
Numărul de centrale termice vândute de Ariston Thermo România a crescut în 2020 cu 15%
03 Iunie 2021
AgerpresAstfel, conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, Ariston Thermo a depăşit pragul de un milion de unităţi vândute în România de la începutul activităţii sale aici, în urmă cu peste 20 de ani.
Ariston Thermo România a înregistrat în 2020 o creştere cu 15% a numărului de centrale termice vândute, peste avansul pieţei autohtone, care a fost între 5 şi 10%.
Astfel, conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, Ariston Thermo a depăşit pragul de un milion de unităţi vândute în România de la începutul activităţii sale aici, în urmă cu peste 20 de ani.
"Ariston Thermo şi-a consolidat poziţia de lider în anul 2020, înregistrând o creştere record. Am beneficiat de factori precum dinamica pozitivă a pieţei construcţiilor, dar şi de preocuparea mai mare a consumatorilor pentru amenajarea căminului, o tendinţă naturală pe perioada pandemiei în contextul restricţiilor de circulaţie şi al implementării de către numeroşi angajatori a programelor de muncă de acasă", a declarat Cătălin Drăguleanu, country manager Ariston Thermo România.
Ariston Thermo vinde în România centrale termice murale în condensare cu capacitate de 24 - 35 kW. În general, clienţii optează pentru centrala cu capacitate de 24kW, adecvată pentru apartamente. În ultimul an, însă, tendinţa oamenilor de a migra către mediul rural sau urban mic, sub impactul pandemiei, a generat o creştere a cererii de centrale cu capacitate de 35kW, mai potrivite pentru locuinţe mari.
Comunicatul mai semnalează că tot mai mulţi români sunt preocupaţi de eficienţa energetică a echipamentelor de încălzire din locuinţele lor şi aleg să investească în înlocuirea modelelor mai vechi cu altele noi, mai performante. Majoritatea vânzărilor de centrale termice ale Ariston Thermo România (aproximativ 60%) provin din înlocuiri de centrale vechi, în timp ce restul vânzărilor o reprezintă montarea de centrale în noile proiecte rezidenţiale şi cele care vin ca urmare a debranşărilor de la sistemul centralizat de încălzire. Datele Ariston indică faptul că, în România, consumatorii schimbă centralele termice din dotare în medie la fiecare 12-14 ani, ajungând în unele cazuri la 18 ani, spre deosebire de Europa de Vest unde înlocuirile se fac la un interval de 8-10 ani.
Deşi doar 10-15% din vânzările Ariston Thermo România sunt generate de debranşările de la sistemul centralizat de încălzire din întreaga ţară, acest sector rămâne unul relevant pentru piaţa centralelor termice din România în ansamblul său.
"Datele ANRE arată că aproximativ 460.000 de locuinţe s-au debranşat de la sistemul centralizat de încălzire din România în perioada 2010-2019, dintre care aproape 30.000 în anul 2019 (ultimul pentru care ANRE a oferit date publice), în scădere faţă de 2018 când numărul debranşărilor a depăşit 42.000. La nivel naţional, se remarcă faptul că în intervalul 2017-2019, 60% din totalul cazurilor de debranşări de la sistemul centralizat de încălzire au fost înregistrate în cinci oraşe - Galaţi, Constanţa, Iaşi, Buzău şi Cluj-Napoca. Bucureştiul rămâne oraşul cu cele mai multe locuinţe conectate la sistemul centralizat (peste 560.000 de unităţi). Estimări optimiste: 2021 va aduce noi creşteri dar şi o orientare mai mare către soluţiile inteligente. Pompele de căldură fac trecerea spre tehnologia viitorului", se mai arată în comunicat.
În ceea ce priveşte piaţa centralelor termice din România în ansamblul său, Ariston Thermo estimează că aceasta a crescut cu 5-10% în 2020, ajungând la 2,8 milioane de unităţi, potenţialul fiind ca, până la începutul lui 2022, o treime dintre locuinţele din România să fie dotate cu centrale termice.
Estimările Ariston România pentru 2021 sunt optimiste, compania preconizând că va înregistra o nouă creştere pe segmentul centralelor termice, chiar dacă ritmul va fi mai redus comparativ cu 2020.
Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaţionali în producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 14087 / 19590 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Tax Controversy and Tax Litigation | Reff & Associates
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...