ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Contribuţia sectorului agricol la prevenirea viitoarelor pandemii, pe agenda Forumului Global pentru Alimentaţie şi Agricultură 2021

26 Ianuarie 2021   |   Agerpres

Reuniunea, desfăşurată în sistem videoconferinţă, a cuprins patru paneluri de discuţii dedicate următoarelor tematici: răspuns la pandemia COVID-19, prevenirea viitoarelor pandemii, atenuarea schimbărilor climatice, adaptarea la schimbările climatice.

 
 
Modul în care sistemele alimentare pot deveni mai puternice în urma pandemiei şi mai rezistente la schimbările climatice, dar şi contribuţia sectorului agricol la prevenirea viitoarelor pandemii au foste temele de interes major la Reuniunea miniştrilor Agriculturii, care s-a desfăşurat în cadrul Forumului Global pentru Alimentaţie şi Agricultură 2021 (GFFA 2021).
 
Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, România a fost reprezentată de secretarul de stat în MADR, Gheorghe Ştefan, şi de Bogdan Bazgă, consilier afaceri europene şi expert naţional în probleme de securitate alimentară.
 
Reuniunea, desfăşurată în sistem videoconferinţă, a cuprins patru paneluri de discuţii dedicate următoarelor tematici: răspuns la pandemia COVID-19, prevenirea viitoarelor pandemii, atenuarea schimbărilor climatice, adaptarea la schimbările climatice.
 
În cadrul intervenţiei sale, oficialul MADR a declarat că principalele priorităţi sunt anticiparea rolului vital al atenuării şi adaptării la schimbările climatice, încurajarea şi sprijinirea fermierilor pentru o mai bună eficienţă a activităţilor lor agricole, prin intermediul noilor tehnologii şi inovării prietenoase cu mediul, pentru a avea un sector agricol mai atractiv pentru viitoarele generaţii de fermieri.
 
Totodată, secretarul de stat a subliniat că agricultura nu este doar o activitate fundamentală expusă riscului schimbărilor climatice, ci este, de asemenea, un factor principal al schimbărilor climatice şi de mediu pentru dezvoltarea rurală, gestionarea durabilă a resurselor naturale şi securitatea alimentară.
 
"România susţine cooperarea şi implicarea internaţională şi evidenţiază necesitatea unei solidarităţi multilaterale pentru minimizarea impactului pandemiei actuale COVID 19 asupra securităţii alimentare, pentru prevenirea viitoarelor pandemii, precum şi pentru atenuarea şi adaptarea la schimbările climatice", se arată în comunicatul MADR.
 
Gheorge Ştefan a subliniat importanţa promovării comerţului internaţional prin încurajarea unei producţii eficiente şi rentabile din utilizarea resurselor disponibile, prin îmbunătăţirea productivităţii şi calităţii, sporind în acelaşi timp oportunităţile şi veniturile din export pentru a genera profituri la nivelul economiilor naţionale şi internaţionale şi pentru a revitaliza agricultura şi economiile. Prin urmare, comerţul internaţional agricol poate juca un rol major în promovarea dezvoltării economice, a prosperităţii şi a reducerii sărăciei, în special în zonele rurale, contribuind decisiv la asigurarea securităţii alimentare mondiale, a stabilităţii şi a păcii, se mai arată în comunicatul MADR.
 
În cadrul reuniunii au fost prezenţi 80 de miniştri ai agriculturii de la nivel mondial şi de numeroşi reprezentanţi la nivel înalt ai organizaţiilor internaţionale (Secretarul general al ONU, directorul executiv al Programului Mondial Alimentar al Naţiunilor Unite - laureat al Premiului Nobel pentru Pace 2020, directorul general al FAO, directorul general al OMS, preşedintele FIDA, directorul global al Băncii Mondiale, directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, directorul general al OIE etc.). Alături de secretarul de stat s-a aflat Bogdan Bazgă, consilier afaceri europene şi expert naţional în probleme de securitate alimentară.
 
Reuniunea, prezidată de Julia Klockner, ministrul federal pentru alimentaţie şi agricultură al Republicii Federale Germania a fost organizată în data de 22 ianuarie 2021 şi a vizat subiectul "Cum să hrănim lumea în vremuri de pandemie şi schimbări climatice?".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12710 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...