și Alexandru Iorgulescu (asociați), și Robert Oancea (of counsel).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 18 / 1708
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...