ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UNSAR: 21,1 milioane euro - cele mai mari 10 despăgubiri achitate companiilor asigurate

07 Aprilie 2025   |   Agerpres

Mai mult de jumătate din această valoare reprezintă cheltuieli generate unei companii asigurate de producerea unui incendiu.

 
 
Primele cele mai mari zece despăgubiri achitate anul trecut mediului de afaceri, în baza asigurărilor dedicate, însumează valoarea de peste 21,1 milioane euro (105 milioane lei), reiese din cea mai recentă analiză realizată la nivelul Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Conform unui comunicat al asociaţiei, mai mult de jumătate din această valoare reprezintă cheltuieli generate unei companii asigurate de producerea unui incendiu. Acestea au fost însă acoperite de o asigurare de bunuri şi proprietăţi care avea inclusă şi clauza de business interruption, adică au fost preluate inclusiv costurile generate de întreruperea activităţii.


Potrivit sursei citate, fenomenele atmosferice produc la rândul lor daune importante afacerilor, totalizând 15% din valoarea celor mai mari zece dosare de daună despăgubite de companiile membre UNSAR. De altfel, cea mai mare daună cauzată de furtună a fost de circa un milion euro.

"Mediul de afaceri este expus unei diversităţi de riscuri. Acestea pot cauza încetarea activităţii, provocând astfel pagube financiare tuturor celor care depind de acel business - antreprenori, angajaţi, parteneri de afaceri etc", a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Sursa citată subliniază că există situaţii care pot duce la întreruperea activităţii pe care niciun om de afaceri nu ar trebui să şi le asume, cum ar fi: incendii, cutremure, furtuni, inundaţii, avarii accidentale ale maşinilor/utilajelor, pierderi financiare etc. Astfel de evenimente pot genera pierderi importante din cauza încetării producţiei, a creşterii cheltuielilor de operare (de exemplu, dacă eşti constrâns să te muţi temporar în altă locaţie pentru continuarea activităţii), a imposibilităţii de a accesa facilităţile de lucru, a apariţiei unor eventuale blocaje pe lanţul de distribuţie sau aprovizionare etc.

Tocmai de aceea, specialiştii recomandă ca orice afacere să aibă un plan de asigurări dedicat fiecărui tip de activitate. Indiferent că vorbim despre activităţi de birou, producţie, consultanţă, mentenanţă, construcţie sau distribuţie - un plan de asigurări bine structurat anti-neprevăzut este soluţia potrivită care poate oferi continuitate oricărui business.

Lansat recent, demersul #BusinessSOS 4.0 se adresează antreprenorilor care doresc să devină mai responsabili şi să se informeze despre soluţiile de protecţie financiară. În baza acestor tipuri de poliţe, companiile de asigurări din România plătesc zilnic despăgubiri de aproape un milion de lei.

Înfiinţată în 1994, UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe.

Asigurătorii din România plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 746 / 19573
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...