ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Deloitte: Doar un sfert dintre reprezentanţii generaţiilor Millenials şi Z se declară încrezători în evoluţia pozitivă a economiei

18 Decembrie 2019   |   AGERPRES

Studiul Deloitte Global Millennial Survey 2019 arată, în acelaşi timp, că 26% din respondenţi sunt încrezători în evoluţia pozitivă a economiei, în timp ce, pe parcursul ultimilor doi ani, 45% dintre cei chestionaţi se arătau încrezători că economia va creşte în următorii ani.

 
 
Un sfert dintre reprezentanţii generaţiilor Millenials şi Z (26%) sunt încrezători în evoluţia pozitivă a economiei, în scădere semnificativă faţă de anii 2017 şi 2018, când procentul era de 45%, relevă un studiu Deloitte Global Millennial Survey, dat publicităţii miercuri.

Potrivit sursei citate, în 2019, doar 24% dintre tineri s-au declarat neîncrezători în ceea ce priveşte îmbunătăţirea mediului social şi politic, spre deosebire de 33% în 2018 şi de 36%, în 2017.

Studiul Deloitte Global Millennial Survey 2019 arată, în acelaşi timp, că 26% din respondenţi sunt încrezători în evoluţia pozitivă a economiei, în timp ce, pe parcursul ultimilor doi ani, 45% dintre cei chestionaţi se arătau încrezători că economia va creşte în următorii ani.


În acelaşi timp, aspectele cele mai importante pentru tineri în decizia de a-şi schimba angajatorul în următorii doi ani sunt legate de atenţia acordată de organizaţie diversităţii şi incluziunii sociale (63%), impactul pozitiv avut de organizaţie asupra comunităţii locale (59%), flexibilizarea muncii din punctul de vedere al programului de lucru şi al locului din care se poate lucra (56%), mediul de lucru motivant şi stimulant (54%) şi dezvoltarea prin programe de training şi mentorat (55%).

Cercetarea scoate în evidenţă şi tendinţa de scădere a încrederii în impactul pozitiv pe care îl poate avea mediul de afaceri. Astfel, în 2019, doar 55% dintre tineri cred că acest scenariu este posibil, în scădere faţă de 2018 (61%) şi de 2017 (76%).

Cât priveşte priorităţile tinerilor din Generaţiile Millenials şi Z, acestea sunt, în ordine: călătoriile prin lume (57% din fiecare dintre cele două generaţii), îmbunătăţirea veniturilor şi a situaţiei financiare (52% dintre Millennials şi 56% dintre reprezentanţii Generaţiei Z), achiziţionarea unei locuinţe (49% dintre Millennials şi 52% dintre reprezentanţii Generaţiei Z), influenţa pozitivă asupra comunităţii şi societăţii (46% dintre Millennials şi 47% dintre reprezentanţii Generaţiei Z) şi întemeierea unei familii (39% dintre Millennials şi 45% dintre reprezentanţii Generaţiei Z).

La studiul Deloitte Global Millennials Survey 2019 au participat 13.400 de reprezentanţi ai generaţiei Millennials (născuţi în perioada ianuarie 1983 - decembrie 1994) din 42 de ţări şi 3.000 de reprezentanţi ai Generaţiei Z (născuţi în perioada ianuarie 1995 - decembrie 2002) din zece ţări.

Respondenţii sunt atât absolvenţi de studii medii şi universitare, cât şi persoane care nu au absolvit aceste forme de învăţământ, lucrează cu fracţiune de normă, dar şi cu normă întreagă.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 15302 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...