ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Andrei Frunză (Clever): În România există în prezent 2,5 milioane de utilizatori activi de aplicaţii de mobilitate urbană

28 Februarie 2019   |   AGERPRES

Această declaraţie vine în contextul în care Ministerul Transporturilor a anunţat miercuri, printr-un comunicat, că proiectul de act normativ de modificare a Legii taximetriei nr. 38/2003 va fi publicat vineri pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), iar după parcurgerea etapelor de avizare interministerială documentul va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

 
 
În România există în prezent peste 2,5 milioane de utilizatori activi de aplicaţii de mobilitate urbană şi, conform unui studiu IRES, peste 80% dintre aceştia s-ar opune oricărei tentative de limitare a accesului la astfel de servicii, potrivit directorului general al Clever, Andrei Frunză.

"În acest moment, în România există peste 2,5 milioane de utilizatori activi de aplicaţii de mobilitate urbană. Un studiu realizat recent de IRES confirmă faptul că toţi aceşti consumatori îşi doresc ca aplicaţiile de transport să existe în continuare pe piaţă. Mai mult, peste 80% dintre ei s-ar opune vehement oricărei tentative care să le limiteze accesul la astfel de servicii. Clever susţine nevoia modernizării cadrului legislativ actual prin adaptarea sa la nevoile pieţei, la tendinţele actuale de consum. În Parlament, există deja o propunere de a îmbunătăţi legislaţia în domeniul transportului, inclusiv prin integrarea aplicaţiilor agregatoare şi prin reglementarea serviciilor de transport alternativ", a spus Frunză, conform unui comunicat remis spre publicare.


Această declaraţie vine în contextul în care Ministerul Transporturilor a anunţat miercuri, printr-un comunicat, că proiectul de act normativ de modificare a Legii taximetriei nr. 38/2003 va fi publicat vineri pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), iar după parcurgerea etapelor de avizare interministerială documentul va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Cel mai recent studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) arată că 100% dintre utilizatorii de aplicaţii de mobilitate urbană vor ca acestea să existe în continuare pe piaţa locală. Românii arată un interes crescut pentru aplicaţiile de mobilitate urbană, utilitatea acestora fiind apreciată de 98% dintre respondenţi. În prezent, există peste 2,5 milioane de utilizatori ale aplicaţiilor de mobilitate. Principalele avantaje pentru care utilizatorii chestionaţi consideră utile aplicaţiile mobile sunt: eficienţa, rapiditatea, siguranţa, calitatea serviciilor şi evaluarea comportamentului şoferului.

Mai mult, aproximativ 80% dintre românii care folosesc aplicaţiile mobile de transport urban consideră că procesul de găsire a unei maşini ar fi mult îngreunat dacă acestea nu ar mai exista pe piaţa din România.

Rezultatele studiului IRES vin în completarea studiului MKOR Consulting realizat în perioada iunie-iulie 2018 care confirmă faptul că aplicaţiile mobile reprezintă metoda preferată de locuitorii marilor oraşe din România pentru a comanda un taxi. Conform studiului MKOR Consulting, 76% dintre românii care aleg să se deplaseze cu taxiul apelează la aplicaţiile de mobilitate urbană. Interesul românilor pentru aplica?iile mobile de transport este demonstrat şi de frecvenţa cu care aceştia aleg să comande o maşină prin intermediul unei astfel de aplicaţii.

Potrivit aceluiaşi studiu, 43% dintre locuitorii marilor oraşe din România comandă o maşină prin aplicaţii mobile de câteva ori pe lună, 31% de câteva ori pe săptămână şi 11% zilnic.

Studiul IRES a fost realizat în luna februarie 2019 şi aplicat pe un eşantion reprezentativ din principalele 6 oraşe din ţară (Bucureşti-Ilfov, Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa şi Iaşi).

Aplicaţia Clever Taxi a fost iniţiată în 2010 şi este prima din România care permite atât plata cash a cursei, cât şi plata direct din aplicaţie, prin card bancar.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16565 / 16802
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...