
Producătorul asiatic de componente electronice, Etron Technology, a închiriat 3.600 mp pentru producție în CTPark Oradea Cargo Terminal
03 Aprilie 2024
BizLawyerDupă o analiză atentă, Etron a decis să înființeze noua unitate în România, pentru a beneficia de oportunitățile de afaceri cu clienți din UE.
CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator de spații industriale și logistice listat din Europa, a închiriat 3.600 mp de spațiu de producție în CTPark Oradea Cargo Terminal, primul parc industrial cu un terminal cargo aerian din România, companiei lider asiatice EMS (Electronic Manufacturing Services) Etron Technology. Compania a decis să-și extindă prezența la nivel mondial (China, Vietnam, Mexic, Singapore) prin înființarea unei unități de producție de înaltă tehnologie în Europa.
După o analiză atentă, Etron a decis să înființeze noua unitate în România, pentru a beneficia de oportunitățile de afaceri cu clienți din UE. Această decizie strategică reflectă cererea în creștere observată de CTP a companiilor care doresc să realizeze activități de nearshoring pentru producția destinată piețelor europene. Integrarea parțială a României în Spațiul Schengen, împreună cu rețelele sale de transport aerian și maritim în expansiune, îi sporesc statutul de hub de producție, susținut de avantaje competitive precum forța de muncă calificată, inovația digitală și cote de impozitare favorabile, stimulând creșterea economică și investițiile.
După o analiză atentă, Etron a decis să înființeze noua unitate în România, pentru a beneficia de oportunitățile de afaceri cu clienți din UE. Această decizie strategică reflectă cererea în creștere observată de CTP a companiilor care doresc să realizeze activități de nearshoring pentru producția destinată piețelor europene. Integrarea parțială a României în Spațiul Schengen, împreună cu rețelele sale de transport aerian și maritim în expansiune, îi sporesc statutul de hub de producție, susținut de avantaje competitive precum forța de muncă calificată, inovația digitală și cote de impozitare favorabile, stimulând creșterea economică și investițiile.
Etron, în calitate de furnizor EMS pentru PCBA (Printed Circuit Board Assembly), cu clienți care se concentrează în principal pe domenii precum control industrial, medical, auto, comunicații, energie nouă și produse de larg consum, va opera fabrica din România în principal pentru SMT & MI, linie de producție cu testare și asamblare. Având în vedere operațiunile complexe, noul hub de producție va beneficia de controlul temperaturii și umidității cu un sistem BMS integrat care asigură îndeplinirea tuturor standardelor de calitate. În plus, noua fabrică este dotată cu descărcare de electricitate statică, aer comprimat, N2 și alte echipamente personalizate menite să ofere nu numai siguranță și confort operatorilor umani, ci și să atingă cel mai înalt standard tehnic.
Andrei Brinzea, Business Development Director la CTP Romania, spune: “Reputația regiunii ECE ca bază de producție puternică datează din Imperiul Habsburgic și acum, România, a doua cea mai mare piață din ECE, se evidențiază ca destinație principală pentru producție. Cu mulți muncitori calificați, inclusiv una dintre cele mai mari ponderi de studenți STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) din Europa (29,3%) și investiții continue în infrastructură, cum ar fi autostrăzi noi, România oferă oportunități excelente pentru afaceri. Pe măsură ce primim cu căldură Etron Technology în comunitatea noastră, sosirea acestora subliniază sinergia dintre CTP și întreprinderile de producție, unde, dincolo de simplul spațiu, oferim un mediu adaptabil, adaptat nevoilor în evoluție”.
Andrei Ghițeanu, Project manager MEP la CTP Romania a declarat: “Ne place mult coordonarea complexă a spațiilor construite la comandă, în care fiecare dimensiune și aranjament sunt meticulos realizate pentru a satisface nevoile unice ale producției. Aceste proiecte nu sunt doar construcții, sunt exemple de precizie, executate într-un timp scurt pentru a livra soluții la cheie care depășesc așteptările clienților. Parteneri precum Etron completează ecosistemele comunităților noastre de afaceri, aducând valoare adăugată lanțului de aprovizionare, în timp ce beneficiază de caracteristicile noastre de construcții de top. Suntem bucuroși să vedem că viziunea noastră este împărtășită de tot mai multe companii, care aleg parcurile din rețeaua CTPark pentru a se stabili și a crește. Noua capacitate de producție a Etron reflectă, de asemenea, cererea crescută pentru nearshoring, pe măsură ce companiile asiatice își extind capacitățile de producție mai aproape de baza lor de clienți europeni și potențialul orașului Oradea de a atrage noi unități de producție”.
Într-un sondaj realizat în 2022 în rândul companiilor europene cu destinații probabile pentru nearshoring, realizat de liderul internațional de transport maritim și logistică MAERSK, România a fost printre primele zece la nivel mondial. Oradea devine din ce în ce mai mult un hub de producție pentru companiile care doresc să producă în Europa, deoarece zona oferă un mediu de afaceri stabil. Beneficii precum o bază de producție puternică, capital uman calificat, costuri atractive cu forța de muncă și conectivitate la piață fac din regiune un hotspot de nearshoring.
CTPark Oradea Cargo Terminal este construit pe o suprafață de 14,4 hectare și include trei clădiri cu o suprafață închiriabilă totală de peste 65.000 mp și numeroase elemente de infrastructură specifice, care leagă platforma de garare a aeronavelor de pista aeroportului.
Amplasat în partea vestică a României, la doar 10 km distanță de Borș, cel mai mare punct de frontieră de pe granița vestică, CTPark Oradea Cargo Terminal beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea și cu centrul industrial Eurobusiness II, dar și cu mari orașe învecinate precum Timișoara, Arad, Cluj-Napoca, Deva, Debrecen și Budapesta.
România este a doua cea mai mare piață pentru CTP, reprezentând peste 2,6 milioane de metri pătrați din portofoliul său de spații industriale și logistice de clasă A în peste 15 orașe din România, printre care Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 2348 / 18993 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...