ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Platforma azitis.com a vândut imobile în valoare de 24 mil. E în 2024 și a susținut 1100 de licitații

10 Aprilie 2025   |   BizLawyer

Cele mai scumpe imobile vândute anul trecut au fost: o platformă industrială din Baciu, județul Cluj, în valoare de 2,65 milioane euro, o proprietate industrială în Bascov, județul Argeș cu 2,48 milioane euro și un teren cu construcții amplasate la baza barajului Tarnița, lângă Cluj-Napoca.

 
 
azitis.com, prima platformă digitală de licitații pentru bunuri provenite de la companii în situații de dificultate, a vândut, în 2024, 50 de terenuri și clădiri în valoare de 24 de milioane euro și afaceri la cheie în valoare de 1,55 milioane euro.  În total, platforma a înregistrat vânzări de 26,5 milioane euro din 274 de bunuri mobile și imobile vândute prin 1100 de sesiuni de licitații.

Piața bunurilor în distress e estimată la peste 1 miliard de euro, din care peste 400 de milioane provin doar din insolvență; foarte mulți s-au întrebat unde găsesc aceste active sau cum ajung să le cumpere, fiindcă sunt adevărate oportunități de achizitii, în special pentru investitorii antreprenori. Principala noastră preocupare rămâne să oferim acces tuturor la aceste active, simplificând la maximum procesul de achiziție și oferind investitorilor, în mod special, o selecție personalizată și servicii end-to-end pentru a putea reinsera aceste bunuri subutilizate în circuitul economic, a declarat Vasile Godîncă-Herlea, fondator azitis.com.


Cele mai scumpe imobile vândute anul trecut au fost: o platformă industrială din Baciu, județul Cluj, în valoare de 2,65 milioane euro, o proprietate industrială în Bascov, județul Argeș cu 2,48 milioane euro și un teren cu construcții amplasate la baza barajului Tarnița, lângă Cluj-Napoca.

Platforma listează acum spre vânzare active imobiliare și afaceri la cheie în valoare totală de 48 milioane euro, printre care se află spații comerciale, complexe turistice, fabrici, proprietăți industriale, clădiri de birouri, hoteluri, centre de afaceri, terenuri intravilane etc.

Cele peste 200 de bunuri disponibile în platformă sunt împărțite în 11 categorii și însumează o valoare totală de peste 68,4 de milioane de euro. Cel mai scump bun listat în acest moment e un teren din Sibiu, cu suprafața de 79.304 mp, al cărui preț de pornire e 3,55 milioane euro. Cel mai repede se vând autoturismele și utilajele de construcții, iar cel mai căutat activ conform numărului de vizualizări e o clădire de birouri din Timișoara, cu patru etaje și suprafață desfășurată de 1.257 mp.

„Platforma Azitis.com  afișează prețul de pornire pentru fiecare bun listat, însă folosește noțiunea de preț de rezervă, adică prețul minim de vânzare pe care îl stabilește vânzătorul. Acesta este confidențial, devenind public strict în timpul licitației, în momentul în care se atinge. Participarea la licitații este gratuită și necesită doar crearea unui cont pe platformă, respectiv achitarea, după caz, a unui depozit sau garanție de participare. Cei interesați au acces în avans la condițiile de vânzare și la detaliile privind starea activelor și sunt încurajați să facă inclusiv inspecția bunurilor. Cumpărătorii beneficiază de protecție în situația în care activele nu corespund descrierii”, spune Flavius Drăghici, COO azitis.com.

Peste 1100 de licitații au fost susținute pe azitis.com în anul ultimul an, în urma cărora s-au vândut 274 de bunuri. Media lunară a utilizatorilor unici a depășit 88.000 și cumpărătorii au creat deja peste 6400 de de conturi, din care peste 1300 sunt persoane juridice.

Până acum, investiția în platformă se apropie de 1 milion de euro, iar compania estimează dublarea acesteia, odată cu dezvoltarea gestiunii interne a încărcării bunurilor. În 2025, platforma urmărește să listeze active de peste 100 miliarde de euro, dar și diversificarea bunurilor listate, optimizarea permanentă a interacțiunilor și tranzacțiilor, dar și securizarea unui model de bune practici în ceea ce privește vânzarea bunurilor în piața de distress.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 114 / 18983
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...