ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANCOM: Amenzi de aproape 2,81 milioane de lei pentru furnizori din sectorul de telecomunicaţii, aplicate în 2022

25 Ianuarie 2023   |   AGERPRES

Pe piaţa comunicaţiilor electronice, în 2022, Autoritatea a efectuat 1.988 de controale, contravenienţii primind 195 de notificări, 287 de avertismente şi 122 de amenzi contravenţionale, în cuantum total de 2.004.200 de lei.

 
 
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a aplicat amenzi în valoare de aproape 2,81 milioane de lei, în 2022, unor operatori care activau pe piaţa de comunicaţii electronice, pe piaţa echipamentelor radio şi compatibilitate electromagnetică, respectiv pe piaţa serviciilor poştale.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, la nivelul anului trecut au fost efectuate 3.451 de controale pentru a asigura aplicarea şi respectarea prevederilor legislaţiei şi reglementărilor impuse de Autoritate în vederea promovării concurenţei pe pieţele de comunicaţii electronice şi de servicii poştale şi pentru protejarea drepturilor şi intereselor utilizatorilor.

În urma acestor acţiuni, ANCOM a transmis 195 de notificări şi a aplicat 636 de avertismente şi 347 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 2.809.400 de lei, suma constituind venit la bugetul de stat.


Pe piaţa comunicaţiilor electronice, în 2022, Autoritatea a efectuat 1.988 de controale, contravenienţii primind 195 de notificări, 287 de avertismente şi 122 de amenzi contravenţionale, în cuantum total de 2.004.200 de lei.

Din totalul amenzilor aplicate, 72 au fost în valoare de 1.336.500 de lei şi au vizat furnizorii de servicii de telefonie pentru încălcarea obligaţiilor privind încheierea contractelor cu utilizatorii finali, desfăşurarea procesului de portare sau încălcarea altor obligaţii.

De asemenea, cinci sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 195.000 de lei, au fost aplicate de ANCOM furnizorilor de servicii de acces la Internet, cea mai mare dintre acestea, de 40.000 de lei, fiind aplicată pentru furnizarea fără a avea un contract încheiat valabil cu abonaţii.

Alte şase amenzi, în valoare totală de 40.000 de lei, au fost adresate furnizorilor de servicii de televiziune şi radiodifuziune sonoră (RTV), în principal pentru nerespectarea datelor tehnice, a parametrilor ori a condiţiilor cuprinse în autorizaţiile tehnice.

Conform datelor centralizate, furnizorii de reţele de tip CATV au fost sancţionaţi cu 32 de amenzi contravenţionale, de 400.500 lei, pentru nerespectarea condiţiilor prevăzute în regimul de autorizare generală, în timp ce operatorii de radiocomunicaţii au fost sancţionaţi cu şapte amenzi în cuantum de 32.200 de lei pentru utilizarea unor frecvenţe fără a deţine licenţă sau nerespectarea parametrilor tehnici şi operaţionali ai staţiilor radio.

Pe piaţa echipamentelor radio şi compatibilităţii electromagnetice, în 2022, ANCOM a efectuat 980 de controale, în urma cărora au fost aplicate 288 de avertismente şi 178 de amenzi contravenţionale, în valoare de 597.000 de lei. Cea mai mare amendă a fost în valoare de 20.000 de lei, pentru aplicarea unui marcaj CE necorespunzător.

În ceea ce priveşte compatibilitatea electromagnetică, cea mai mare amendă, în valoare de 10.000 de lei, a sancţionat introducerea pe piaţă a unor aparate ce nu aveau inscripţionate adresa producătorului.

În zona serviciilor poştale, arbitrul pieţei telecom a efectuat, în anul 2022, un număr de 483 de acţiuni de control, fiind aplicate 61 de avertismente şi 47 de amenzi contravenţionale, în cuantum de 208.200 de lei. Cea mai frecventă constatare s-a referit la nerespectarea obligaţiilor impuse prin regimul de autorizare generală.

Din totalul controalelor efectuate pe acest segment de piaţă, şase au vizat verificarea Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) în calitatea sa de furnizor de serviciu universal, în urma acestora fiind aplicate patru amenzi, în sumă totală de 40.000 lei. Principalele nereguli au constat în furnizarea neautorizată a serviciilor poştale, nerespectarea modalităţilor de predare a trimiterilor poştale către destinatari, nerespectarea conţinutului confirmărilor de primire sau avizelor poştale şi neinscripţionarea/marcarea trimiterilor poştale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4229 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...