
Roca Industry încheie primul semestru cu afaceri de peste 122 mil. lei
17 August 2022
AgerpresHoldingul românesc are în plan consolidarea companiilor, dar şi extinderea portofoliului, inclusiv în afara graniţelor, în ciuda climatului de piaţă şi a contextului mondial dificil.
Roca Industry ajunge la o cifră de afaceri de 122,5 milioane lei, în urma rezultatelor consolidate din primul semestru, potrivit unui comunicat al companiei.
Holdingul românesc are în plan consolidarea companiilor, dar şi extinderea portofoliului, inclusiv în afara graniţelor, în ciuda climatului de piaţă şi a contextului mondial dificil.
EBITDA cumulată a celor patru companii pe care le are în portofoliu a crescut cu 21% în semestrul 1 al acestui an, comparativ cu perioada similară din 2021. Holdingul a raportat rezultate în creştere, pe de o parte datorită vânzărilor mai mari şi a performanţelor îmbunătăţite în companii, iar pe de alta ca urmare a extinderii operaţiunilor prin noi achiziţii.
Holdingul românesc are în plan consolidarea companiilor, dar şi extinderea portofoliului, inclusiv în afara graniţelor, în ciuda climatului de piaţă şi a contextului mondial dificil.
EBITDA cumulată a celor patru companii pe care le are în portofoliu a crescut cu 21% în semestrul 1 al acestui an, comparativ cu perioada similară din 2021. Holdingul a raportat rezultate în creştere, pe de o parte datorită vânzărilor mai mari şi a performanţelor îmbunătăţite în companii, iar pe de alta ca urmare a extinderii operaţiunilor prin noi achiziţii.
"Rezultatele din prima parte a anului, practic primul semestru de când am lansat acest holding, ne arată că suntem în direcţia cea bună şi că modelul nostru de business are forţa de a contribui la dezvoltarea de branduri româneşti şi la reindustrializarea României. Sub umbrela holdingului, filialele intră în următoarele luni în etapa de dezvoltare strategică, o etapă care pleacă în primul rând de la realitatea economică imediată şi de termen scurt. Punem accent pe un management agil în filiale şi pe investiţii în inovaţie şi dezvoltarea de produse noi. Ne orientăm spre pieţe mai reziliente la acest moment şi, nu în ultimul rând, spre crearea de sinergii între entităţile din holding", a declarat Ionuţ Bindea, Investment Manager Roca Investments, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general interimar al companiei.
Cel de-al doilea trimestru a generat cea mai mare parte a veniturilor, respectiv 64% la nivel consolidat. În acelaşi timp, EBITDA a fost de 15 milioane lei (marjă de 13%) în S1, după 4 milioane lei (9%) în primul trimestru, iar profitul net consolidat a ajuns la 5,4 milioane lei, din care 5,2 milioane doar în trimestrul al doilea. O contribuţie importantă la rezultatele holdingului a avut-o evoluţia Sarcom, cu un EBITDA de 3,9 milioane lei în T2, faţă de 0,65 milioane în T1.
La nivel combinat (performanţele individuale ale fiecărei companii), veniturile au fost de 162,8 milioane lei în prima jumătate a anului, 55% din aceasta provenind din al doilea trimestru, EBITDA de 16,3 milioane lei (cu 70% mai mult în T2 faţă de T1), iar profitul net a atins 10,4 milioane lei (din care 6,9 milioane în T2).
Astfel, pe parcursul primelor şase luni ale acestui an, toate companiile din portofoliu au performat peste nivelul din primul semestru al anului 2021 şi au înregistrat creşteri de cifra de afaceri între 17% şi 64%.
Lansată în luna decembrie şi listată la bursă în ianuarie, Roca Industry şi-a extins treptat prezenţa în sectorul materialelor de construcţii, cu patru achiziţii realizate şi două în curs de finalizare. Începând din T1 2023 managementul consideră că extinderea portofoliului de companii va putea să fie realizată într-o manieră mai activă.
"Holdingul nostru a trecut printr-o perioadă foarte efervescentă în prima parte a anului şi am pus bazele pentru o dezvoltare aprofundată, pe termen lung, în acest sector al materialelor de construcţii. Desigur, urmărim să continuăm extinderea prin noi achiziţii, iar estimările noastre sunt că vom fi mai activi în această direcţie începând cu primul trimestru al anului viitor. Ne uităm către oportunităţi, indiferent unde sunt ele, şi scanăm în permanenţă piaţa şi potenţialul acestui sector strategic", a completat Ionuţ Bindea.
La acest moment, Roca Industry grupează în holding companiile BICO Industries (70%), Sarcom (100%), Terra (100%) şi Eco Euro Doors (70%), iar aşteptările sunt ca până la sfârşitul anului să se finalizeze preluarea integrală a Dial şi achiziţia a 77,5% din capitalul social al Iranga Technologijos (Lituania). Tranzacţia Iranga, din Lituania, este a doua în afara graniţelor după Terra, din Republica Moldova.
Roca Industry este primul pilon strategic de dezvoltare al Roca Investments, lansat în decembrie 2021. Roca Industry este o companie de sine stătătoare, un holding de materiale de construcţii, care reuneşte companii din acest domeniu de activitate, al cărui model de business se bazează pe consolidare, nu pe exituri, şi care este listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul ROC1.
Roca Industry cuprinde în portofoliul său de investiţii companiile BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă şi armături din fibră de sticlă şi unul dintre cei mai importanţi producători la nivel european, Terra Impex, din acelaşi domeniu, Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România, Eco Euro Doors, unul dintre principalii producători români de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale şi se află în proces de finalizare a achiziţiei Dial, companie cu o experienţă de peste 20 de ani în fabricarea produselor din sârmă, precum panourile de gard.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 8858 / 19447 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
NNDKP, alături de Grupul PetStar, în finanțarea de 50 mil. € obținută de la UniCredit Bank. PCF Investment Banking a acționat în calitate de aranjor exclusiv
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile în lei în valoare de 1,5 miliarde de lei. Alexandru Bîrsan (managing partener) a coordonat echipa
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
Women Lawyers | Din vorbă în vorbă cu Andreea Mihalache, Partener în cadrul firmei Popescu & Asociații, profesionist reputat, cu aproape 30 de ani de experiență ca avocat litigant la cel mai înalt nivel: ”Dincolo de oportunitatea de a lucra la dosare complexe, am și sprijinul unei echipe unite, ceea ce face ca fiecare provocare să fie o oportunitate de învățare și evoluție profesională”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
Kinstellar asistă Special Flanges pe toate aspectele, tranzacționale și de taxe, în achiziția producătorului industrial român Vilmar SA, cu o echipă pluridisciplinară coordonată de Zsuzsa Csiki (Partener, Co-Head of Corporate M&A) | Skadden, Simmons&Simmons și alte două firme de avocați din România au fost de o parte și de alta în această tranzacție
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...