
Strategia ANAF: Şcoala de Fiscalitate, centru de excelenţă în domeniul fiscal
17 Martie 2021
AgerpresDe asemenea, instituţia propune o tranziţie spre un mediu de lucru flexibil (de la distanţă, de la sediu sau hibrid) şi preponderent digital care să permită îndeplinirea atribuţiilor utilizând sisteme de identificare digitală, inclusiv semnătura electronică.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) are în vedere înfiinţarea Şcolii de Fiscalitate, un centru de excelenţă în domeniul fiscal, şi realizarea unor programe comune de formare profesională a angajaţilor din sistemul fiscal împreună cu Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi, Camera Consultanţilor Fiscali, Academia de Studii Economice şi cu alte unităţi de învăţământ superior de profil.
Potrivit Strategiei pentru perioada 2021 - 2024, Şcoala de Fiscalitate îşi propune să atragă lectori de înalt nivel profesional şi academic în susţinerea scopului său de a livra cursuri de pregătire profesională, formare a funcţionarilor publici aflaţi la început de carieră, efectuarea de studii şi cercetare ştiinţifică în domeniul fiscalităţii, organizarea de seminarii şi comunicări ştiinţifice.
De asemenea, instituţia propune o tranziţie spre un mediu de lucru flexibil (de la distanţă, de la sediu sau hibrid) şi preponderent digital care să permită îndeplinirea atribuţiilor utilizând sisteme de identificare digitală, inclusiv semnătura electronică.
"Creşterea capacităţii şi adaptabilităţii în utilizarea soluţiilor tehnologice va îmbunătăţi eficienţa şi va reduce birocraţia pe diverse paliere organizaţionale", se arată în documentul citat.
De asemenea, se intenţionează o reconceptualizare a procesului decizional în interiorul Agenţiei şi a sistemului de guvernanţă, de exemplu, prin înfiinţarea de comitete de lucru specializate pe domeniile cheie.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat trei dintre strategiile ce vor fi implementate pe parcursul următorilor ani, respectiv Strategia ANAF pentru perioada 2021-2024, Strategia de digitalizare (2021 - 2025) şi Planul de comunicare (2021).
Strategia ANAF 2021-2024 vizează două aspecte majore pentru activitatea organizaţiei: digitalizarea instituţiei şi îmbunătăţirea serviciilor oferite.
Potrivit documentului, reformele, măsurile şi investiţiile propuse de ANAF au în vedere creşterea cu 2,5% a ponderii veniturilor colectate în PIB, din perspectiva administrării fiscale, şi reducerea decalajului fiscal la TVA cu până la 10%, până la finalul anului 2024.
În ceea ce priveşte managementul resurselor umane, instituţia îşi propune ocuparea, prin recrutare externă, a 2000 de posturi vacante, iar domeniile prioritare de ocupare cu tineri absolvenţi sunt IT, statistică, econometrie şi managementul proiectelor.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 14542 / 19137 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | De vorbă cu Mirel Rădescu, fost procuror, cel care modelează strategic direcția departamentului de Corporate Investigation și White-Collar Crime al firmei Popescu & Asociații: „Experiența mea în investigarea fraudelor și a criminalității economice mi-a oferit o perspectivă unică asupra modului în care funcționează mecanismele economice și financiare complexe. În ultimul an am gestionat câteva dintre cele mai provocatoare cazuri din carieră”
Women Lawyers | Ileana Nicolescu (Managing Associate) a simțit că BACIU PARTNERS va fi mediul în care va evolua înconjurată de oameni ce o vor inspira nu numai profesional. ”E important pentru fiecare dintre noi să simțim că suntem în locul potrivit pentru etapa din carieră în care ne aflăm, loc care să ofere și premisele să continuăm să creștem”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A a continuat să crească în Q1 ̸ 2025 pe piețele emergente și la nivel nivel global. CMS își menține poziția fruntașă la nivel global și în Europa de Est, regiune în care și RTPR întră în Top 3
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
OMV Aktiengesellschaft a mers pe mâna avocaților de la ZRVP într-un alt arbitraj ICC cu statul român și a câștigat încă 47 mil. €, plus dobânzi. Pretenții de alte 50 mil. € la orizont, într-o procedură nouă, inițiată în decembrie 2024, în care lucrează deja aceeași echipă de avocați
Women Lawyers | Femeile avocat redefinesc succesul în avocatura de business. De vorbă cu Irina Picoș (Managing Associate, BSMP) despre leadership feminin, provocări profesionale și lecțiile învățate în carieră: ”Am ales această echipă datorită figurilor feminine ce reprezintă pentru mine adevărate modele în plan profesional și uman și care îmi oferă, zi de zi, inspirația, încrederea și determinarea de a continua munca în profesia de avocat”
PNSA, alături de ALD Automotive la fuziunea cu LeasePlan în Ayvens
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Bende, Partener BACIU PARTNERS și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile avocat joacă un rol important în promovarea eticii și a responsabilității sociale în afaceri, având un impact pozitiv asupra comunităților și societății în ansamblu. Ele aduc perspective diverse și abilități unice în negocieri și strategii legale”
LegiTeam | Voicu & Asociații is looking for Junior level Business Lawyers
Țuca Zbârcea & Asociații aniversează 20 de ani de activitate
ZRVP, alături de dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe la deschiderea primului hotel Radisson RED din România
NNDKP dezvoltă una dintre cele mai solide practici locale de Dreptul Mediului, cu mandate de impact în industrii cheie, consultanță sofisticată și reprezentare în litigii complexe, gestionate de o echipă specializată | Mădălina Vasile, coordonatoarea practicii: ”Oferirea de asistență personalizată, adaptată realităților juridice și identificarea unor soluții practice și fezabile pentru problemele clienților vor rămâne prioritare”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...