ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mercedes-Benz nu intenţionează să facă achiziţii (Ola Kaellenius)

23 Septembrie 2022   |   Agerpres

"Nu sunt achiziţii iminente", a răspuns Kaellenius când a fost întrebat dacă parteneriatul anunţat recent al Mercedes-Benz Vans cu producătorul de vehicule electrice Rivian ar putea fi un pas în vederea unei preluări.

 
 
Mercedes-Benz nu analizează în prezent achiziţiile ca mijloc de a realiza strategia de repoziţionare a producătorului auto ca firmă de lux, a afirmat vineri directorul general Ola Kaellenius, transmite Reuters.
 
"Nu sunt achiziţii iminente", a răspuns Kaellenius când a fost întrebat dacă parteneriatul anunţat recent al Mercedes-Benz Vans cu producătorul de vehicule electrice Rivian ar putea fi un pas în vederea unei preluări.
 
Separat, directorul de producţie Joerg Burzer a anunţat că Mercedes-Benz a planificat măsuri prin care ar putea reduce consumul de gaze cu până la 50% dar încă nu l-a redus cu peste 10%.
 
"Suntem pregătiţi să facem asta în orice minut. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla", a explicat Burzer.
 
În iulie, Kaellenius anunţa că o reducere a consumului de gaze cu 10% a fost deja realizată şi vor fi implementate noi reduceri.
 
Totuşi, toate planurile de urgenţă pentru a preveni oprirea producţiei depind de modul în care reţeaua de furnizori livrează componentele, a avertizat Burzer.
 
Joi, Volkswagen a anunţat că mutarea producţiei este una dintre opţiunile de care dispune, pe termen mediu, dacă problemele în aprovizionarea cu gaze naturale vor continua şi dincolo de iarna următoare. Grupul german are o serie de mari uzine în Germania, Cehia şi Slovacia, care se numără printre ţările europene cele mai dependente de gazele ruseşti.
 
Decizia Rusiei de a reduce livrările de gaze spre Europa a dat naştere la îngrijorări că Germania ar putea fi nevoită să recurgă la raţionalizare. Cele mai recente informaţii, potrivit cărora gradul de umplere a depozitelor de gaze a ajuns la 90% mai devreme decât de obicei, au calmat oarecum temerile referitoare la o criză gravă la iarnă, însă Germania se va confrunta cu provocări în reumplerea depozitelor la vară fără gazele ruseşti.
 
Până în 2025, Mercedes-Benz intenţionează să construiască un parc eolian în landul german Saxonia Inferioară, pentru a produce 100 megawaţi (MW) de electricitate, echivalentul a peste 15% din cererea anuală a producătorului auto în Germania.
 
Mercedes va investi aproximativ 300 milioane de euro în cadrul unui acord de achiziţionare de energie cu un partener al cărui nume nu a fost dat publicităţii, pentru a cumpăra electricitatea generată de turbine.
 
De asemenea, Mercedes-Benz va examina cu autorităţile locale dacă ar putea instala panouri solare pe spaţiul rămas liber din terenul de 800 de hectare din Papenburg, unde este o pistă de testare deţinută de producătorul auto. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5717 / 16745
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Concursul de Procese Simulate de Drept Civil Filip & Company și-a desemnat câștigătorii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...