ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Patru companii listate reconfirmă planurile pentru acest an

25 Martie 2020   |   AGERPRES

Daniela Şerban, preşedinte şi cofondator al ARIR, a subliniat că, în perioade de criză, Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă încurajează comunicarea proactivă a companiilor cu investitorii şi utilizarea în acest moment preponderent a canalelor online.

 
 
Patru companii listate - Electrica, Antibiotice, TeraPlast şi Purcari - au confirmat că activitatea lor se desfăşoară în parametri similari perioadei anterioare, însă au fost implementate măsuri suplimentare specifice în contextul pandemiei, informează Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

"ARIR a demarat planul proactiv de comunicare cu investitorii şi analiştii. Principalele concluzii ale primului eveniment online cu managementul a patru companii listate - Electrica, Antibiotice, TeraPlast şi Purcari - confirmă că activitatea lor se desfăşoară în parametri similari perioadei anterioare, cu menţiunea că au fost implementate măsuri suplimentare specifice în contextul pandemiei de coronavirus", se menţionează într-un comunicat al ARIR, remis miercuri AGERPRES.


Astfel, directorul general al Electrica, Corina Popescu, a afirmat că au fost implementate treptat măsuri, în concordanţă cu scenariile de rezilienţă definite pe fiecare segment de business, şi au fost întreprinse acţiunile necesare pentru siguranţa angajaţilor şi continuitatea serviciilor oferite.

"Suntem cei care trebuie să ne asigurăm că populaţia va avea energie electrică în această perioadă. Ne aflăm în discuţie permanentă cu autorităţile şi Guvern pentru a identifica cele mai bune soluţii pentru economia noastră, întrucât considerăm că plata facturilor în condiţiile date, cu folosirea canalelor digitale pe care le-am pus la dispoziţie, este un factor important pentru ca sistemul să funcţioneze în continuare. Furnizorul este singura interfaţă cu clienţii şi practic sursa de lichidităţi pentru întregul lanţ de valoare din industrie. Încurajăm responsabilitatea şi deciziile raţionale ale investitorilor noştri. Companiile de utilităţi sunt strategice pentru economia oricărei ţări. Suntem în sectorul energetic de peste 120 de ani, am reuşit să trecem peste mai multe crize de-a lungul vremii, aveţi încredere în noi pentru că ştim ce facem", a spus Corina Popescu.

La rândul său, Alexandru Stânean, CEO TeraPlast, a subliniat că sectorul construcţiilor îşi continuă activitatea, cererea fiind în concordanţă cu bugetul prognozat, acesta fiind mai mare comparativ cu anul trecut.

"Evident, în contextul situaţiei de urgenţă, depindem de deciziile Guvernului. De asemenea, luăm în considerare ce va urma după criza sanitară - din punctul nostru de vedere, soluţia este clară: investiţiile publice. Să ne concentrăm pe injectarea de bani în economie este mai benefic, ca oamenii să fie plătiţi şi să se întoarcă la muncă după criză decât să se plătească indemnizaţii de şomaj. De la începutul lunii februarie, am implementat măsuri pentru reducerea riscurilor pentru angajaţi, parteneri şi terţi, prin distanţarea socială, deoarece suntem producători şi avem peste 1.000 de oameni care lucrează în fabrici", a precizat Stânean.

Eugen Comendant, COO Purcari, a menţionat că au fost accelerate producţia şi exportul şi că nu sunt probleme cu transportul către ţările apropiate.

"Purcari are o istorie interesantă şi plină de provocări, trecând cu brio mai multe crize. Prioritatea noastră acum este siguranţa angajaţilor noştri. Am accelerat producţia şi exportul, fără să întâmpinăm probleme de transport către ţările apropiate, iar produsele noastre sunt disponibile pe pieţele în care activăm. Suntem prezenţi în mediul online şi lucrăm în continuare pentru extinderea în acest domeniu. Ne pare rău că preţul acţiunilor la bursă a scăzut, dar înţelegem că este un efect sistemic. Dorim, astfel, să anunţăm investitorii că suntem alături de aceştia, vom comunica cât mai mult şi ne aflăm în continuare într-o poziţie stabilă", a spus Comendant.

La rândul său, directorul financiar al Antibiotice Iaşi, Paula Coman, a declarat că va fi asigurată livrarea de medicamente în sistemul de sănătate şi activitatea va fi adaptată în funcţie de condiţiile pieţei.

"Ne aflăm în centrul problemei, însă suntem încrezători că lucrurile vor reveni la normal. Ne-am organizat pentru a evita orice risc de contaminare. Suntem una dintre companiile strategice şi nu intenţionăm să încetinim activitatea, ci să ne adaptăm în funcţie de condiţiile pieţei. Implementăm controale mai riguroase pentru angajaţii care lucrează în fabrica noastră. Vom asigura livrarea de medicamente în sistemul de sănătate şi ne aflăm în contact permanent cu partenerii noştri din România şi din străinătate. Mesajul nostru pentru investitori este că ne facem treaba cu mult respect şi dăruire. Activăm de 65 de ani în piaţă şi ne dorim să fim prezenţi pentru o lungă perioadă de acum înainte", a spus Paula Coman.

Daniela Şerban, preşedinte şi cofondator al ARIR, a subliniat că, în perioade de criză, Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă încurajează comunicarea proactivă a companiilor cu investitorii şi utilizarea în acest moment preponderent a canalelor online.

"Astfel, suntem alături de membrii noştri şi facilităm acest dialog. Considerăm că acţionarii, investitorii şi presa au nevoie de informaţii la zi, clare şi cât mai complete legate de activitatea companiilor. Totodată, suntem în dialog permanent cu autorităţile relevante pentru a susţine companiile listate din perspectivă de clarificare a reglementărilor în noul context", a punctat Daniela Şerban.

ARIR este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care a fost înfiinţată cu scopul de oferi emitenţilor actuali şi potenţiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniştilor în relaţia cu investitorii (IR) şi pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii şi în guvernanţă corporativă. A fost înfiinţată în noiembrie 2018 şi are ca membri companii listate, companii cu potenţial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesionişti în relaţia cu investitorii, precum şi consultanţi. Membrii fondatori sunt Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management - suc. Bucureşti, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Şerban, Cosmin Răduţă şi Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Idea Bank, BRK Financial Group şi Banca Transilvania s-au alăturat ca membri asociaţi şi INNOVA Project Consulting ca membru afiliat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 14886 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...