ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

ING Bank România a obţinut un profit net de 630 milioane de lei, în trimestrul 3, în creştere cu 42%

25 Noiembrie 2021   |   Agerpres

Veniturile totale au ajuns la 1,7 miliarde de lei, în creştere cu 9%, în timp ce depozitele atrase s-au situat la 48,6 miliarde de lei (+13%), iar portofoliul de credite a depăşit 32 de miliarde de lei (+15%).

 
 
ING Bank România a obţinut un profit net de 630 de milioane de lei, în trimestrul 3 din acest an, în creştere cu 42% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, potrivit unui comunicat al băncii.
 
Veniturile totale au ajuns la 1,7 miliarde de lei, în creştere cu 9%, în timp ce depozitele atrase s-au situat la 48,6 miliarde de lei (+13%), iar portofoliul de credite a depăşit 32 de miliarde de lei (+15%).
 
Producţia de credite noi în segmentul persoanelor fizice a depăşit nivelurile înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut cu 54%, creditele de nevoi personale înregistrând o dinamică mai accentuată. În acelaşi timp, banca a menţinut o rată a creditelor neperformante în linie cu media pieţei, de 3,7%.
 
"Creditarea a accelerat în al treilea trimestru. În segmentul persoanelor fizice, clienţii noştri au obţinut cu 54% mai multe credite faţă de nivelurile înregistrate anul trecut. În acelaşi timp, am menţinut o rată a creditelor neperformante în linie cu media pieţei, de 3,7%. Aceasta indică un portofoliu sănătos, pe care l-am construit prin politica ING de creditare responsabilă. Pentru IMM Invest am epuizat plafonul alocat în 2021 (1,1 miliarde de lei). În consecinţă, am primit o alocare suplimentară de 400 de milioane de lei, disponibilă clienţilor noştri până la sfârşitul anului. A fost un trimestru bun, cu evoluţii pozitive pentru indicatorii financiari pe de o parte, dar şi multe lansări de produse pe de altă parte. Optimizarea costurilor, evoluţia creditării şi în special costurile mai reduse cu provizioanele de risc ne-au adus o creştere a profitabilităţii comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020. La portofoliul de produse şi servicii digitale am adăugat asigurările de sănătate disponibile 100% online din Home'Bank, plăţile prin numărul de telefon folosind serviciul AliasPay şi, nu în ultimul rând, cardurile virtuale. Totodată, am lansat primul credit verde pentru persoanele fizice, încurajând deciziile responsabile în rândul celor care doresc un vehicul mai prietenos cu mediul", a spus Mihaela Bîtu - CEO ING Bank România.
 
Producţia de credite noi în segmentul persoanelor fizice a depăşit nivelurile înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut cu 54%, creditele de nevoi personale înregistrând o dinamică mai accentuată. În medie, peste 5.000 de credite de nevoi personale au fost acordate lunar 100% online, prin aplicaţia mobilă Home'Bank.
 
ING precizează că şi-a menţinut poziţia de lider din perspectiva Net Promoter Score (NPS), datorită experienţei oferite clienţilor şi a ofertei ample de produse şi servicii digitale, clienţii declarând în cel mai recent studiu independent Kantar că ING este banca cu care lucrează cel mai uşor.
 
Totodată, banca a venit cu noutăţi pentru clienţii săi vara aceasta. Printre acestea se numără asigurarea de sănătate 100% online prin Home'Bank, plata prin numărul de telefon utilizând serviciul AliasPay, creditele de nevoi personale verzi pentru achiziţia de maşini full-electric sau hybrid plug-in şi cardurile virtuale.
 
"Lansarea cardurilor virtuale marchează închiderea buclei pentru clienţii care îşi doresc o activitate financiară 100% online. Astfel, aceştia au acum la dispoziţie toate produsele şi serviciile necesare operaţiunilor bancare cotidiene direct în aplicaţie, de la deschiderea de cont până la închiderea lui", precizează banca.
 
ING Bank România menţionează că a acordat credite noi în valoare de 1,2 miliarde de lei în primele patru luni de funcţionare a programului IMM Invest 2021, cu 20% mai mult comparativ cu 2020. Numărul de cereri în această perioadă s-a ridicat la 5.000, comparativ cu cele 7.000 primite pe întreg parcursul anului trecut. Deoarece ING se apropia rapid de epuizarea plafonului, banca a solicitat suplimentarea acestuia încă din vară şi a obţinut o majorare a plafonului alocat cu 400 de milioane de lei.
 
