ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

VIG a raportat în România un profit de 14,2 milioane de euro în 2020

09 Martie 2021   |   Agerpres

În 2020, compania a realizat în România prime brute subscrise în valoare de 493,8 milioane de euro, în creştere cu 5,5% faţă de 2019, iar rata netă combinată a fost anul trecut de 99%, în scădere cu 1,9 puncte procentuale.

 
 
Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat anul trecut în România un profit înainte de impozitare de 14,2 milioane de euro, faţă de o pierdere de 101,8 milioane de euro în 2019, potrivit rezultatelor preliminare publicate marţi.
 
În 2020, compania a realizat în România prime brute subscrise în valoare de 493,8 milioane de euro, în creştere cu 5,5% faţă de 2019, iar rata netă combinată a fost anul trecut de 99%, în scădere cu 1,9 puncte procentuale.
 
"Primele subscrise au crescut la 10,43 miliarde de euro. Cu un profit înainte de impozitare de 346 de milioane de euro, am reuşit să atingem limita superioară a intervalului de profit anunţat anterior pentru 2020, de 300 - 350 de milioane de euro. Această cifră include, de asemenea, deprecierea fondului comercial cu aproximativ 120 de milioane de euro. Rata combinată a continuat să se îmbunătăţească, până la 95%, ceea ce înseamnă că obiectivul nostru de a reduce rata combinată către 95% a fost atins. Vom continua să ne concentrăm pe optimizarea structurii de costuri. În pofida unei perioade de turbulenţe, am obţinut rezultate solide şi o performanţă operaţională stabilă. Pandemia în curs face dificilă o prognoză asupra dezvoltării viitoare", a declarat, într-un comunicat de presă, Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.
 
Ea a precizat că primele subscrise au crescut la 10,43 miliarde de euro. Cu un profit înainte de impozitare de 346 de milioane de euro, compania a reuşit să atingă limita superioară a intervalului de profit anunţat anterior pentru 2020, de 300 - 350 de milioane de euro.
 
"Pentru 2021 ne propunem un profit înainte de impozitare în intervalul 450 - 500 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o revenire la nivelul pre-criză. Propunem un dividend de 75 de eurocenţi pe acţiune. Acest nivel corespunde unei rate de distribuire a dividendelor de 41,5%, în linie cu politica noastră de dividende", a afimat Elisabeth Stadler.
 
Dezvoltarea afacerilor Grupului a fost afectată de pandemie, de diverse măsuri de carantină şi de reglementări excepţionale. Creşterea realizată în primele două luni din 2020 a compensat însă scăderea afacerilor din perioada iniţială de carantină strictă. Situaţia a revenit aproape la normal odată cu relaxarea restricţiilor, iar până la jumătatea anului a revenit la nivelul de dinaintea perioadei COVID19 în multe dintre pieţele VIG. Situaţia s-a înrăutăţit din nou în toamnă, în special pe pieţele din Europa
Centrală şi de Est, din cauza creşterii semnificative a numărului de infectări. Cu toate acestea, în sectorul asigurărilor auto volumul primelor a rămas la nivelul anului anterior, de 1,507 miliarde de euro pe segmentul poliţelor de răspundere civilă, şi chiar a crescut uşor, până la 1,289 miliarde de euro, pe segmentul asigurărilor Casco.
 
Performanţe bune au fost înregistrate şi pe segmentul asigurărilor de proprietăţi şi răspunderi, unde primele au crescut cu aproape 5%, până la 4,879 miliarde de euro. Acest lucru s-a datorat parţial performanţei obţinute pe segmentul corporate, deoarece Grupul este mai activ în industriile mari decât în sectoarele comerţului, turismului şi gastronomiei, care au fost afectate cu precădere de pandemie.
 
În comunicat se menţionează că a existat un interes mai scăzut pentru asigurările de viaţă. Priorităţile oamenilor s-au schimbat din cauza pandemiei, astfel că au fost vândute mai puţine poliţe noi. Asigurările de viaţă cu prime regulate au scăzut uşor cu 1,5%, până la 2,609 miliarde de euro, în timp ce, în conformitate cu strategia Grupului, asigurările de viaţă cu prime unice au scăzut cu aproximativ 12%, până la 884 de milioane de euro.
 
Primele din asigurări de sănătate au continuat să crească cu 1,4%, până la 703 milioane de euro. COVID-19 a dus în general la o creştere a gradului de conştientizare privind sănătatea, la care Grupul VIG a răspuns rapid cu o gamă extinsă de servicii.
 
Daunele au fost, de asemenea, influenţate de situaţia COVID-19. În perioada iniţială de carantină, au fost înregistrate scăderi în special pe segmentul asigurărilor auto, în timp ce numărul de accidente domestice a crescut. Daunele s-au normalizat la nivelul perioadei de dinaintea COVID-19 după ce au fost relaxate măsurile de restricţie. Grupul a înregistrat o scădere globală de 3,2% a cheltuielilor cu daunele şi indemnizaţiile de asigurare, până la puţin peste 7 miliarde de euro.
 
Profitul înainte de impozitare de 346 de milioane de euro s-a situat la limita superioară a intervalului estimat, de 300 - 350 de milioane de euro, fiind cu aproximativ o treime mai mic faţă de rezultatul obţinut în anul anterior. Rezultatul include, de asemenea, deprecierea fondului comercial aferent pieţelor din Bulgaria, Croaţia şi Georgia cu aproximativ 120 de milioane de euro la sfârşitul primului semestru din 2020, ca rezultat al testului de depreciere efectuat la 30 iunie 2020 în legătură cu situaţia COVID-19. Rezultatul net s-a ridicat la 231,5 milioane de euro, în scădere cu 30% faţă de anul precedent, în principal din cauza COVID-19 şi a deprecierilor rezultate, precum şi a reducerii aferente a veniturilor curente din investiţii.
 
Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12380 / 16884
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...