ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Prima întâlnire a Primăriei București cu piața imobiliară după suspendarea P.U.Z.-urilor de sector

18 Martie 2021   |   BizLawyer

Masa rotunda organizată de BUCHAREST REAL ESTATE CLUB cu reprezentanții investitorilor imobiliari și reprezentanții Primăriei Municipiului București a avut loc în contextul în care Consiliul General al Primăriei Municipiului București a decis la finalul lunii februarie suspendarea Planurilor Urbanistice din cinci sectoare pentru o durată de 12 luni.

 
 
„Trebuie schimbat narativul din spațiul public. Nu dorim disconfort în București și ne asumăm public că nu vom avea șantiere blocate în Capitală. Se impun măsuri de corecție la nivelul Primăriei Municipiului București, pentru că instituția este total ineficientă acum și lucrăm în acest moment la proiecte de digitalizare, proiecte de Parteneriat Public - Privat sau soluții de concesiuni publice. De exemplu, pe terenurile care azi sunt în curs de autorizare dorim să stimulăm parcări supraetajate, prin granturi publice, care ulterior să rămână la dezvoltatori,”, a declarat Stelian Bujduveanu, Viceprimar al Bucureștiului, în cadrul unei mese rotunde organizate de BUCHAREST REAL ESTATE CLUB cu reprezentanții companiilor imobiliare și reprezentanții Primăriei București. La eveniment au participat de asemenea Sebastian Buși - Consilier General PMB, Președintele Comisiei pentru Mediul de Afaceri din cadrul PMB și Constantin Hazarian, Președinte, Comisia de Urbanism și Amenajarea teritoriului, PMB.


“Trebuie să urgentăm finalizarea Planului Urbanistic General, pentru că unele reglementări se suprapun, precum străzi care apar peste cladiri existente. Vrem să corectăm aceste probleme pentru a da drumul la predictibilitate pentru mediul de business și a nu mai permite abateri de la legislația de urbanism. Ne vom reîntâlni peste 3 luni și vom prezenta stadiul măsurii”, a mai spus Viceprimarul Bucureștiului în cadrul evenimentului.

“Ne dorim stabilitate și predictibilitate pentru mediul de afaceri care investește în București, asigurând totodată principii sănătoase pentru dezvoltarea orașului și protejând spațiile verzi din Capitală. Proiectele de dezvoltare din București nu se vor opri și vor funcționa în baza Planului Urbanistic General. În perioada următoare vrem să dezvoltăm un cadru formal și continuu de dialog cu piața imobiliară și societatea civilă, pentru a putea avea consultări publice înainte de deciziile cu asemenea impact ale Primăriei. Așteptăm în acest sens, prin intermediul asociațiilor din domeniu, toate propunerile de eficientizare urbană din partea dezvoltatorilor, care cunosc cel mai bine aspectele legale, de birocrație și comerciale cu care se confruntă zi de zi,” a declarat în cadrul evenimentului Sebastian Buși, Consilier General și Președintele Comisiei pentru Mediul de Afaceri din cadrul PMB.

„Nu trebuie stigmatizată toată piața imobiliară, iar suspendarea temporară a P.U.Z.-urilor Coodonatoare ale Sectoarelor nu îi vizează pe investitorii corecți, care dezvoltă în parametri legali, plătesc taxe și asigură locuri de muncă. Această acțiune constituie un prilej pentru Administrația PMB de a le reanaliza și corecta acolo unde sesizează erori. Acest efort trebuie dublat de o accelerare a realizării unui nou Plan Urbanistic General, care să conducă la o dezvoltare durabilă, strategică, accelerată,  la mai multă predictibilitate și transparență în domeniul imobiliar și la o dezvoltare a infrastructurii la nivelul intregii Capitale,” a declarat Constantin Hazarian, Președinte, Comisia de Urbanism și Amenajarea teritoriului, PMB.

Masa rotunda organizată de BUCHAREST REAL ESTATE CLUB cu reprezentanții investitorilor imobiliari și reprezentanții Primăriei Municipiului București a avut loc în contextul în care Consiliul General al Primăriei Municipiului București a decis la finalul lunii februarie suspendarea Planurilor Urbanistice din cinci sectoare pentru o durată de 12 luni.  

“Ne bucură deschiderea spre dialog a reprezentanților Primăriei București și dorim să transmitem în continuare că, așa cum se întâmplă în marile capitale europene, orice decizie de amploare a Primăriei Generale ar trebui să aibă o componentă de consultare cu mediul de afaceri, care contribuie deja de ani de zile nu doar la schimbarea la față a Bucureștiului, ci și la atractivitatea orașului pentru alt tip de investiții, creșterea turismului ș.a.. Vom iniția în continuare astfel de întâlniri consultative între Municipalitate și mediul de business, pentru a asigura o platformă coerentă și transparentă de dialog”, a declarat Despina Ponomarenco, Președinte BUCHAREST REAL ESTATE CLUB.  
 
“Transparența administratiei locale și predictibilitatea legislativă sunt criterii cheie care ghidează investitorii în procesul decizional. Pentru a atrage investiții sustenabile, avem nevoie de dialog și suport din partea administrației, așa cum se întâmplă în toate capitalele europene,” a declarat Antoanela Comșa, Președinte AREI – Asociația Investitorilor Imobiliari și General Manager Gran Via Real Estate, un investitor spaniol cu peste 2.000 de proiecte livrate în București.  

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 14926 / 19550
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...