ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Concursul de Procese Simulate de Drept Civil Filip & Company și-a desemnat câștigătorii. ”O experiență unică, în urma căreia am învățat multe lucruri atât despre drept, cât și despre noi înșine”, au spus studenții

25 Aprilie 2023   |   BizLawyer

Echipa de organizare a concursului i-a inclus pe Alin Grapă, Cezara Diaconescu, Bogdan Fărcane, Iulia Dobre, Mălina Palade, Daniel Mazilu, Teodor Trandafir, Marius Gheldiu și Eduard Morariu.

 
 
În perioada martie – aprilie 2023, casa de avocatură Filip & Company a organizat, în colaborare cu Asociația Studenților în Drept, Concursul de Procese Simulate de Drept Civil dedicat studenților din anul II din cadrul Facultății de Drept din cadrul Universității din București.

Concursul de procese simulate, care are o lungă tradiție anterioară, scoate la lumină cei mai bine pregătiți și ambițioși studenți, care nici în acest an nu au întârziat să se remarce.

Competiția s-a desfășurat în două etape – o etapă de preselecție pe bază de memorii scrise, urmată de etapa simulării unui proces civil, ce a inclus atât faza scrisă, cât și faza pledoariilor.

În etapa pledoariilor au participat 8 echipe formate din câte doi studenți, selectați dintre cele 21 de echipe participante înscrise în concurs.


Etapa finală a pledoariilor s-a desfășurat pe 8 aprilie 2023 la Palatul de Justiție. Rundele de pledoarii s-au desfășurat după modelul unei ședințe de judecată reale, iar juriul a fost format din avocații Filip & Company.

Pe locul I s-a clasat echipa formată din Diana-Maria Gogoașă și Eliza-Mihaela Ungureanu, iar pe locul II echipa formată din Mara Colțan și Ana-Maria Dumitru. Premiul Best Speaker a fost acordat studentei Iulia-Cristina Scarlat, iar premiul pentru redactarea celor mai bune documente procesuale a fost acordat echipei formate din Sebastian Gabriel Dragomir și Robert Marius Belu.

În urma concursului, studenții au împărtășit impresiile lor despre concurs.
“Am apreciat mult inițiativa celor de la Filip & Company de a organiza un Concurs de Procese Simulate adresat studenților din anul II. Ne-am bucurat să constatăm dedicarea în elaborarea speței și a cerințelor. De la documente care să simuleze perfect corespondența și înțelegerile dintre părți, până la susținerea pledoariilor la Curtea de Apel București, îmbrăcați în robe, această experiență a ajuns probabil la cel mai înalt grad de apropiere cu viața reală”, au declarat Diana-Maria Gogoașă și Eliza-Mihaela Ungureanu, câștigătoarele locului I.

„Pentru noi, concursul de drept civil organizat de Filip & Company a fost o experiență unică, în urma căreia am învățat multe lucruri atât despre drept, cât și despre noi înșine. Echipa Filip & Company ne-a oferit o experiență foarte apropiată de realitatea profesiei de avocat, de la modul de analizare a unui dosar, la întocmirea documentelor procesuale și la activitatea propriu-zisă în instanță.”, au declarat Mara Colțan și Ana-Maria Dumitru, câștigătoarele locului II.

„Am putut să trăim mult mai devreme experiența susținerii unei pledoarii într-o sală de judecată, dar și să asistăm la o audiere de martori. De asemenea, profesioniștii din cadrul Filip and Company, cu care am avut oportunitatea și plăcerea să lucrăm în pregătirea etapelor de concurs, dar și în calitate de juriu ce a format completul de judecată, au fost extrem de deschiși și ne-au oferit sfaturi și indicații prețioase pentru care, în mod obișnuit, am fi avut nevoie de o perioadă semnificativă în cariera profesională.”, au Sebastian Gabriel Dragomir și Robert Marius Belu, câștigătorii premiului pentru redactarea celor mai bune documente procesuale.

„Pentru noi, experiența de la Concursul de Procese Simulate a fost mai mult decât o simplă experiență academică obișnuită. Ne bucurăm foarte mult că am avut ocazia de a participa împotriva unora dintre cei mai buni colegi de-ai noștri și că am putut să ne testăm cunoștințele de drept civil într-un veritabil mediu juridic, atât de apropiat de lumea reală.”, a declarat câștigătoarea premiului Best Speaker, Iulia-Cristina Scarlat.

Echipa de organizare a concursului i-a inclus pe Alin Grapă, Cezara Diaconescu, Bogdan Fărcane, Iulia Dobre, Mălina Palade, Daniel Mazilu, Teodor Trandafir, Marius Gheldiu și Eduard Morariu.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 9 / 125
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu a asistat compania Respira Verde si fondatorii acesteia cu privire la exit-ul partial catre OMV Petrom. Cristina Man (Partner) a coordonat echipa
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Cele mai multe tranzacții care se fac în momentul actual sunt cele cu investitori strategici care vor să intre pe piața din România sau sunt deja prezenți și vor să își mărească cota de piață. În această perioadă, sell-side sunt fondurile de private equity, iar buy-side sunt strategici. Distressed, aproape deloc
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
Pentru BRD, cea mai bună protecție în materie de Concurență este asigurată de colaborarea dintre echipa internă de juriști și firmele de avocatură | De vorbă cu Ioana Sandu – Cazan, responsabil cu Programul de conformare cu Dreptul Concurenței și Gabriel Marin, Șef Serviciu Litigii în cadrul Departamentului Juridic al băncii, despre politica solidă a băncii și proiectele interesante din acest segment, interacțiunea cu autoritatea de Concurență și colaborarea cu echipele externe de avocați
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
EXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați definitivi
Voicu & Asociații extinde echipa prin cooptarea unor avocați specializați. Daniel Voicu, Avocat Coordonator: Suntem deschiși pentru lărgirea continuă a echipei noastre cu avocați ambitioși recent admiși în Barou
LegiTeam | The Opportunity: Junior Associate, Litigation (DLA Piper)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...