
Evergent Investments raportează un rezultat net de 65,2 milioane de lei, în semestrul I 2022
15 August 2022
AgerpresPotrivit unui comunicat al companiei, rezultatul net înregistrat la 30 iunie 2022 este compus din 54,2 milioane lei profit net şi 11 milioane lei câştig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat.
Evergent Investments a raportat în primele şase luni din 2022 un rezultat net de 65,2 milioane de lei, depăşindu-l pe cel estimat pentru tot anul.
Potrivit unui comunicat al companiei, rezultatul net înregistrat la 30 iunie 2022 este compus din 54,2 milioane lei profit net şi 11 milioane lei câştig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat.
Valoarea totală a activelor (AUM) este de 2,450 miliarde de lei, în creştere cu 1,7% faţă de S1 2021, iar valoarea activului net este de 2,278 miliarde de lei, în creştere cu 2,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
"Rezultatul net, de 65,2 milioane lei, al primului semestru marchează depăşirea ţintei previzionate pentru întreg anul 2022, confirmând rezilienţa companiei în contextul suprapunerii unor dezechilibre economice şi a tensiunilor geopolitice. Deşi aceşti factori au determinat creşterea aversiunii la risc, am explorat oportunităţile apărute şi le-am valorificat investind peste 100 milioane lei în această perioadă. Chiar dacă perspectiva recesiunii este tot mai pronunţată, rămânem încrezători în agilitatea echipei Evergent Investments de a opera cu prudenţă în acest mediu tumultos şi ne aşteptăm să închidem cu rezultate pozitive anul 2022", a declarat Claudiu Doroş, preşedintele Consiliului de Administraţie şi director general al Evergent Investments.
Conform comunicatului, proiectele de tip private equity diferenţiază compania faţă de ceilalţi actori ai pieţei de capital şi aduc un raport atractiv randament/risc, cu profit semnificativ pe termen lung. Cadrul legal FIA permite alocarea a până la 40% în active nelistate, iar Evergent Investments şi-a setat o primă "bornă" de 20-25% din active pentru alocarea în aceste proiecte.
Agrointens, companie din Grupul Evergent, a mărit suprafaţa pentru cultivarea afinelor prin achiziţia recentă a unui teren de 23 ha în Răţeşti, judeţul Argeş, ajungând după plantare la o suprafaţă totală de 109 ha.
Proiectul "Atria Urban Resort" a primit aprobarea de construire a Fazei a III - a şi 338 de apartamente vor fi construite în acord cu tendinţele globale privind sustenabilitatea şi reducerea amprentei de carbon. Clădirile vor fi dotate cu panouri solare pentru prepararea apei calde menajere şi cu recuperatoare de căldură.
În data de 10 iunie, compania a început distribuirea dividendelor în valoare totală de 62,2 milioane lei către acţionarii săi.
"Prin mixul optim între politica predictibilă de dividend şi programele de răscumpărare, compania returnează valoare acţionarilor. Acest aspect este susţinut de ratele de distribuire a dividendelor din ultimii ani, care demonstrează stabilitatea fluxurilor de numerar ale companiei, implicit o poziţie financiară puternică pe piaţă",se spune în comunicat.
Cu o experienţă de peste 30 de ani în piaţa de capital, Evergent Investments SA este un Fond de Investiţii (FIAR) şi o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti (sub simbolul EVER), situată în topul fondurilor investiţii din România. Raportat la valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acţiuni cotate deţine ponderea principală, de 72,5%, în timp ce ponderea acţiunilor necotate este de 9,6%. Se menţin ca sectoare principale în structura portofoliului, la 30 iunie 2022, sectorul financiar-bancar cu 41,6% şi cel energetic-industrial cu 26,94% din valoarea totală a activelor.
Investiţia de peste 38% din total active Evergent în acţiuni TLV şi BRD denotă o structură a portofoliului aliniată principiilor ESG.
Prin politica de dividend predictibilă şi programele de răscumpărare, compania oferă acţionarilor atât profituri pe termen scurt, cât şi perspectiva creşterii valorii activelor deţinute pe termen lung.
De-a lungul ultimilor 13 ani, compania a distribuit dividende care depăşesc valoarea de 738 milioane lei, iar valoarea activelor administrate a urcat la 2,45 miliarde lei la jumătatea anului 2022.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 9013 / 19573 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...