ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANCOM: Amenzi de aproape 2,81 milioane de lei pentru furnizori din sectorul de telecomunicaţii, aplicate în 2022

25 Ianuarie 2023   |   AGERPRES

Pe piaţa comunicaţiilor electronice, în 2022, Autoritatea a efectuat 1.988 de controale, contravenienţii primind 195 de notificări, 287 de avertismente şi 122 de amenzi contravenţionale, în cuantum total de 2.004.200 de lei.

 
 
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a aplicat amenzi în valoare de aproape 2,81 milioane de lei, în 2022, unor operatori care activau pe piaţa de comunicaţii electronice, pe piaţa echipamentelor radio şi compatibilitate electromagnetică, respectiv pe piaţa serviciilor poştale.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, la nivelul anului trecut au fost efectuate 3.451 de controale pentru a asigura aplicarea şi respectarea prevederilor legislaţiei şi reglementărilor impuse de Autoritate în vederea promovării concurenţei pe pieţele de comunicaţii electronice şi de servicii poştale şi pentru protejarea drepturilor şi intereselor utilizatorilor.

În urma acestor acţiuni, ANCOM a transmis 195 de notificări şi a aplicat 636 de avertismente şi 347 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 2.809.400 de lei, suma constituind venit la bugetul de stat.


Pe piaţa comunicaţiilor electronice, în 2022, Autoritatea a efectuat 1.988 de controale, contravenienţii primind 195 de notificări, 287 de avertismente şi 122 de amenzi contravenţionale, în cuantum total de 2.004.200 de lei.

Din totalul amenzilor aplicate, 72 au fost în valoare de 1.336.500 de lei şi au vizat furnizorii de servicii de telefonie pentru încălcarea obligaţiilor privind încheierea contractelor cu utilizatorii finali, desfăşurarea procesului de portare sau încălcarea altor obligaţii.

De asemenea, cinci sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 195.000 de lei, au fost aplicate de ANCOM furnizorilor de servicii de acces la Internet, cea mai mare dintre acestea, de 40.000 de lei, fiind aplicată pentru furnizarea fără a avea un contract încheiat valabil cu abonaţii.

Alte şase amenzi, în valoare totală de 40.000 de lei, au fost adresate furnizorilor de servicii de televiziune şi radiodifuziune sonoră (RTV), în principal pentru nerespectarea datelor tehnice, a parametrilor ori a condiţiilor cuprinse în autorizaţiile tehnice.

Conform datelor centralizate, furnizorii de reţele de tip CATV au fost sancţionaţi cu 32 de amenzi contravenţionale, de 400.500 lei, pentru nerespectarea condiţiilor prevăzute în regimul de autorizare generală, în timp ce operatorii de radiocomunicaţii au fost sancţionaţi cu şapte amenzi în cuantum de 32.200 de lei pentru utilizarea unor frecvenţe fără a deţine licenţă sau nerespectarea parametrilor tehnici şi operaţionali ai staţiilor radio.

Pe piaţa echipamentelor radio şi compatibilităţii electromagnetice, în 2022, ANCOM a efectuat 980 de controale, în urma cărora au fost aplicate 288 de avertismente şi 178 de amenzi contravenţionale, în valoare de 597.000 de lei. Cea mai mare amendă a fost în valoare de 20.000 de lei, pentru aplicarea unui marcaj CE necorespunzător.

În ceea ce priveşte compatibilitatea electromagnetică, cea mai mare amendă, în valoare de 10.000 de lei, a sancţionat introducerea pe piaţă a unor aparate ce nu aveau inscripţionate adresa producătorului.

În zona serviciilor poştale, arbitrul pieţei telecom a efectuat, în anul 2022, un număr de 483 de acţiuni de control, fiind aplicate 61 de avertismente şi 47 de amenzi contravenţionale, în cuantum de 208.200 de lei. Cea mai frecventă constatare s-a referit la nerespectarea obligaţiilor impuse prin regimul de autorizare generală.

Din totalul controalelor efectuate pe acest segment de piaţă, şase au vizat verificarea Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) în calitatea sa de furnizor de serviciu universal, în urma acestora fiind aplicate patru amenzi, în sumă totală de 40.000 lei. Principalele nereguli au constat în furnizarea neautorizată a serviciilor poştale, nerespectarea modalităţilor de predare a trimiterilor poştale către destinatari, nerespectarea conţinutului confirmărilor de primire sau avizelor poştale şi neinscripţionarea/marcarea trimiterilor poştale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 110 / 22049
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
CMS, alături de Alpha Bank în proiectul finanţării de cca. 70 mil. €, acordată eMAG. Ana Radnev (Partener CMS), evidențiată pentru soluțiile multi-jurisdicționale oferite
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting: Junior Associate ̸ Associate (Consultancy Team)
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting: Associate (Employment Team)
Avocații ZRVP obțin o nouă victorie pentru Agenția Națională pentru Resurse Minerale într-un arbitraj internațional ICC Paris | Tribunalul arbitral a admis pretenții de 10,1 mil. USD, plus dobânzi. Cosmin Vasile (Managing Partner) și Cosmin Cojocaru (Partner), în prima linie
Practicile de M & A și Corporate, precum și consultanța day-to-day acordată clienților, au adus cele mai mari încasări pentru Mitel & Asociații în 2022 | Sorin Mitel, Senior Partner: În ciuda climatului destul de incert, clienții par că nu așteaptă o stabilizare care nu se vede la orizont și tratează acest mediu ca pe noua normalitate. Inflația post-pandemică nu se manifestă în onorarii, ci mai curând în costurile pe care le suportă firmele de avocatură, iar o creștere reală de doi digiți este mai greu de atins
POPESCU & ASOCIAȚII a început anul în forță, după un parcurs excepțional în 2022, când echipa s-a consolidat prin cooptarea unor avocați de elită și a obținut victorii răsunătoare pentru clienți, care i-au adus și un important premiu european | Octavian Popescu, Managing Partner: Suntem pregătiți să răspundem tuturor oportunităților și provocărilor. Investiția în oameni este și va rămâne primul nostru obiectiv
Băiculescu & Asociații accelerează procesele de dezvoltare și consolidare. După recenta deschidere a unui birou la Cluj, firma îl recrutează pe Liviu Bosoancă pentru a coordona noua practică de Litigii & Arbitraj
Wolf Theiss a asistat SPEEDWELL în procesul de obținere a finanțării pentru dezvoltarea SpacePlus. Echipa, condusă de partenerul Claudia Chiper
Raportul CMS Emerging Europe M&A 2022-23: Optimism precaut pentru piața de fuziuni și achiziții din Europa emergentă, în contextul creșterii volumelor și scăderii valorilor tranzacțiilor în 2022
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting: Junior Associate ̸ Associate (Pharma & Public Procurement Team)
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Departament Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...