ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Managerii companiilor din România estimează o evoluţie “foarte defavorabilă” a mediului economic, în lunile următoare (sondaj)

12 Octombrie 2021   |   Agerpres

În acest context, cercetarea realizată de Valoria arată că 78% dintre companii apreciază că situaţia generată de pandemie în România este una critică şi foarte critică.

 
 
Peste jumătate dintre managerii companiilor din România (58%) estimează că, în următoarele luni, lucrurile vor evolua foarte defavorabil în mediul economic, iar 44% dintre aceştia susţin că perioada de recuperare a impactului actual al pandemiei în economie va fi de 12 - 24 de luni, relevă un sondaj, publicat marţi.
 
În acest context, cercetarea realizată de Valoria arată că 78% dintre companii apreciază că situaţia generată de pandemie în România este una critică şi foarte critică.
 
În plus, managerii a 58% dintre cele 305 de companii respondente spun că, în următoarele luni, în mediul economic din România lucrurile vor evolua foarte defavorabil, 31% afirmă că vor evolua oarecum defavorabil, iar 11% au răspuns "nici favorabil, nici defavorabil". Mai mult, 39% dintre companiile respondente estimează că perioada de recuperare a impactului actual al pandemiei în economie va fi de 9 - 12 luni, 44% estimează că va fi de 12 - 24 de luni, iar 17% consideră că perioada de recuperare va fi de 24 - 36 luni.
 
Respondenţii consideră că în Top 3 al celor mai importante competenţe pe care echipa de management trebuie să le stăpânească în acest moment se află: managementul schimbării (88%), conducerea şi motivarea echipei prin valori (63%) şi tehnici de neutralizare a sabotorilor eficienţei (38%).
 
"Digitalizarea forţată de contextul pandemic este un proces care nu s-a încheiat şi probabil nu se va încheia prea curând. Pentru companii nu este suficient să mute procesele în cloud, să se asigure că au un sistem CRM şi/sau ERP performant, sau să apeleze la diverse soluţii SaaS sau IaaS. E obligatoriu să instruiască şi oameni care să le folosească. Chiar si cu chestiunea tehnică adresată, rămân necesare dezvoltarea abilităţilor de luarea deciziilor, project management, gestionarea oamenilor în acest nou context. Angajaţii la rândul lor au de acceptat schimbarea şi să-şi actualizeze cunoştinţele pentru lucrul eficient şi sustenabil de acasă şi de la birou", se arată în rezultatele sondajului.
 
Potrivit sursei citate, aptitudinile considerate relevante de companiile respondente pentru echipele lor sunt şi pentru care fac training sunt: comunicarea eficientă (75%), mecanismele auto-motivaţiei (71%), feeback şi feedforward în mediul online (38%).
 
Sondajul Valoria măsoară percepţia managerilor asupra temelor de interes, formatului, duratei, preţului cursurilor pentru instruirea angajaţilor şi echipei de management. Sondajul are la bază un chestionar care analizează percepţiile a 305 de manageri provenind din companii cu activitate în zece industrii.
 
Chestionarul a fost aplicat în luna septembrie 2021, iar dintre respondenţi, 12% provin din companii cu cifra de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro, 10% din companii cu afaceri între 50 şi 100 milioane de euro, 13% cu cifra de afaceri între 10 şi 50 milioane de euro, 25% cu cifra de afaceri în ecartul 2 - 10 milioane de euro şi 40% sub două milioane de euro cifră de afaceri.
 
De asemenea, 44% dintre respondenţi au funcţia de CEO/preşedinte/director general. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12755 / 19573
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...