ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019

22 Martie 2019   |   BizLawyer

O echipă de studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara va reprezenta România la rundele internațioanle ale ediției de anul acesta a concursului Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition, după ce în luna februarie a câștigat rundele de calificare la nivel național.

 
 
Patru studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara vor reprezenta România la cel mai mare concurs de procese simulate de drept internațional public, care se va desfășura între 31 martie și 6 aprilie în Washington D.C., Statele Unite ale Americii. Ca și în alți ani, Schoenherr și Asociații SCA sponsorizează participarea la acest concurs a echipei care va reprezenta România.

O echipă de studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara va reprezenta România la rundele internațioanle ale ediției de anul acesta a concursului Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition, după ce în luna februarie a câștigat rundele de calificare la nivel național. Echipa este formată din Bogdan Arsulescu, Maria Jude, Alexandra Motica (studenți în anul al IV-lea) și Silviu Lazăr (masterand).


„Credem că performanța trebuie recunoscută și încurajată, motiv pentru care ne implicăm activ în susținerea proiectelor de dezvoltare adresate studenților la drept. Le dorim succes viitorilor noștri colegi de profesie în cadrul acestei competiții prestigioase”, a declarat Sebastian Guțiu, Office Managing Partner al Schoenherr România.

Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition este cel mai mare concurs de procese simulate din lume. Concursul este organizat în Washington D.C. încă din anul 1960 și reunește anual participanți din 680 de facultăți de drept din 100 de jurisdicții. Competiția constă în simularea unei dispute fictive între țări, desfășurată în fața Curții Internaționale de Jusție, organul judiciar oficial al Organizației Națiunilor Unite.

„În opinia noastră, activitățile extra-curriculare sunt un atuu important pentru candidați în procesul de recrutare. Experiența ne-a arătat că studenții care participă în asemenea proiecte își dezvoltă competențe-cheie de relaționare și de adaptare la contexte noi. Ne bucurăm să vedem cum se materializează implicarea noastră an de an în evoluția acestor studenți dedicați și pasionați”, a declarat Ana Lupșor, HR Manager Schoenherr (București).

Relațiile stabilite cu studenții participanți în proiectele educaționale susținute sau organizate de către Schoenherr se materializează în multe cazuri în începerea unei colaborări cu firma. Unii dintre actualii membrii ai echipei sunt foști studenți care au participat la programe de internship ale firmei, sau la concursuri internaționale de procese simulate – cum este, spre exemplu, cazul avocatei stagiare Sandra Baci, al cărei prim contact cu Schoenherr a avut loc în contextul participării ei la competiția Telders International Law Moot Competition.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 130 / 134
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...