ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

eJobs: Mulţi tineri aplică inclusiv pentru joburi pentru care nu au o eligibilitate reală

27 Februarie 2024   |   AGERPRES

În perioada menţionată, candidaţii din segmentul de vârstă 25-35 de ani au avut 420.000 de aplicări în acelaşi interval de referinţă.

 
 
Peste 350.000 de aplicări ale candidaţilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani au fost înregistrate în ultima lună, nivelul marcând un plus de aproximativ 30% faţă de luna precedentă, informează platforma de recrutare eJobs, printr-un comunicat.

În perioada menţionată, candidaţii din segmentul de vârstă 25-35 de ani au avut 420.000 de aplicări în acelaşi interval de referinţă.

"Evoluţia din ultima lună se suprapune peste introducerea primelor pentru tinerii care se angajează, fie că este vorba despre prima de activare, în valoare de 1.000 de lei, prima de inserţie, în valoare de 1.794 de lei sau primele de mobilitate. Pe scurt, aceste stimulente sunt acordate tinerilor şomeri neindemnizaţi care se angajează pentru minimum trei luni. Această măsură vine pe fondul faptului că, deşi este o categorie de candidaţi care aplică masiv, tinerii reprezintă segmentul cu cea mai puternică reprezentare în rata şomajului. Astfel, lor le este atribuită o rată a şomajului de peste 20%, de 4 ori mai mare decât rata şomajului la nivelul întregii populaţii", a declarat Roxana Drăghici, head of Sales în cadrul eJobs.ro, citată în comunicat.


În plus, România are şi printre cele mai mari rate ale şomajului în rândul tinerilor din Uniunea Europeană. Este pe a patra poziţie în rândul ţărilor membre, după Spania, Grecia şi Suedia.

"Discrepanţa dintre volumul mare de aplicări şi rata mare a şomajului vine şi din faptul că încă sunt destul de mulţi tineri care aplică inclusiv pentru joburi pentru care nu au o eligibilitate reală. Asta nu înseamnă că interesul lor pentru angajare nu este real, doar că încă nu au complet rafinate nişte mecanisme de autoevaluare şi, mai apoi, de selectare a unor joburi pentru care ar fi potriviţi", a explicat Roxana Drăghici.

Domeniile care atrag cele mai multe aplicări din partea candidaţilor tineri sunt retailul, call-center/BPO, servicii, IT/telecom, financiar/bancar, turism, advertising/marketing/PR şi industria alimentară. Acestea sunt, totodată, şi sectoarele care au cel mai mare număr de poziţii entry level deschise şi, prin urmare, sunt tentante pentru cei care nu au încă experienţă de muncă sau o au la nivel minimal, respectiv mai puţin de doi ani. De cealaltă parte a clasamentului se află sectoare precum real estate, textile, automotive sau educaţie şi training care reuşesc mai greu să intre în orizontul de preferinţe ale tinerilor.

Datele din platformă mai arată un interes peste media generală pentru joburile remote, în condiţiile în care 16,3% dintre aplicări au fost direcţionate către joburile ce permit munca de acasă. 82,3% dintre aplicări au fost pentru joburile care cer prezenţă la birou şi doar 1,4% au mers spre ofertele postate de angajatorii din străinătate.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs.ro, salariul mediu net, la nivel naţional, pentru cei care lucrează pe poziţii entry level este de 3.500 de lei, însă aşteptările pe care aceştia le au ajung la 4.500 de lei net, pe lună.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 25.000 de locuri de muncă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 347 / 16755
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...