Pe segmentul companiilor mari, ING continuă să sprijine mediul de afaceri local şi a fost implicată în mai multe finanţări importante în această perioadă. Printre acestea se numără: participarea în calitate de Aranjor Principal la acordarea unei facilităţi suplimentare de 500 milioane lei companiei RCS&RDS; participarea ca Aranjor Principal în tranzacţia de 324 milioane de euro acordată grupului Ameropa de către un consorţiu de bănci pentru finanţarea activităţilor din România; acordarea unui credit de 15,5 milioane de euro companiei Gersim Impex - cel mai mare distribuitor de telefoane mobile şi tablete de pe piaţa locală, pentru diversificarea portofoliului companiei.
 
ING Bank şi Fundaţia Comunitară Bucureşti au anunţat primele trei proiecte finanţate în Platforma de mediu pentru Bucureşti, parte dintr-un program mai amplu ce urmează să fie implementat în următorii ani. Cele trei proiecte care au primit o finanţare totală de 300.000 de lei susţin calitatea aerului şi a spaţiilor verzi din Bucureşti. Ele vizează dezvoltarea unui coridor ecologic între Parcul Natural Văcăreşti şi ieşirea Dâmboviţei din oraş; creşterea reţelei de monitorizare a calităţii aerului, aerlive.ro, cu 20 de senzori; dezvoltarea a două grădini pedagogice, la un liceu din sectorul 1 şi unul din Buftea.
 
ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.
 
Înfiinţată în 1994, ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi singura bancă cu creştere organică, fără achiziţii de portofolii de clienţi sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 36 / 16857
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
POPESCU & ASOCIAȚII obține în instanță o soluție fără precedent pentru Consiliul Local Sinaia
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Locul arbitrajului și organizarea audierilor (Powered by ZRVP)
LegiTeam: GNP Guia Naghi și Asociații recrutează tineri avocați | Pharma & Life Sciences, Litigii
Obiectivele Teleperformance în zona ESG sunt în continuă dezvoltare, firma angajându-se să preia un rol de lider în responsabilitatea socială corporativă. De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Chief Legal and Compliance Officer pentru România, despre certificarea Verego SRS primită pentru al cincilea an consecutiv și principiile cheie care stau la baza activității companiei
Avocații PNSA au asigurat asistența legală a tranzacției prin care celebrul alpinist David Neacșu a vândut compania GD Escapade. Alexandru Medelean (Wise Way Advisors), consultant principal al tranzacției
Avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații spun că a crescut gradul de specializare și sofisticare a mandatelor privind GDPR, în special din perspectiva complexității aspectelor implicate, dar și prin prisma aportului de know-how și inovare cerute pentru rezolvarea lor. Echipă dedicată exclusiv proiectelor de acest tip și portofoliu de clienți ce include primii cinci jucători din aproape toate industriile cu expunere semnificativă în zona GDPR
Avocații KPMG Legal spun că există apetit pentru pentru finanțări de anvergură. Creditele locale mari tind să nu depășească 200 mil. €, în timp ce sindicalizările din străinătate pot sări pragul de 500 mil. €. O discuție cu membrii unei echipe de elită, despre inițierea unui „sindicat bancar”, criteriile importante în acordarea unei finanțări, proiecte care primesc mai ușor finanțare și alte detalii puțin știute ale împrumuturilor sindicalizate
TAX + LEGAL VIDEOCONFERENCE: DISPUTELE FISCALE – DIRECȚII ȘI EVOLUȚIE, conferință organizată de TZA, pe 8 decembrie
Dispute-Resolution.Center | Statul român a plătit avocaților facturi de peste 21 mil. lei în ultimii doi ani, în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, firmă controlată de familia Adamescu. Audierile s-au încheiat și se așteaptă hotărârea Tribunalului arbitral în dosarul cu pretenții ale reclamantei de 345 mil. E
Avocații GNP | Guia Naghi & Partners explică efectul aplicării prevederilor legislative nou introduse în domeniul achizițiilor publice. Recomandările echipei care gestionează proiectele multor clienți cu un profil proeminent în economia locală
„The Lawyer European Awards 2021”: 6 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | ZRVP, Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. Alina Popescu (MPR Partners) concurează la titlul - „European managing partner of the year”
Problematica ESG este inclusă în strategiile legate de risc și reziliență ale Farmexim și Help Net, iar oficialii companiilor spun că vor face tot ce este necesar pentru a continua proiectele într-un mod sigur și sustenabil. Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director: Ducem businessul la nivelul următor de profesionalism şi responsabilitate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...