ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

AmCham promovează România ca destinație pentru investiții americane în cadrul Forumului Economic SUA- România, organizat în premieră în SUA

27 Mai 2024   |   BizLawyer

În mod deosebit, potențialul de atragere de investiții în sectorul medical va fi evidențiat într-un panel dedicat.

 
 
Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) anunță organizarea celei de-a 3-a ediții a Forumului Economic SUA – Romania, în premieră la Washington, D.C.  în data de 20 iunie 2024, pentru a promova România ca destinație pentru investițiile americane.

Forumul Economic SUA - România: Parteneriat pentru Dezvoltare  va reuni oficiali ai ambelor administrații și lideri de companii americane prezente în România, care alături de reprezentanți ai AmCham vor prezenta profilul investițional al României și potențialul ei de a deveni un hub pentru investiții americane în regiune. Forumul beneficiază de sprijinul Ambasadei SUA la București și al Ambasadei României la Washington, D.C.

Cristian Sporiș, Președintele AmCham Romania a subliniat importanța strategică a celei de-a treia ediții a Forumului: „AmCham a lansat Forumul Economic SUA - România în 2022 pentru a marca aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, ca o declarație de încredere în viitorul relațiilor economice. Impactul edițiilor precedente și susținerea celor peste 570 de companii membre AmCham întăresc misiunea noastră de a contribui la prosperitatea României prin atragerea de investiții americane și prin susținerea companiilor românești să acceseze piața americană. Anul acesta ducem Forumul la Washington, D.C. pentru a transmite mediului privat american invitația de a alege România, cea mai bună destinație pentru investiții americane în regiune. Într-un context global care resetează relațiile investiționale pe alte criterii decât cele geografice – trecerea de la nearshoring - investiții în țări vecine,  la friendshoring - investiții în țări prietene, faptul că relațiile bilaterale sunt într-un moment de vârf este un avantaj valoros care trebuie capitalizat de România. Un alt argument în favoarea României pe care îl vom evidenția în discuția din 20 iunie cu investitorii americani este creșterea economică robustă, care face țara noastră un campion regional.”

Daniela Nemoianu, Vicepreședinte AmCham România, a adăugat: „Forumul Economic SUA - România ne oferă un cadru excelent pentru a  pune în lumină reformele și investițiile în derulare, dar și angajamentele asumate de România, cum este aderarea la OCDE, care dau o direcție clară și transmit încredere comunității investiționale. Alături de membrii AmCham, companii americane care au investiții mari în Romania și de membri ai Guvernului, vom asigura investitorii americani că România oferă un climat de afaceri dinamic și favorabil investițiilor cu valoare adăugată mare. Alegerea României și în perspectiva implicării în efortul internațional de reconstrucție a Ucrainei va fi, de asemenea, unul dintre mesajele principale pe agenda Forumului.”

Dinu Bumbăcea, Vicepreședinte AmCham România, a accentuat: "Credem în potențialul României de a atrage capital și investiții. De la sectorul IT, la energie, FMCG, energie, sănătate, agricultură, servicii financiar-bancare, există numeroase oportunități pe care le vom aduce în atenția investitorilor americani la Forumul Economic SUA – România. Similar țărilor din regiune care au reușit să atragă investiții americane majore, România are nevoie de astfel de punți, de platforme care să promoveze parteneriatul bilateral existent, succesul investițiilor realizate până acum și, foarte important, să conecteze investitorii cu oportunitățile. Avem convingerea că această inițiativă AmCham va contribui la obiectivul comun de a construi beneficii economice durabile pe termen lung pentru ambele țări."

Forumul Economic SUA - România organizat de AmCham România va include alocuțiuni din partea oficialilor guvernamentali, șefilor celor două misiuni diplomatice, reprezentaților AmCham și ai U.S. Chamber of Commerce, dar și din partea liderilor de companii din mai multe domenii care vor prezenta perspectiva investitorilor americani deja prezenți în România.

În mod deosebit, potențialul de atragere de investiții în sectorul medical va fi evidențiat într-un panel  dedicat. Reprezentanți ai autorităților și ai sectorului privat din România vor vorbi despre oportunitățile de investiții create de construirea noilor spitale finanțate din fonduri europene, de avansul în accesul la inovație, de perspectiva adoptării unei scheme de sprijin a investițiilor în producția de medicamente, un cadru legislativ ofertant în materie de studii clinice, dar și de calitatea profesioniștilor din sistemul medical din România.

Dialogul pe marginea cooperării economice facilitat de AmCham Romania prin ediția a 3-a a Forumului Economic SUA - România este corelat cu alte momente cheie ale agendei bilaterale, precum efortul de calificare a României pentru programul de scutire a vizelor al Statelor Unite, participarea delegației României la Summit-ul de investiții SelectUSA între 23-26 iunie 2024.

Concomitent cu inițiativele de promovare a României ca destinație de investiții, AmCham România rămâne angajată în dialogul public-privat în plan intern, pentru a transmite prioritățile comunității de afaceri, nevoia de  continuare a reformelor și investițiilor asumate pentru a consolida avantajele României, dar și importanța asigurării unui mediu de afaceri stabil, transparent, predictibil și competitiv.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 56 / 8058
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ionuț Alexandru Anghel, Group legal counsel - Ericsson, juristul trecut prin firme de top în avocatura de business și format în unele dintre cele mai sofisticate și cu miză proiecte: “Profesionistul Dreptului are, aidoma unui dascăl, o vocație socială: el trebuie să lumineze acolo unde este întuneric, să apropie acolo unde există divergență, să creeze reguli și să asigure respectarea lor, eliminând arbitrariul din societate”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...