
Platforma azitis.com a vândut imobile în valoare de 24 mil. E în 2024 și a susținut 1100 de licitații
10 Aprilie 2025
BizLawyerCele mai scumpe imobile vândute anul trecut au fost: o platformă industrială din Baciu, județul Cluj, în valoare de 2,65 milioane euro, o proprietate industrială în Bascov, județul Argeș cu 2,48 milioane euro și un teren cu construcții amplasate la baza barajului Tarnița, lângă Cluj-Napoca.
azitis.com, prima platformă digitală de licitații pentru bunuri provenite de la companii în situații de dificultate, a vândut, în 2024, 50 de terenuri și clădiri în valoare de 24 de milioane euro și afaceri la cheie în valoare de 1,55 milioane euro. În total, platforma a înregistrat vânzări de 26,5 milioane euro din 274 de bunuri mobile și imobile vândute prin 1100 de sesiuni de licitații.
Piața bunurilor în distress e estimată la peste 1 miliard de euro, din care peste 400 de milioane provin doar din insolvență; foarte mulți s-au întrebat unde găsesc aceste active sau cum ajung să le cumpere, fiindcă sunt adevărate oportunități de achizitii, în special pentru investitorii antreprenori. Principala noastră preocupare rămâne să oferim acces tuturor la aceste active, simplificând la maximum procesul de achiziție și oferind investitorilor, în mod special, o selecție personalizată și servicii end-to-end pentru a putea reinsera aceste bunuri subutilizate în circuitul economic, a declarat Vasile Godîncă-Herlea, fondator azitis.com.
Piața bunurilor în distress e estimată la peste 1 miliard de euro, din care peste 400 de milioane provin doar din insolvență; foarte mulți s-au întrebat unde găsesc aceste active sau cum ajung să le cumpere, fiindcă sunt adevărate oportunități de achizitii, în special pentru investitorii antreprenori. Principala noastră preocupare rămâne să oferim acces tuturor la aceste active, simplificând la maximum procesul de achiziție și oferind investitorilor, în mod special, o selecție personalizată și servicii end-to-end pentru a putea reinsera aceste bunuri subutilizate în circuitul economic, a declarat Vasile Godîncă-Herlea, fondator azitis.com.
Cele mai scumpe imobile vândute anul trecut au fost: o platformă industrială din Baciu, județul Cluj, în valoare de 2,65 milioane euro, o proprietate industrială în Bascov, județul Argeș cu 2,48 milioane euro și un teren cu construcții amplasate la baza barajului Tarnița, lângă Cluj-Napoca.
Platforma listează acum spre vânzare active imobiliare și afaceri la cheie în valoare totală de 48 milioane euro, printre care se află spații comerciale, complexe turistice, fabrici, proprietăți industriale, clădiri de birouri, hoteluri, centre de afaceri, terenuri intravilane etc.
Cele peste 200 de bunuri disponibile în platformă sunt împărțite în 11 categorii și însumează o valoare totală de peste 68,4 de milioane de euro. Cel mai scump bun listat în acest moment e un teren din Sibiu, cu suprafața de 79.304 mp, al cărui preț de pornire e 3,55 milioane euro. Cel mai repede se vând autoturismele și utilajele de construcții, iar cel mai căutat activ conform numărului de vizualizări e o clădire de birouri din Timișoara, cu patru etaje și suprafață desfășurată de 1.257 mp.
„Platforma Azitis.com afișează prețul de pornire pentru fiecare bun listat, însă folosește noțiunea de preț de rezervă, adică prețul minim de vânzare pe care îl stabilește vânzătorul. Acesta este confidențial, devenind public strict în timpul licitației, în momentul în care se atinge. Participarea la licitații este gratuită și necesită doar crearea unui cont pe platformă, respectiv achitarea, după caz, a unui depozit sau garanție de participare. Cei interesați au acces în avans la condițiile de vânzare și la detaliile privind starea activelor și sunt încurajați să facă inclusiv inspecția bunurilor. Cumpărătorii beneficiază de protecție în situația în care activele nu corespund descrierii”, spune Flavius Drăghici, COO azitis.com.
