ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Airbus Helicopters România a fost autorizată să proiecteze modificări şi reparaţii pentru elicopterele de stat din România

10 Decembrie 2019   |   AGERPRES

De asemenea, activităţi de proiectare similare vor putea fi efectuate pentru aeronavele militare şi de stat ale altor ţări, cu condiţia ca acestea să accepte şi să recunoască autorizarea RMAR21J deţinută de Airbus Helicopters România.

 
 
Airbus Helicopters Romania (AHRO) a primit din partea Autorităţii Aeronautice Militare Naţionale autorizaţia RMAR 21J, devenind astfel prima companie din România autorizată să proiecteze modificări şi reparaţii pentru elicopterele de stat.

Conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES, în baza autorizaţiei RMAR 21J, Airbus Helicopters România va putea să proiecteze şi să aprobe modificări şi reparaţii minore şi să efectueze activităţi de proiectare în scopul obţinerii unui certificat de tip suplimentar şi aprobări de proiect de reparaţie majoră pe elicopterele de stat româneşti (aparţinând unor instituţii precum SMURD, Poliţie, Armată).

De asemenea, activităţi de proiectare similare vor putea fi efectuate pentru aeronavele militare şi de stat ale altor ţări, cu condiţia ca acestea să accepte şi să recunoască autorizarea RMAR21J deţinută de Airbus Helicopters România.


"Primirea acestei autorizaţii este o veste excelentă pentru noi. Mă bucur că echipa noastră a trecut cu succes de auditul Autorităţii Aeronautice Militare Naţionale. Această autorizare va crea, cu siguranţă, noi oportunităţi de dezvoltare a companiei şi ne va permite, în acelaşi timp, să sprijinim în cel mai profesionist mod elicopterele de stat româneşti", a declarat Georges Durdilly, şeful Airbus în România.

Potrivit generalului-maior Viorel Pană, această autorizare se înscrie în demersurile naţionale mai ample de recunoaştere a Autorităţii Aeronautice Militare Naţionale de către NATO şi de către alte Autorităţi Aeronautice Militare, în scopul validării certificărilor emise de către Autoritatea Aeronautică Militară Naţională.

"Obţinerea de către compania Airbus Helicopters România a autorizării RMAR 21J demonstrează capacitatea acesteia de a proiecta modificări ale elicopterelor din dotarea instituţiilor statului cu atribuţii în domeniile apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale", a mai spus Viorel Pană.

Până acum, AHRO a putut realiza aceste activităţi pentru elicoptere civile, pe baza autorizaţiei PART 21J emisă de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA). Autorizaţia RMAR 21J este similară ca scop cu cea emisă de EASA, însă conţine câteva privilegii adiţionale semnificative, cum ar fi efectuarea zborurilor de test pentru proiectele pe care le va certifica AHRO, şi un scop extins pentru sistemele electrice şi de avionică ale elicopterelor.

Airbus este lider în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2018, a generat venituri de 64 miliarde de euro şi a avut aproximativ 134.000 de angajaţi. Airbus oferă cea mai cuprinzătoare gamă de avioane de pasageri. Airbus este, de asemenea, lider european în ceea ce priveşte producţia avioanelor cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni, precum şi una dintre cele mai mari companii spaţiale din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus furnizează cele mai eficiente soluţii civile şi militare din lume.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6413 / 7951
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...