ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Comisia Europeană lansează o consultare publică referitoare la Directiva privind securitatea cibernetică

07 Iulie 2020   |   AGERPRES

De la adoptarea sa, Directiva privind securitatea cibernetică a asigurat o mai bună pregătire a statelor membre pentru incidente cibernetice şi o intensificare a cooperării dintre acestea prin intermediul Grupului de cooperare privind securitatea reţelelor şi a informaţiilor.

 
 
Comisia Europeană a lansat, marţi, o consultare publică privind revizuirea Directivei privind securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice (Directiva NIS), informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

De la intrarea în vigoare a directivei actuale în 2016, peisajul ameninţărilor cibernetice a evoluat rapid. În prezent, Comisia intenţionează să demareze procedura de revizuire a Directivei NIS, începând cu o consultare publică al cărei scop este să colecteze opinii cu privire la punerea în aplicare a acesteia şi la impactul eventualelor schimbări viitoare. Consultarea va fi deschisă până la 2 octombrie 2020.

"Întrucât viaţa noastră de zi cu zi şi economiile ţărilor noastre devin din ce în ce mai dependente de soluţiile digitale, avem nevoie de o cultură a mijloacelor de securitate de ultimă generaţie în sectoare vitale care se bazează pe tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor", a declarat vicepreşedinta Comisiei Europene, Margrethe Vestager.


"Criza provocată de coronavirus a demonstrat cât este de important să se asigure rezilienţa infrastructurii noastre de reţea, în special în sectoare sensibile, cum ar fi sănătatea. Această consultare reprezintă o ocazie pentru părţile interesate de a informa Comisia cu privire la stadiul pregătirii companiilor şi a organizaţiilor în materie de securitate cibernetică, precum şi de a propune modalităţi de îmbunătăţire în continuare a acesteia", a declarat la rândul său comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

De la adoptarea sa, Directiva privind securitatea cibernetică a asigurat o mai bună pregătire a statelor membre pentru incidente cibernetice şi o intensificare a cooperării dintre acestea prin intermediul Grupului de cooperare privind securitatea reţelelor şi a informaţiilor. Directiva obligă societăţile care furnizează servicii esenţiale în sectoare vitale, cum ar fi sectorul energiei, transporturilor, bancar, infrastructurilor pieţelor financiare, sănătăţii, furnizării şi distribuţiei de apă şi infrastructurii digitale, precum şi furnizorii de servicii digitale-cheie, precum motoarele de căutare, serviciile de cloud computing sau pieţele online, să îşi protejeze sistemele informatice şi să raporteze autorităţilor naţionale incidentele majore de securitate cibernetică.

Consultarea, care va fi deschisă până la 2 octombrie 2020, urmăreşte să colecteze opinii şi experienţe din partea tuturor părţilor şi a persoanelor interesate.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 14252 / 16745
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Concursul de Procese Simulate de Drept Civil Filip & Company și-a desemnat câștigătorii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...