ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Lucrările de construcţii, în creştere în primele 5 luni ale anului

19 Iulie 2022   |   AGERPRES

Raportat la luna mai 2021, în mai anul acesta volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 9,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,8%.

 
 
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele cinci luni ale anului în curs, ca serie brută, cu 3,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,3%, raportat la perioada similară din 2021, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), date marţi publicităţii.

În luna mai 2022, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de aprilie, ca serie brută, cu 16,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,6%.

Raportat la luna mai 2021, în mai anul acesta volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 9,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,8%.


Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 3,2%, în primele cinci luni. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,4%) şi la lucrările de construcţii noi (+1,8%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 3,6%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+16,2%) şi la clădirile rezidenţiale (+6,6%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 7,0%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,3%, în perioada ianuarie - mai 2022, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,2%). Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-4,3%) şi la lucrările de construcţii noi (-0,4%). Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile nerezidenţiale (+14,2%) şi la clădirile rezidenţiale (+8,5%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 10,8%.

În mai 2022, comparativ cu aprilie 2022, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 16,7%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+27,5%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+23,3%) şi la lucrările de construcţii noi (+13,4%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti (+19,2%), clădirile nerezidenţiale (+18,4%) şi la clădirile rezidenţiale (+11,4%).

Volumul lucrărilor de construcţii a urcat, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,6%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,6%), lucrările de reparaţii capitale (+5,3%) şi la lucrările de construcţii noi (+0,4%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+9,1%), clădirile rezidenţiale (+5,2%) şi la construcţiile inginereşti (+1,5%).

În mai 2022, faţă de mai 2021, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 9,2%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+16,2%) şi la lucrările de construcţii noi (+8,8%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 4,2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile nerezidenţiale (+30,0%), clădirile rezidenţiale (+2,2%) şi la construcţiile inginereşti (+1,0%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 3,8%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+17,5%) şi la lucrările de construcţii noi (+2,0%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 9,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în mai 2022, raportat la luna similară a anului trecut, la clădirile nerezidenţiale, cu 24,5%. Construcţiile inginereşti şi clădirile rezidenţiale au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 1,4%.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6692 / 16953
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Latiș, 86 de puncte, printre primii intrați în anul 2023: ”La această facultate, cantitatea de informație care trebuie asimilată în timpul scurt al unui semestru este enormă, explicațiile nu sunt întotdeauna pe înțelesul nostru. Seminarele sunt cele care mai salvează cât de cât situația, în cadrul acestora putând discuta mai aplicat teoria predată la cursuri. Practica ne-ar fi cea mai utilă”
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...