ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Studiu: Aproape trei sferturi dintre IMM-uri au avut dificultăţi cu implementarea noilor tehnologii, în timpul pandemiei

30 Septembrie 2020   |   Agerpres

De asemenea, mai mult de jumătate dintre societăţile chestionate (51%) au recunoscut că au avut dificultăţi să identifice tehnologiile potrivite sau furnizorul potrivit.

 
 
Aproximativ trei sferturi (73%) dintre companiile mici şi medii (IMM) din toate sectoarele de activitate au întâmpinat dificultăţi cu implementarea noilor tehnologii, respectiv migrarea de la vechile sisteme şi retragerea vechilor tehnologii, în timpul crizei pandemice, relevă concluziile unui studiu publicat, miercuri, de Vodafone Group.
 
În cadrul aceleiaşi cercetări, 57% dintre IMM-uri au înregistrat anulări ale comenzilor sau contractelor din cauza pandemiei, în timp ce 35% au indicat faptul că pandemia a avut un impact semnificativ asupra cererii şi veniturilor.
 
De asemenea, mai mult de jumătate dintre societăţile chestionate (51%) au recunoscut că au avut dificultăţi să identifice tehnologiile potrivite sau furnizorul potrivit.
 
În acelaşi timp, 38% dintre companiile mici şi mijlocii au afirmat că au avut nevoie de sprijin prin cursuri de instruire, iar 29% au indicat costul investiţiilor în digitalizare ca fiind o barieră atunci când au luat în calcul aceste transformări.
 
"În fazele iniţiale ale crizei Covid-19, guvernele europene au prioritizat sprijinul acordat companiilor mici şi medii prin introducerea de măsuri de ajutor financiar pe termen scurt, pentru a atenua provocările cu care s-au confruntat aceste companii. Studiul prezintă o serie de bune practici la nivelul mai multor ţări. Următoarele politici au jucat un rol important, permiţând IMM-urilor să rămână reziliente în timpul crizei: acces gratuit sau la costuri reduse la instrumente şi servicii digitale; granturi şi vouchere; resurse informaţionale online; programe de training şi sprijin direct. Cercetarea arată în continuare că guvernele naţionale trebuie să ţină seama de provocările cu care se confruntă companiile mici şi mijlocii în procesul de digitalizare şi ar trebui să adopte un cadru clar de politici de digitalizare a IMM-urilor (...)", se menţionează în studiu.
 
Printre politicile de digitalizare se regăsesc: abordarea decalajelor în ceea ce priveşte disponibilitatea instrumentelor şi tehnologiilor necesare pentru digitalizare, şi anume conectivitate de mare viteză şi instrumente şi servicii digitale adecvate; oferirea de vouchere flexibile, subvenţii sau credite fiscale pentru investiţii digitale, astfel încât IMM-urile să aibă capacitatea de a găsi soluţii pe baza nevoilor lor individuale; oferirea de măsuri suplimentare de sprijin, cum ar fi un ghişeu unic, accesibil, care să ofere îndrumări şi instruire specifice pentru sectoarele cheie.
 
Studiul de specialitate a fost comandat de Vodafone Group firmei Context Consulting şi a implicat un sondaj pe un eşantion de 1.200 de IMM-uri din Marea Britanie, Spania, Germania şi Italia, peste care a fost ulterior suprapusă o analiza efectuată de Deloitte. Cercetarea a fost realizată de la începutul pandemiei până în iulie 2020, cu scopul de a înţelege mai bine principalele provocări cu care s-au confruntat aceste companii şi modul în care digitalizarea a stat la baza rezilienţei IMM-urilor în timpul crizei pandemice.
 
Vodafone România este o divizie a Vodafone Group, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii şi tehnologie din lume, cu operaţiuni mobile şi fixe în 22 de ţări şi 48 de reţele mobile partenere.
 
La 30 iunie 2020, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 27 de milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi mai mult de 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16490 / 19540
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...