ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Continental analizează vânzări de active şi noi reduceri de costuri pentru a relansa divizia automotive

04 Decembrie 2023   |   Agerpres

Toate aceste iniţiative vor ajuta divizia automotive "să devină mai bună, rapidă şi mai agilă", a declarat directorul financiar de la Continental, Katja Garcia Vila.

 
 
Producătorul german de componente auto şi anvelope Continental AG analizează vânzări de active şi reduceri suplimentare de costuri pentru a proteja recompensele acordate investitorilor şi a relansa divizia automotive, care în ultimii ani a rămas în urma rivalilor, transmite Bloomberg.
 
Continental, companie care este prezentă şi în România, a anunţat luni că intenţionează să se separe de divizia de "user experience", care produce display-uri pentru interiorul automobilelor, pentru a o pregăti de o potenţială vânzare, schimbare de proprietar sau ofertă publică iniţială. De asemenea, Continental îşi va reduce cheltuielile pentru cercetare şi dezvoltare, a anunţat luni grupul german la o întâlnire cu investitorii, organizată la Hanovra.
 
Toate aceste iniţiative vor ajuta divizia automotive "să devină mai bună, rapidă şi mai agilă", a declarat directorul financiar de la Continental, Katja Garcia Vila.
 
Continental, companie a cărei valoare de piaţă a scăzut cu aproape 40% în ultimii cinci ani, se numără printre giganţii industriali germani care au fost afectaţi de tranziţia la o economie mai curată. Tranziţia este una deosebit de dificilă pentru sectorul auto german, care a crescut graţie producţiei unor automobile de calitate, echipate cu motoare cu combustie, şi care beneficia de sute de producători locali de componente. Odată cu tranziţia la automobilele pe baterie, avansul industriei auto germane se evaporă.
 
La reuniunea de luni cu investitorii, Continental a anunţat că intenţionează să ajungă la vânzări cuprinse între 51 şi 56 de miliarde de euro în următorii trei-cinci ani, de la 39,4 miliarde de euro anul trecut. Divizia automotive ar urma să asigure jumătate din cifra de afaceri totală. De asemenea, Continental a majorat planurile privind procentul din profit alocat pentru plata dividendelor până la 40% din profitul net, de la 30% anterior.
 
Pe lângă separarea de divizia de "user experience", grupul german a informat că analizează şi alte active din domeniul automotive care generează vânzări de aproximativ 1,4 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că aproximativ un sfert din întreaga divizie automotive este sub revizuire.
 
Continental a anunţat anterior eliminarea mai multor mii de posturi pentru a reduce cheltuielile cu aproximativ 400 milioane de euro pe an, începând din 2025. Măsurile suplimentare anunţate luni includ diminuarea numărului de facilităţi de cercetare ale grupului, care în prezent se situează la 82, pentru a reduce cheltuielile cu cercetare&dezvoltarea până la 11% din vânzări peste doi-trei ani şi la mai puţin de 10% din vânzări în trei-cinci ani, de la un nivel de 12% prognozat pentru acest an.
 
Însă, orice modificare strategică de direcţie la Continental va avea nevoie de sprijinul acţionarului majoritar, familia Schaeffler, care în prezent îşi revizuieşte imperiul din industria auto. Clanul care controlează Continental şi Schaeffler AG încearcă acum să preia cealaltă jumătate din acţiunile Vitesco Technologies Group AG pe care nu le deţine, într-o tranzacţie de 3,8 miliarde de euro.
 
Grupul Continental are aproximativ 200.000 de angajaţi în 57 de ţări din întreaga lume, dintre care 59.000 în Germania.
 
Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1121 / 16740
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...