ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Majoritatea specialiştilor de HR se aşteaptă la un număr mare de modificări legislative în domeniu, în 2024

09 Iulie 2024   |   Agerpres

În viziunea experţilor din domeniu, o alternativă de adaptare în faţa modificărilor legislative este formarea angajaţilor din afara departamentului (23%).

 
 
Şase din zece (60%) specialişti de Resurse Umane (HR) sunt îngrijoraţi de frecvenţa schimbărilor legislative, iar o pondere şi mai mare (80%) se aşteaptă, în 2024, la un număr la fel de mare de modificări legislative, precum în anii anteriori, reiese din rezultatele unui studiu de specialitate, publicat marţi.

Potrivit cercetării Romanian Software, intitulată "Strategii de HR în 2024: Conformitate legislativă şi eficienţă în salarizare şi administrare de personal", în ceea ce priveşte frecvenţa schimbărilor legislative în zona de HR, 29% dintre respondenţi s-au declarat neutri şi doar 10% nu au griji legate de acest aspect. Cu toate acestea, cei mai mulţi specialişti de Resurse Umane (60%) şi-au exprimat îngrijorarea privind dificultatea de a implementa modificările apărute în legislaţie.


De asemenea, 80% dintre cei chestionaţi se aşteaptă la un număr similar de modificări legislative, în acest an faţă de anii precedenţi, în timp ce 13% au o opinie neutră, iar 6% sunt în dezacord.

Peste jumătate din totalul celor intervievaţi (55,1%) consideră implementarea corectă a modificărilor legislative drept cea mai mare dificultate, indicând lipsa de resurse şi claritate.

Totodată, 53,1% subliniază importanţa respectării termenelor legale, sugerând presiunea autorităţilor şi necesitatea adaptării rapide a proceselor interne. În final, 49,2% dintre aceştia cataloghează ca dificilă bugetarea eficientă a resurselor umane, din cauza incertitudinii impactului legislativ asupra bugetelor şi a dificultăţii realizării proiecţiilor financiare.

În ceea ce priveşte situaţia în Departamentul HR, analiza citată arată că doar 38% dintre specialişti se simt încrezători în capabilităţile interne în faţa legislaţiei în continuă schimbare. Mai mult, 32,5% recunosc lipsa angajaţilor specializaţi necesari pentru a monitoriza, evalua şi implementa aceste schimbări.

În viziunea experţilor din domeniu, o alternativă de adaptare în faţa modificărilor legislative este formarea angajaţilor din afara departamentului (23%).

Studiul Romanian Software, care are la bază răspunsurile reprezentanţilor HR din 300 de companii româneşti, companii de toate dimensiunile, atât din Bucureşti, cât şi din celelalte oraşe ale ţării, şi-a propus nu doar să realizeze o radiografie a pieţei muncii, ci şi să ofere soluţii concrete specialiştilor din domeniu de a se adapta într-o piaţă a muncii cu legislaţie schimbătoare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 58 / 17258
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...