ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

CCIB şi Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii vor colabora pentru dezvoltarea mediului de afaceri

21 Iulie 2021   |   Agerpres

În urma iniţiativei, cele două instituţii vor coopera în vederea organizării de conferinţe ştiinţifice, simpozioane şi alte manifestări ştiinţifice în domeniul relaţiilor social-economice internaţionale, cu participare naţională şi internaţională.

 
 
Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) au semnat un protocol de colaborare în urma căruia companiile membre ale CCIB vor beneficia de studii şi de analize sociologice profesioniste, care pot ajuta la dezvoltarea afacerilor, potrivit unui comunicat remis miercuri de organizaţie.
 
În urma iniţiativei, cele două instituţii vor coopera în vederea organizării de conferinţe ştiinţifice, simpozioane şi alte manifestări ştiinţifice în domeniul relaţiilor social-economice internaţionale, cu participare naţională şi internaţională.
 
De asemenea, CCIB şi ICCV au în vedere editarea şi publicarea de lucrări, reviste şi alte materiale de informare, realizarea în colaborare a unor programe prioritare de cercetare şi cooperare ştiinţifică, precum şi oferirea reciprocă de expertiză în domeniile de interes.
 
Preşedintele CCIB, Iuliu Stocklosa, a subliniat că rolul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti este de a aduce plusvaloare oamenilor de afaceri.
 
"Rolul nostru este de a aduce plusvaloare oamenilor de afaceri. Datorită acestui parteneriat, companiile membre ale CCIB vor beneficia de studii şi analize sociologice profesioniste, care pot contribui la luarea unor decizii fundamentate pentru dezvoltarea sustenabilă a unei afaceri", a afirmat preşedintele CCIB.
 
De asemenea, Stocklosa a subliniat implicarea CCIB în dezvoltarea Capitalei, punctând preocuparea pentru asigurarea de forţă de muncă de bună calitate, în concordanţă cu solicitările pieţei, pregătită inclusiv în sistem dual.
 
La rândul său, preşedintele ICCV, Cătălin Zamfir, a apreciat că Bucureştiul are nevoie de o reevaluare pe componentele demografică şi economică.
 
"Este necesară o reevaluare a stării Bucureştiului, pe componentele demografică şi economică şi din punct de vedere al perspectivelor, cu scopul de a creşte conştiinţa de sine a instituţiilor care conduc Capitala", a menţionat Zamfir.
 
În opinia preşedintelui ICCV, pentru o dezvoltare sustenabilă, viziunea socială este foarte importantă, atât pentru oamenii de afaceri, cât şi pentru forurile decizionale.
 
Liderii CCIB şi ICCV şi-au exprimat convingerea că, printr-o bună conlucrare, prevederile documentului vor fi rapid puse în aplicare.
 
Semnarea protocolului de colaborare între CCIB şi ICCV a avut loc la sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti. Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii face parte din reţeaua de cercetare a Academiei Române şi este membru al Institutului Naţional de Cercetări Economice "Costin C. Kiriţescu".
 
Protocolul de colaborare a fost semnat de preşedintele CCIB, Iuliu Stocklosa, şi de directorul ICCV, Cătălin Zamfir, în prezenţa vicepreşedintelui CCIB, Cosmin Marina, şi a cercetătorului ştiinţific ICCV Daniel Niţoi.
 
Semnarea protocolului de colaborare cu ICCV se înscrie în sfera preocupărilor constante ale CCIB de a contribui la susţinerea şi îmbunătăţirea calităţii mediului de afaceri, se menţionează în comunicatul Camerei.
 
Cu o tradiţie de peste 150 de ani în reprezentarea mediului de afaceri şi în derularea de parteneriate cu autorităţile, CCIB se bucură şi de o largă recunoaştere în ţară şi străinătate. CCIB conlucrează cu peste 100 de organizaţii similare de pe toate continentele şi, pe plan intern, cu mai mult de 40 de organizaţii profesionale, patronale, instituţii ale mediului academic şi reprezentanţi ai comunităţii de afaceri.
 
CCIB oferă membrilor săi, dar şi comunităţii de afaceri bucureştene, o gamă largă de servicii: înfiinţări de firme, sucursale, filiale; servicii personalizate de promovare a produselor şi serviciilor, inclusiv prin intermediul reprezentanţelor sale din străinătate; eliberare de certificate de origine sau atestând situaţia de forţă majoră; organizare de evenimente; servicii de arbitraj şi mediere.
 
Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii este cea mai importantă instituţie de cercetare ştiinţifică dedicată calităţii vieţii şi politicilor sociale din România, cu o tradiţie de peste 30 de ani în domeniu. Institutul desfăşoară activitate ştiinţifică în ariile de cercetare majore ale calităţii vieţii şi politicilor sociale şi în domeniile de cercetare conexe: sănătate, educaţie, ocupare, locuire, viaţa de familie, standard de viaţă, sărăcie, servicii publice, dezvoltare socială, economie socială, fiind preocupat de analiza tranziţiei şi, în general, a schimbării societăţii româneşti pe termen lung.
 
Producţia ştiinţifică a institutului include peste 200 de cărţi şi culegeri de studii publicate în România şi în edituri internaţionale, precum şi aproximativ 1000 de articole ştiinţifice, o parte fiind publicate în reviste ştiinţifice cu impact. La acestea se adaugă o serie de rapoarte sociale elaborate pentru a fi utilizate în folosul public şi al partenerilor din sectorul guvernamental şi neguvernamental. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 118 / 15537
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Litigatorii firmei Radu & Asociații gestionează peste 50 de dosare aflate pe rolul instanțelor judecătorești de toate gradele, un arbitraj internațional și are în desfășurare mai multe proceduri prearbitrale, inclusiv ICSID. Firma colaborează cu fonduri de investiții specializate în finanțarea arbitrajelor internaționale și oferă clienților posibilitatea de a susține dosare complexe, fără presiunea costurilor ridicate
NNDKP a finalizat cu succes un litigiu arbitral complex privind pretenții în valoare de aproximativ 22 milioane lei
Cum arată, la jumătatea anului, tabloul proiectelor din practica de Dispute Resolution a firmei Popescu & Asociații, despre care Legal 500 EMEA spune că este una dintre cele mai bune din România. Pentru că numărul clienților noi a crescut, iar solicitările sunt din ce în ce mai diversificate și complexe, firma a cooptat nouă avocați litiganți și continuă recrutările
Les jeux sont faits! După două achiziții majore, în industria de jocurilor de noroc sunt așteptate alte tranzacții. Horea Popescu, Managing Partner CMS România și Coordonator al practicii Corporate M&A din ECE: Credem că în următoarea perioadă vom asista la mișcări strategice interesante, atât din partea marilor jucători de profil, cât și al marilor fonduri de investiții interesate de diversificarea portofoliilor lor
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Oana Alexandra Chivu, a cincea admisă în 2020: Mă îndrept spre magistratură, gândindu-mă deopotrivă la profesia de judecător și la cea de procuror. Avocatura are ceva aparte, îmbină mai mult viața socială cu cea profesională
LegiTeam: Simion & Baciu is looking for an associate lawyer
Bondoc & Asociații asistă Cargus în achiziția unui pachet majoritar în QeOPS. Echipa, coordonată de partenerul Cosmin Stavaru, cu suportul avocaților Lucian Bondoc și Daniela Gladunea
Alianță strategică | JURIDICE.ro și BizLawyer.ro colaborează pentru a ridica standardele comunității
Poliana Gogu-Naum și Roxana Ionescu, RTPR Counsels, desemnate și anul acesta Rising Stars
Anul 2021 a adus un număr mai mare de mandate firmei MPR Partners, în practica de Dispute Resolution. De vorba cu Gelu Maravela (Founding Partner) despre profilul și complexitatea acestora, dar și despre avantajele competitive ale firmei
Avocatura în provincie | Hațegan Attorneys anunță restructurare organizațională. Ioana Hațegan, Managing Partner: Răspundem tendințelor internaționale din sectorul legal și adoptăm modelul de organizație orizontală pentru a promova dezvoltarea liberă profesională a membrilor echipei, multidisciplinaritatea și colaborarea în cadrul echipei și între echipe
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Copilău, cel mai mare punctaj în 2019: Nu iau în considerare studiile în străinătate pentru că dintotdeauna am susținut învățământul și posibilitățile de dezvoltare din România. Cred că noi, tinerii, putem oferi o schimbare prin implicare civică
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...