Peste 1100 de licitații au fost susținute pe azitis.com în anul ultimul an, în urma cărora s-au vândut 274 de bunuri. Media lunară a utilizatorilor unici a depășit 88.000 și cumpărătorii au creat deja peste 6400 de de conturi, din care peste 1300 sunt persoane juridice.
Până acum, investiția în platformă se apropie de 1 milion de euro, iar compania estimează dublarea acesteia, odată cu dezvoltarea gestiunii interne a încărcării bunurilor. În 2025, platforma urmărește să listeze active de peste 100 miliarde de euro, dar și diversificarea bunurilor listate, optimizarea permanentă a interacțiunilor și tranzacțiilor, dar și securizarea unui model de bune practici în ceea ce privește vânzarea bunurilor în piața de distress.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 252 / 19121 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Alin Grapă, proaspăt promovat Counsel în cadrul firmei Filip & Company, despre noul său rol, locul în care găsește inspirația, responsabilitate și confirmări: ”Filip & Company este locul în care, fără nicio exagerare, simți că ‘the sky is the limit’. Aici am găsit autonomia, independența și susținerea pentru a-mi atinge potențialul. Cred că este foarte important să ai ambiții mari și să simți că nu îți irosești timpul în locul în care te afli”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A a continuat să crească în Q1 ̸ 2025 pe piețele emergente și la nivel nivel global. CMS își menține poziția fruntașă la nivel global și în Europa de Est, regiune în care și RTPR întră în Top 3
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
OMV Aktiengesellschaft a mers pe mâna avocaților de la ZRVP într-un alt arbitraj ICC cu statul român și a câștigat încă 47 mil. €, plus dobânzi. Pretenții de alte 50 mil. € la orizont, într-o procedură nouă, inițiată în decembrie 2024, în care lucrează deja aceeași echipă de avocați
Women Lawyers | Femeile avocat redefinesc succesul în avocatura de business. De vorbă cu Irina Picoș (Managing Associate, BSMP) despre leadership feminin, provocări profesionale și lecțiile învățate în carieră: ”Am ales această echipă datorită figurilor feminine ce reprezintă pentru mine adevărate modele în plan profesional și uman și care îmi oferă, zi de zi, inspirația, încrederea și determinarea de a continua munca în profesia de avocat”
PNSA, alături de ALD Automotive la fuziunea cu LeasePlan în Ayvens
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Bende, Partener BACIU PARTNERS și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile avocat joacă un rol important în promovarea eticii și a responsabilității sociale în afaceri, având un impact pozitiv asupra comunităților și societății în ansamblu. Ele aduc perspective diverse și abilități unice în negocieri și strategii legale”
LegiTeam | Voicu & Asociații is looking for Junior level Business Lawyers
Țuca Zbârcea & Asociații aniversează 20 de ani de activitate
ZRVP, alături de dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe la deschiderea primului hotel Radisson RED din România
NNDKP dezvoltă una dintre cele mai solide practici locale de Dreptul Mediului, cu mandate de impact în industrii cheie, consultanță sofisticată și reprezentare în litigii complexe, gestionate de o echipă specializată | Mădălina Vasile, coordonatoarea practicii: ”Oferirea de asistență personalizată, adaptată realităților juridice și identificarea unor soluții practice și fezabile pentru problemele clienților vor rămâne prioritare”
Women Lawyers | Adela Nuță, Managing Associate BACIU PARTNERS, spune că un loc este modelat de oamenii care îl compun, la fel cum oamenii sunt influențați de spiritul locului. „Iar atunci când această dinamică este construită pe curaj, agilitate și dorința de a atinge excelența, profesia devine mai mult decât o carieră, devine o modalitate de a înțelege, influența și transforma realitatea din jur”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...