ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

România a depus la OIM documentul de ratificare a Convenţiei privind eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă

12 Iunie 2024   |   Agerpres

Oficialul român i-a adresat invitaţia directorului general al OIM, Gilbert F. Houngbo, de a efectua o vizită oficială în România în perioada următoare.

 
 
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a depus la Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) documentul de ratificare de către România a Convenţiei privind eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, informează ministerul de resort într-o postare publicată, miercuri, pe pagina oficială de Facebook.

"Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, participă în aceste zile la cea de-a 112-a Sesiune a Conferinţei Internaţionale a Muncii care se desfăşoară la Geneva, Elveţia. Astăzi, ministrul Simona Bucura-Oprescu a depus în cadrul Conferinţei instrumentul de ratificare de către România a Convenţiei nr. 190/2019 privind eliminarea violenţei şi a hărţuirii în lumea muncii. Documentul a fost depus în cadrul întâlnirii bilaterale cu Gilbert F. Houngbo, directorul general al Organizaţiei Internaţionale a Muncii. Ministrul Simona Bucura-Oprescu a arătat că România a ratificat până acum 8 dintre cele 10 Convenţii fundamentale ale OIM asimilate drepturilor omului. În total, România a ratificat 38 dintre cele 57 de Convenţii OIM şi va continua să facă toate demersurile necesare pentru a ratifica şi ultimele două Convenţii fundamentale ale OIM privind sănătatea şi securitatea în muncă", notează sursa citată.


De asemenea, ministrul român al Muncii a participat la o reuniune bilaterală cu Beate Andrees, director regional al OIM pentru Europa şi Asia Centrală, iar discuţiile au vizat consolidarea cooperării dintre România şi Biroul Internaţional al Muncii. În acest context, Bucura-Oprescu şi-a exprimat dorinţa ca Organizaţia să deschidă un Birou la Bucureşti.

"MMSS şi Guvernul României îşi respectă angajamentul de a asigura şanse egale şi acces la servicii publice esenţiale pentru toţi cetăţenii, dar şi elaborarea de politici care să asigure tranziţia verde şi digitală care să contribuie la o economie solidă şi crearea de noi locuri de muncă. Vom continua să facem eforturi pentru un mediu de lucru sigur şi incluziv, fără discriminare şi hărţuire. Vom colabora cu partenerii sociali pentru atingerea acestor obiective. MMSS şi Guvernul României vor continua cooperarea cu OIM pentru a respecta standardele, politicile şi bunele practici în domeniul muncii ca răspuns eficient la provocările actuale generate de schimbările fără precedent din lumea muncii", a afirmat şefa MMSS.

Totodată, în intervenţia sa în plenul conferinţei, Bucura-Oprescu a subliniat angajamentul României faţă de combaterea violenţei şi a hărţuirii la locul de muncă, precum şi pentru dialog social, stimularea ocupării forţei de muncă, asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă, egalitate şi nediscriminare.

Oficialul român i-a adresat invitaţia directorului general al OIM, Gilbert F. Houngbo, de a efectua o vizită oficială în România în perioada următoare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 188 / 17226
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...