ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

INS:Reţeaua de distribuţie a apei potabile a crescut în 2021 cu 2,6%, iar cea de distribuţie a gazelor naturale cu 4,3%

19 Iulie 2022   |   Agerpres

Comparativ cu anul 2020, lungimea simplă a conductelor de canalizare în 2021 a fost de 43.964,1 km, pe plus cu 4,3%.

 
 
Lungimea simplă a reţelei de distribuţie a apei potabile a fost, anul trecut, de 90.352,4 km, cu 2,6% mai mare faţă de 2020, iar cea a reţelei de distribuţie a gazelor naturale s-a situat la 45.444,9 km, în creştere cu 4,3%, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
 
Comparativ cu anul 2020, lungimea simplă a conductelor de canalizare în 2021 a fost de 43.964,1 km, pe plus cu 4,3%.
 
Datele INS arată că, la 31.XII.2021, lungimea simplă a reţelei de distribuţie a apei potabile era de 90.352,4 km, cu 2.287,3 km mai mare pe total ţară, faţă de situaţia existentă la sfârşitul anului 2020. Cantitatea de apă potabilă distribuită consumatorilor la nivel de total ţară a fost la sfârşitul anului trecut de 797,885 milioane de metri cubi, cu 7,905 milioane de metri cubi mai mult faţă de 2020. Din această cantitate, apa potabilă distribuită pentru uz casnic a fost de 606,096 milioane de metri cubi, reprezentând 76,0% din total.
 
Proporţia apei potabile distribuită consumatorilor care au instalate apometre în totalul distribuit a fost de 94,7%, diferenţa de cantitate de apă potabilă distribuită fiind înregistrată în sistem "pauşal".
 
În anul 2021, activitatea de evacuare a apelor uzate din gospodăriile populaţiei şi din unităţile economice şi sociale s-a desfăşurat în 314 municipii şi oraşe şi în 1.136 de comune. Lungimea totală a reţelei de canalizare la sfârşitul anului 2021 a fost de 43.964,1 km, din care 26.895,9 km în municipii şi oraşe.
 
Comparativ cu anul precedent, în anul 2021, lungimea reţelei de canalizare s-a extins cu 1.795,8 km (respectiv cu 331,6 km în mediul urban şi cu 1464,2 km în mediul rural).
 
În ceea ce priveşte distribuţia gazelor naturale, la finele anului 2021, lungimea totală a conductelor de distribuţie a gazelor naturale era de 45.444,9 km, din care 24.794,6 km în municipii şi oraşe.
 
În cursul anului 2021, s-au distribuit gaze naturale în 969 de localităţi, din care 248 în municipii şi oraşe. Comparativ cu anul precedent, în 2021, lungimea conductelor de distribuţie a gazelor naturale s-a extins cu 1.881,5 km.
 
Volumul gazelor naturale distribuite la sfârşitul anului 2021 a fost de 9,58 miliarde de metri cubi, cu 841,4 milioane de metri cubi mai mult faţă de anul precedent. Din totalul volumului gazelor naturale distribuite în anul 2021, au fost destinate consumului casnic 3,763 miliarde de metri cubi, reprezentând 39,3% faţă de volumul total al gazelor naturale distribuite.
 
Din volumul total al gazelor distribuite, 87,3% au fost distribuite în mediul urban.
 
Energia termică distribuită în anul 2021 a fost de 7,311 milioane Gcal (cu 83.694 Gcal mai mult faţă de anul 2020), din care pentru populaţie 6,015 milioane Gcal (cu 19.174 Gcal mai puţin faţă de anul 2020).
 
Energia termică a fost distribuită în 69 de localităţi din România.
 
La sfârşitul anului 2021, suprafaţa intravilană înregistra 474.849 ha, cu 2.518 ha mai mult faţă de anul 2020.
 
În aria municipiilor şi oraşelor, suprafaţa spaţiilor verzi sub formă de parcuri, grădini publice, locuri de joacă pentru copii, terenuri ale bazelor şi amenajărilor sportive era la sfârşitul anului 2021 de 31.319 ha.
 
"Serviciile de utilităţi publice de interes local constau în totalitatea acţiunilor şi activităţilor reglementate, prin care se asigură satisfacerea nevoilor de utilitate şi interes public general ale colectivităţilor locale cu privire la: alimentarea cu apă; canalizarea şi epurarea apelor uzate; distribuţia şi furnizarea de energie termică; salubrizarea localităţilor; administrarea domeniului public al unităţilor administrativ-teritoriale", precizează INS. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8764 / 19026
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Leroy și Asociații a asistat ENGIE Romania în achiziția unui proiect eolian în județul Constanța. Ce avocați au fost în prima linie
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...